Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Piros bogyós gyümölcsszósz

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 darab 300 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 darab 300 ml-es üveg elkészítéséhez

900 g eper (előkészítve mérve)
200 g piros ribizli (előkészítve mérve)
400 g meggy (előkészítve mérve)
200 g málna (előkészítve mérve)
250 g szeder (előkészítve mérve)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az epret megmossuk, megtisztítjuk és 900 g-t kimérünk belőle, majd kb. a felét apróra vágjuk, a többit pépesítjük. A ribizlit megmossuk, a szemeket leszedjük a szárról, és 200 g-t kimérünk belőle. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, és 400 g-t kimérünk belőle. A málnát szemezzük, és 200 g-t kimérünk belőle. A szedret szemezzük, a nagyobb szemeket esetleg elfelezzük, és 250 g-t kimérünk belőle.

Elkészítés:

A gyümölcsöket a befőzőcukorral egy nagy edényben jól elkeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük és csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Tippek:

Friss gyümölcsök helyett használhatunk mirelit bogyós gyümölcs keveréket is. A fagyasztott gyümölcsöt felengedjük, és a keletkezett levet az elkészítésnél felhasználjuk.
A kompótot 50 ml amaretto-val még ízletesebbé tehetjük.
Dr. Oetker vaníliaöntettel tálaljuk.
A Piros bogyós gyümölcsszósz sütemények és húsételek ízét varázsolja még harmonikusabbá.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!