Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almadzsem

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 7 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 7 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

1000 g alma (előkészítve mérve)
250 ml tiszta, édesítetlen almalé 100 %-os
350 g cukor
1 késhegynyi őrölt kardamom
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az almát meghámozzuk, cikkekre vágjuk és 2x500 g-ot kimérünk belőle. Az egyik részt nagyon apróra kockázzuk, majd a másik részt botmixerrel pürésítjük. Kimérünk 250 ml almalevet.

Elkészítés:

Az almát, az almalevet, a dzsemfixet, a kimért cukrot és a kardamomot egy nagy főzőedényben alaposan összekeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük és csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üvegeket rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Tippek:

Citromízesítésű almadzsemhez a kész gyümölcsmasszába 1 evőkanál darabolt citromverbénát vagy citromfüvet keverünk.
Alma-körte dzsemhez az alma felét körtével helyettesítjük.
Alma-szilva dzsemhez 250 g előkészített almát (apróra kockázzuk), 250 g előkészített szilvát (botmixerrel pépesítjük) és 500 ml tiszta almalevet használunk. Végül a gyümölcsmasszába 1 ½ evőkanál friss kakukkfüvet keverünk.
A dzsem tartóssága fűszernövények hozzáadásával rövidül.
A fűszernövényekkel ízesített almadzsemeknél az üvegeket a kihűlés ideje alatt többször forgassuk meg, így a fűszernövények egyenletesen eloszlanak
benne.
Az Almadzsem kardamommal ízesített lekvárkülönlegesség.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!