Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almadzsem

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 7 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 7 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

1000 g alma (előkészítve mérve)
250 ml tiszta, édesítetlen almalé 100 %-os
350 g cukor
1 késhegynyi őrölt kardamom
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az almát meghámozzuk, cikkekre vágjuk és 2x500 g-ot kimérünk belőle. Az egyik részt nagyon apróra kockázzuk, majd a másik részt botmixerrel pürésítjük. Kimérünk 250 ml almalevet.

Elkészítés:

Az almát, az almalevet, a dzsemfixet, a kimért cukrot és a kardamomot egy nagy főzőedényben alaposan összekeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük és csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üvegeket rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Tippek:

Citromízesítésű almadzsemhez a kész gyümölcsmasszába 1 evőkanál darabolt citromverbénát vagy citromfüvet keverünk.
Alma-körte dzsemhez az alma felét körtével helyettesítjük.
Alma-szilva dzsemhez 250 g előkészített almát (apróra kockázzuk), 250 g előkészített szilvát (botmixerrel pépesítjük) és 500 ml tiszta almalevet használunk. Végül a gyümölcsmasszába 1 ½ evőkanál friss kakukkfüvet keverünk.
A dzsem tartóssága fűszernövények hozzáadásával rövidül.
A fűszernövényekkel ízesített almadzsemeknél az üvegeket a kihűlés ideje alatt többször forgassuk meg, így a fűszernövények egyenletesen eloszlanak
benne.
Az Almadzsem kardamommal ízesített lekvárkülönlegesség.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!