Piros bogyós gyümölcsszósz
Hozzávalók
900 g eper (előkészítve mérve)
200 g piros ribizli (előkészítve mérve)
400 g meggy (előkészítve mérve)
200 g málna (előkészítve mérve)
250 g szeder (előkészítve mérve)
1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor 3:1
Elkészítés
Előkészítés:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk és 900 g-t kimérünk belőle, majd kb. a felét apróra vágjuk, a többit pépesítjük. A ribizlit megmossuk, a szemeket leszedjük a szárról, és 200 g-t kimérünk belőle. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, és 400 g-t kimérünk belőle. A málnát szemezzük, és 200 g-t kimérünk belőle. A szedret szemezzük, a nagyobb szemeket esetleg elfelezzük, és 250 g-t kimérünk belőle.
Elkészítés:
A gyümölcsöket a befőzőcukorral egy nagy edényben jól elkeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük és csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Tippek:
Friss gyümölcsök helyett használhatunk mirelit bogyós gyümölcs keveréket is. A fagyasztott gyümölcsöt felengedjük, és a keletkezett levet az elkészítésnél felhasználjuk.
A kompótot 50 ml amaretto-val még ízletesebbé tehetjük.
Dr. Oetker vaníliaöntettel tálaljuk.
A kompótot 50 ml amaretto-val még ízletesebbé tehetjük.
Dr. Oetker vaníliaöntettel tálaljuk.
Kedvencnek jelölöm
Piros bogyós gyümölcsszósz
Hozzávalók
kb. 8 darab 300 ml-es üveg elkészítéséhez
900 g eper (előkészítve mérve)
200 g piros ribizli (előkészítve mérve)
400 g meggy (előkészítve mérve)
200 g málna (előkészítve mérve)
250 g szeder (előkészítve mérve)
1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor 3:1
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk és 900 g-t kimérünk belőle, majd kb. a felét apróra vágjuk, a többit pépesítjük. A ribizlit megmossuk, a szemeket leszedjük a szárról, és 200 g-t kimérünk belőle. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, és 400 g-t kimérünk belőle. A málnát szemezzük, és 200 g-t kimérünk belőle. A szedret szemezzük, a nagyobb szemeket esetleg elfelezzük, és 250 g-t kimérünk belőle.
Elkészítés:
A gyümölcsöket a befőzőcukorral egy nagy edényben jól elkeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük és csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Tippek:
Friss gyümölcsök helyett használhatunk mirelit bogyós gyümölcs keveréket is. A fagyasztott gyümölcsöt felengedjük, és a keletkezett levet az elkészítésnél felhasználjuk.
A kompótot 50 ml amaretto-val még ízletesebbé tehetjük.
Dr. Oetker vaníliaöntettel tálaljuk.
A kompótot 50 ml amaretto-val még ízletesebbé tehetjük.
Dr. Oetker vaníliaöntettel tálaljuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?