Állatos tortácskák gyümölccsel
Hozzávalók
6 mini tortaformához (Ø 12 cm):
némi zsiradék
némi búzaliszt
Tésztához:
125 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
4 darab tojás (M-es)
3 teáskanál étolaj, pl. napraforgóolaj
2 teáskanál gyümölcsecet
Töltelékhez:
200 ml tej
1 tasak Dr. Oetker Expressz desszertöntet vaníliaízű
kb. 200-300 g friss gyümölcsök, pl. eper, szőlő, áfonya, kivi, banán
némi csokoládécsepp
némi cukorszemek
Zseléhez:
1 tasak Dr. Oetker Tortazselé színtelen
2 evőkanál cukor
250 ml víz
Elkészítés
Előkészítés:
Kenjük ki zsiradékkal és lisztezzük ki a formákat. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd 1 perc alatt a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Öntsük a tésztát a mini tortaformákba. Helyezzük a formákat a sütőben lévő alsó rácsra és süssük meg a tésztákat.
Sütési idő: 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Fordítsuk ki a tortalapokat a formákból egy sütőpapírral bélelt sütőrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Tetejére:
Öntsük a tejet egy keverőtálba. Adjuk hozzá a desszertöntetport és keverjük habverővel 1 percig. Kenjük a krémet a tortácskákra, és simítsuk el.
Tisztítsuk meg és mossuk meg a gyümölcsöket, vágjuk apró darabokra, és rendezzük el a tortácskák tetején, hogy állatmotívumokat formázzunk.
Tortazselé:
Keverjük össze a tortazselét a cukorral egy kis lábosban, és keverőkanállal fokozatosan keverjük hozzá a vizet, amíg sima nem lesz. Forraljuk fel a folyadékot állandóan kevergetve, és forraljuk rövid ideig. Egy evőkanál segítségével fedjük be a tortácskákat a zselével, a gyümölcsök közepéről, és hagyjuk megdermedni.
Végül szemként helyezzük a csokoládécseppeket vagy cukros szemeket a tetejére.
A gyümölcsös állatos süteményeket pillangóvá is rendezhetjük. Ehhez vágjuk félbe a süteményeket, miután a tetejüket megkentük a pudingos krémmel, és helyezzük vissza az íveket egymás mellé. Ezután díszítsük pillangóként.
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd 1 perc alatt a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Öntsük a tésztát a mini tortaformákba. Helyezzük a formákat a sütőben lévő alsó rácsra és süssük meg a tésztákat.
Sütési idő: 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Fordítsuk ki a tortalapokat a formákból egy sütőpapírral bélelt sütőrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Tetejére:
Öntsük a tejet egy keverőtálba. Adjuk hozzá a desszertöntetport és keverjük habverővel 1 percig. Kenjük a krémet a tortácskákra, és simítsuk el.
Tisztítsuk meg és mossuk meg a gyümölcsöket, vágjuk apró darabokra, és rendezzük el a tortácskák tetején, hogy állatmotívumokat formázzunk.
Tortazselé:
Keverjük össze a tortazselét a cukorral egy kis lábosban, és keverőkanállal fokozatosan keverjük hozzá a vizet, amíg sima nem lesz. Forraljuk fel a folyadékot állandóan kevergetve, és forraljuk rövid ideig. Egy evőkanál segítségével fedjük be a tortácskákat a zselével, a gyümölcsök közepéről, és hagyjuk megdermedni.
Végül szemként helyezzük a csokoládécseppeket vagy cukros szemeket a tetejére.
A gyümölcsös állatos süteményeket pillangóvá is rendezhetjük. Ehhez vágjuk félbe a süteményeket, miután a tetejüket megkentük a pudingos krémmel, és helyezzük vissza az íveket egymás mellé. Ezután díszítsük pillangóként.
Kedvencnek jelölöm
Állatos tortácskák gyümölccsel
Hozzávalók
56 darab elkészítéséhez
6 mini tortaformához (Ø 12 cm):
némi zsiradék
némi búzaliszt
Tésztához:
125 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
4 darab tojás (M-es)
3 teáskanál étolaj, pl. napraforgóolaj
2 teáskanál gyümölcsecet
Töltelékhez:
200 ml tej
kb. 200-300 g friss gyümölcsök, pl. eper, szőlő, áfonya, kivi, banán
némi csokoládécsepp
némi cukorszemek
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Kenjük ki zsiradékkal és lisztezzük ki a formákat. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd 1 perc alatt a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Öntsük a tésztát a mini tortaformákba. Helyezzük a formákat a sütőben lévő alsó rácsra és süssük meg a tésztákat.
Sütési idő: 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Fordítsuk ki a tortalapokat a formákból egy sütőpapírral bélelt sütőrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Tetejére:
Öntsük a tejet egy keverőtálba. Adjuk hozzá a desszertöntetport és keverjük habverővel 1 percig. Kenjük a krémet a tortácskákra, és simítsuk el.
Tisztítsuk meg és mossuk meg a gyümölcsöket, vágjuk apró darabokra, és rendezzük el a tortácskák tetején, hogy állatmotívumokat formázzunk.
Tortazselé:
Keverjük össze a tortazselét a cukorral egy kis lábosban, és keverőkanállal fokozatosan keverjük hozzá a vizet, amíg sima nem lesz. Forraljuk fel a folyadékot állandóan kevergetve, és forraljuk rövid ideig. Egy evőkanál segítségével fedjük be a tortácskákat a zselével, a gyümölcsök közepéről, és hagyjuk megdermedni.
Végül szemként helyezzük a csokoládécseppeket vagy cukros szemeket a tetejére.
A gyümölcsös állatos süteményeket pillangóvá is rendezhetjük. Ehhez vágjuk félbe a süteményeket, miután a tetejüket megkentük a pudingos krémmel, és helyezzük vissza az íveket egymás mellé. Ezután díszítsük pillangóként.
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd 1 perc alatt a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Öntsük a tésztát a mini tortaformákba. Helyezzük a formákat a sütőben lévő alsó rácsra és süssük meg a tésztákat.
Sütési idő: 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Fordítsuk ki a tortalapokat a formákból egy sütőpapírral bélelt sütőrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Tetejére:
Öntsük a tejet egy keverőtálba. Adjuk hozzá a desszertöntetport és keverjük habverővel 1 percig. Kenjük a krémet a tortácskákra, és simítsuk el.
Tisztítsuk meg és mossuk meg a gyümölcsöket, vágjuk apró darabokra, és rendezzük el a tortácskák tetején, hogy állatmotívumokat formázzunk.
Tortazselé:
Keverjük össze a tortazselét a cukorral egy kis lábosban, és keverőkanállal fokozatosan keverjük hozzá a vizet, amíg sima nem lesz. Forraljuk fel a folyadékot állandóan kevergetve, és forraljuk rövid ideig. Egy evőkanál segítségével fedjük be a tortácskákat a zselével, a gyümölcsök közepéről, és hagyjuk megdermedni.
Végül szemként helyezzük a csokoládécseppeket vagy cukros szemeket a tetejére.
A gyümölcsös állatos süteményeket pillangóvá is rendezhetjük. Ehhez vágjuk félbe a süteményeket, miután a tetejüket megkentük a pudingos krémmel, és helyezzük vissza az íveket egymás mellé. Ezután díszítsük pillangóként.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?