Alma-ananász-banán lekvár
Hozzávalók
850 g alma (megtisztított)
200 g ananász (megtisztított)
200 g banán (megpucolt)
350 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
2 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
Elkészítés
Elkészítés:
A megtisztított gyümölcsöket apróra vágjuk, majd az egészet pépesítjük. Főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a kimért cukrot, dzsemfixet és a bourbon vaníliás cukrot, majd magas fokozaton állandó keverés mellett felforraljuk, forrás után 3 percig zubogva forrni hagyjuk (keverés mellett). Ha szükséges a habot eltávolítjuk. Az előkészített üvegeket peremig töltjük, jól lezárjuk és legalább 5 percre fejre állítjuk.
Tipp:
A kész lekvár a banán miatt egy idő után megbarnul, így hosszú ideig ne tároljuk.
Kedvencnek jelölöm
Alma-ananász-banán lekvár
Hozzávalók
kb. 6-7 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
850 g alma (megtisztított)
200 g ananász (megtisztított)
200 g banán (megpucolt)
350 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A megtisztított gyümölcsöket apróra vágjuk, majd az egészet pépesítjük. Főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a kimért cukrot, dzsemfixet és a bourbon vaníliás cukrot, majd magas fokozaton állandó keverés mellett felforraljuk, forrás után 3 percig zubogva forrni hagyjuk (keverés mellett). Ha szükséges a habot eltávolítjuk. Az előkészített üvegeket peremig töltjük, jól lezárjuk és legalább 5 percre fejre állítjuk.
Tipp:
A kész lekvár a banán miatt egy idő után megbarnul, így hosszú ideig ne tároljuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?