
Állatos tortácskák gyümölccsel



Hozzávalók
6 mini tortaformához (Ø 12 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Zseléhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd 1 perc alatt a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Öntsük a tésztát a mini tortaformákba. Helyezzük a formákat a sütőben lévő alsó rácsra és süssük meg a tésztákat.
Sütési idő: 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Fordítsuk ki a tortalapokat a formákból egy sütőpapírral bélelt sütőrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Tetejére:
Öntsük a tejet egy keverőtálba. Adjuk hozzá a desszertöntetport és keverjük habverővel 1 percig. Kenjük a krémet a tortácskákra, és simítsuk el.
Tisztítsuk meg és mossuk meg a gyümölcsöket, vágjuk apró darabokra, és rendezzük el a tortácskák tetején, hogy állatmotívumokat formázzunk.
Tortazselé:
Keverjük össze a tortazselét a cukorral egy kis lábosban, és keverőkanállal fokozatosan keverjük hozzá a vizet, amíg sima nem lesz. Forraljuk fel a folyadékot állandóan kevergetve, és forraljuk rövid ideig. Egy evőkanál segítségével fedjük be a tortácskákat a zselével, a gyümölcsök közepéről, és hagyjuk megdermedni.
Végül szemként helyezzük a csokoládécseppeket vagy cukros szemeket a tetejére.
A gyümölcsös állatos süteményeket pillangóvá is rendezhetjük. Ehhez vágjuk félbe a süteményeket, miután a tetejüket megkentük a pudingos krémmel, és helyezzük vissza az íveket egymás mellé. Ezután díszítsük pillangóként.


Állatos tortácskák gyümölccsel
Hozzávalók
56 darab elkészítéséhez
6 mini tortaformához (Ø 12 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd 1 perc alatt a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Öntsük a tésztát a mini tortaformákba. Helyezzük a formákat a sütőben lévő alsó rácsra és süssük meg a tésztákat.
Sütési idő: 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Fordítsuk ki a tortalapokat a formákból egy sütőpapírral bélelt sütőrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Tetejére:
Öntsük a tejet egy keverőtálba. Adjuk hozzá a desszertöntetport és keverjük habverővel 1 percig. Kenjük a krémet a tortácskákra, és simítsuk el.
Tisztítsuk meg és mossuk meg a gyümölcsöket, vágjuk apró darabokra, és rendezzük el a tortácskák tetején, hogy állatmotívumokat formázzunk.
Tortazselé:
Keverjük össze a tortazselét a cukorral egy kis lábosban, és keverőkanállal fokozatosan keverjük hozzá a vizet, amíg sima nem lesz. Forraljuk fel a folyadékot állandóan kevergetve, és forraljuk rövid ideig. Egy evőkanál segítségével fedjük be a tortácskákat a zselével, a gyümölcsök közepéről, és hagyjuk megdermedni.
Végül szemként helyezzük a csokoládécseppeket vagy cukros szemeket a tetejére.
A gyümölcsös állatos süteményeket pillangóvá is rendezhetjük. Ehhez vágjuk félbe a süteményeket, miután a tetejüket megkentük a pudingos krémmel, és helyezzük vissza az íveket egymás mellé. Ezután díszítsük pillangóként.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?