Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Narancskrém csokoládédarabokkal

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6-8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6-8 adag elkészítéséhez

Krémhez:

70 g cukor
600 ml tej
150 ml tej
250 ml frissen préselt narancslé (vagy 100 %-os narancslé)
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum

A díszítéshez:

150 g étcsokoládé
300 ml tejszín
némi csokoládé reszelék
1 narancs

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Narancskrém csokoládédarabokkal pohárkrém desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Egy főzőedényben a 600 ml tejet felforraljuk. Hozzáadjuk a pudingporral elkevert maradék 150 ml tejet, és rögtön hozzákeverjük a narancslevet. Folytonos keverés közben 1 percig forraljuk. A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk kb. 5 percig, a vizet kinyomjuk belőle, majd a meleg krémhez keverjük. Végül hozzáadjuk a rum aromát. A krémet egy tálkába öntjük, fóliával rögtön lefedjük, majd hűtőszekrénybe tesszük. Az étcsokoládét apró darabokra törjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A lehűlt pudingot konyhai robotgéppel újra megkeverjük, a csokoládédarabokat és tejszínt óvatosan hozzáadjuk. A Narancskrém csokoládédarabokkal pohárkrémet desszertes poharakban tálaljuk. Ízlés szerint csokoládéreszelékkel és narancskarikákkal díszítjük a desszert tetejét.
A Narancskrém csokoládédarabokkal pohárkrém desszert látványos, dekoratív dísze a terített asztalnak.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!