Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Állatos tortácskák gyümölccsel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 56 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

56 darab elkészítéséhez

6 mini tortaformához (Ø 12 cm):

némi zsiradék
némi búzaliszt

Tésztához:

125 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
4 darab tojás (M-es)
3 teáskanál étolaj, pl. napraforgóolaj
2 teáskanál gyümölcsecet

Töltelékhez:

200 ml tej
kb. 200-300 g friss gyümölcsök, pl. eper, szőlő, áfonya, kivi, banán
némi csokoládécsepp
némi cukorszemek

Zseléhez:

2 evőkanál cukor
250 ml víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Kenjük ki zsiradékkal és lisztezzük ki a formákat. Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd 1 perc alatt a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Öntsük a tésztát a mini tortaformákba. Helyezzük a formákat a sütőben lévő alsó rácsra és süssük meg a tésztákat.

Sütési idő: 15-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Fordítsuk ki a tortalapokat a formákból egy sütőpapírral bélelt sütőrácsra, és hagyjuk kihűlni.

Tetejére:
Öntsük a tejet egy keverőtálba. Adjuk hozzá a desszertöntetport és keverjük habverővel 1 percig. Kenjük a krémet a tortácskákra, és simítsuk el.

Tisztítsuk meg és mossuk meg a gyümölcsöket, vágjuk apró darabokra, és rendezzük el a tortácskák tetején, hogy állatmotívumokat formázzunk.

Tortazselé:
Keverjük össze a tortazselét a cukorral egy kis lábosban, és keverőkanállal fokozatosan keverjük hozzá a vizet, amíg sima nem lesz. Forraljuk fel a folyadékot állandóan kevergetve, és forraljuk rövid ideig. Egy evőkanál segítségével fedjük be a tortácskákat a zselével, a gyümölcsök közepéről, és hagyjuk megdermedni.

Végül szemként helyezzük a csokoládécseppeket vagy cukros szemeket a tetejére.

A gyümölcsös állatos süteményeket pillangóvá is rendezhetjük. Ehhez vágjuk félbe a süteményeket, miután a tetejüket megkentük a pudingos krémmel, és helyezzük vissza az íveket egymás mellé. Ezután díszítsük pillangóként.
Állatos tortácskák gyümölccsel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
41 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
55 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!