
Almadzsem



Hozzávalók
1000 g alma (előkészítve mérve)
250 ml tiszta, édesítetlen almalé 100 %-os
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
350 g cukor
1 késhegynyi őrölt kardamom
Elkészítés
Előkészítés:
Az almát meghámozzuk, cikkekre vágjuk és 2x500 g-ot kimérünk belőle. Az egyik részt nagyon apróra kockázzuk, majd a másik részt botmixerrel pürésítjük. Kimérünk 250 ml almalevet.
Elkészítés:
Az almát, az almalevet, a dzsemfixet, a kimért cukrot és a kardamomot egy nagy főzőedényben alaposan összekeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük és csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üvegeket rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Tippek:
Citromízesítésű almadzsemhez a kész gyümölcsmasszába 1 evőkanál darabolt citromverbénát vagy citromfüvet keverünk.
Alma-körte dzsemhez az alma felét körtével helyettesítjük.
Alma-szilva dzsemhez 250 g előkészített almát (apróra kockázzuk), 250 g előkészített szilvát (botmixerrel pépesítjük) és 500 ml tiszta almalevet használunk. Végül a gyümölcsmasszába 1 ½ evőkanál friss kakukkfüvet keverünk.
A dzsem tartóssága fűszernövények hozzáadásával rövidül.
A fűszernövényekkel ízesített almadzsemeknél az üvegeket a kihűlés ideje alatt többször forgassuk meg, így a fűszernövények egyenletesen eloszlanak
benne.
Alma-körte dzsemhez az alma felét körtével helyettesítjük.
Alma-szilva dzsemhez 250 g előkészített almát (apróra kockázzuk), 250 g előkészített szilvát (botmixerrel pépesítjük) és 500 ml tiszta almalevet használunk. Végül a gyümölcsmasszába 1 ½ evőkanál friss kakukkfüvet keverünk.
A dzsem tartóssága fűszernövények hozzáadásával rövidül.
A fűszernövényekkel ízesített almadzsemeknél az üvegeket a kihűlés ideje alatt többször forgassuk meg, így a fűszernövények egyenletesen eloszlanak
benne.

Kedvencnek jelölöm

Almadzsem
Hozzávalók
kb. 7 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
1000 g alma (előkészítve mérve)
250 ml tiszta, édesítetlen almalé 100 %-os
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
350 g cukor
1 késhegynyi őrölt kardamom
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
Az almát meghámozzuk, cikkekre vágjuk és 2x500 g-ot kimérünk belőle. Az egyik részt nagyon apróra kockázzuk, majd a másik részt botmixerrel pürésítjük. Kimérünk 250 ml almalevet.
Elkészítés:
Az almát, az almalevet, a dzsemfixet, a kimért cukrot és a kardamomot egy nagy főzőedényben alaposan összekeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük és csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üvegeket rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Tippek:
Citromízesítésű almadzsemhez a kész gyümölcsmasszába 1 evőkanál darabolt citromverbénát vagy citromfüvet keverünk.
Alma-körte dzsemhez az alma felét körtével helyettesítjük.
Alma-szilva dzsemhez 250 g előkészített almát (apróra kockázzuk), 250 g előkészített szilvát (botmixerrel pépesítjük) és 500 ml tiszta almalevet használunk. Végül a gyümölcsmasszába 1 ½ evőkanál friss kakukkfüvet keverünk.
A dzsem tartóssága fűszernövények hozzáadásával rövidül.
A fűszernövényekkel ízesített almadzsemeknél az üvegeket a kihűlés ideje alatt többször forgassuk meg, így a fűszernövények egyenletesen eloszlanak
benne.
Alma-körte dzsemhez az alma felét körtével helyettesítjük.
Alma-szilva dzsemhez 250 g előkészített almát (apróra kockázzuk), 250 g előkészített szilvát (botmixerrel pépesítjük) és 500 ml tiszta almalevet használunk. Végül a gyümölcsmasszába 1 ½ evőkanál friss kakukkfüvet keverünk.
A dzsem tartóssága fűszernövények hozzáadásával rövidül.
A fűszernövényekkel ízesített almadzsemeknél az üvegeket a kihűlés ideje alatt többször forgassuk meg, így a fűszernövények egyenletesen eloszlanak
benne.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?