Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Piros bogyós gyümölcsszósz

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 darab 300 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 darab 300 ml-es üveg elkészítéséhez

900 g eper (előkészítve mérve)
200 g piros ribizli (előkészítve mérve)
400 g meggy (előkészítve mérve)
200 g málna (előkészítve mérve)
250 g szeder (előkészítve mérve)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az epret megmossuk, megtisztítjuk és 900 g-t kimérünk belőle, majd kb. a felét apróra vágjuk, a többit pépesítjük. A ribizlit megmossuk, a szemeket leszedjük a szárról, és 200 g-t kimérünk belőle. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, és 400 g-t kimérünk belőle. A málnát szemezzük, és 200 g-t kimérünk belőle. A szedret szemezzük, a nagyobb szemeket esetleg elfelezzük, és 250 g-t kimérünk belőle.

Elkészítés:

A gyümölcsöket a befőzőcukorral egy nagy edényben jól elkeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük és csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Tippek:

Friss gyümölcsök helyett használhatunk mirelit bogyós gyümölcs keveréket is. A fagyasztott gyümölcsöt felengedjük, és a keletkezett levet az elkészítésnél felhasználjuk.
A kompótot 50 ml amaretto-val még ízletesebbé tehetjük.
Dr. Oetker vaníliaöntettel tálaljuk.
A Piros bogyós gyümölcsszósz sütemények és húsételek ízét varázsolja még harmonikusabbá.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!