Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán Crème Brûlée

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

4 adag elkészítéséhez

Crème Brûlée-hez:

30 g nádcukor
150 ml mandulaital
400 g vegán tejszín

Karamellizáláshoz:

kb. 20 g nádcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A pudingport összekeverjük a cukorral. Fokozatosan 6 evőkanál mandulaitallal simára keverjük. A maradék mandulaitalt, a vegán tejszínt és a vaníliás cukrot edényben felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és a kikevert pudingport habverővel belekeverjük. A krémet kevergetés közben 1 percig főzzük.
A krémet elosztjuk kb. 4 hőálló formában vagy csészében, kicsit hagyjuk kihűlni, és 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Karamellizálás:
Tálalás előtt a krémet megszórjuk cukorral, és konyhai karamellizáló pisztollyal karamellizáljuk.

Tipp:

Bourbon vaníliás cukor helyett a krémbe belefőzhetjük egy Bourbon vaníliarúd kikapart belsejét is.
A Vegán Crème Brûlée sütés nélküli desszert, mellyel vegán étrendet követő vendégeinknek kedveskedhetünk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-10-17
2 Kedvelés

Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!

Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!