Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Crème brûlée fagylalt

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

250 ml tej (3,5%-os)
200 ml habtejszín (30%-os)
6 darab tojássárgája (M-es)
80 g cukor
2 csipet só
100 g tej- vagy vajkaramella
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A karamellát apró kockákra vágjuk vagy összemorzsoljuk.

Elkészítés:

A tejet és a tejszínt a vaníliás cukorral főzőedényben felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről, és hagyjuk kicsit hűlni. Időközben a tojássárgáját, a cukrot és a sót keverőtálban, habverővel habosra felverjük. Belekeverjük a tejes, vaníliás tejszínt, és vízgőz fölött krémesre keverjük (a vízfürdő a fagylaltkrém keverése közben ne forrjon, különben a tojássárgája kicsapódik), majd hagyjuk kihűlni. A krémet formába töltjük és fagyasztjuk. A fagylaltot kb. 1 ½ óra múlva habverővel erősen átkeverjük, majd beleforgatjuk az apróra vágott karamella kb. 3/4-ét, és további 1 ½ órát fagyasztjuk.

Tálaláskor a fagylaltot tálkákba adagoljuk, és megszórjuk a maradék karamellával.

Tipp:

A fagylaltot fagylaltgépben is fagyaszthatjuk. Tartsuk be a gyártó utasításait, és csak a program végén keverjük a masszához a karamellát.
Crème brûlée fagylalt

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
50 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!