Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mangó mousse

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8-10 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-10 adag elkészítéséhez

A tepsihez:

sütőpapír

A mango-mousse-hoz:

100 ml tej
1 nagy érett mangó (kb. 500 g)
500 g joghurt
75 g cukor
100 ml hideg habtejszín

A tésztához:

90 g búzaliszt
40 g cukor
1 csipet őrölt fahéj
1 késhegynyi őrölt kardamom
1 csipet só
50 g lágy vaj
1 evőkanál tej

A díszítéshez:

kevés díszítő cukor
aprított pisztácia
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Mango-mousse:
A zselatint egy főzőedénybe tesszük és 100 ml tejbe áztatjuk. A mangót meghámozzuk, a gyümölcs húsát levágjuk a magjáról. A mangó 1/3 részét kockákra vágjuk, és hideg helyre tesszük. A zselatint feloldjuk (nem főzzük), majd kis idegi hűlni hagyjuk. A maradék mangót feldaraboljuk, és keverőtálba öntjük. A vaníliarudat hosszában félbevágjuk, a magokat kikaparjuk, a mangóhoz adjuk, és pürésítjük. Hozzáadjuk a joghurtot és a cukrot, és kézi habverővel összekeverjük. A tejszínt kemény habbá felverjük és óvatosan hozzákeverjük a mangópéphez, majd folyamatos keverés mellett a zselatint is hozzáadjuk és alaposan elkeverjük.

A mangó-mousse felét desszertpoharakba elosztjuk, és rászórjuk a mangó-kockák felét. Rátesszük a maradék krémet. A desszertet legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Időközben a tepsit sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Tészta:
A lisztet keverőtálba szórjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dagasztjuk. A tésztát 16-20 egyforma méretű darabra vágjuk, és mindegyikből egy 5-6 cm hosszú kúpot formázunk. Egymástól megfelelő távolságra beletesszük a tepsibe, és az ujjunkkal a közepén egy kicsit benyomkodjuk. A vájatba díszítő cukrot szórunk, belenyomkodjuk, és a sütő középső részében megsütjük. (1. ábra)

Sütési idő: 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A keksz-fülecskéket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
Tálalás előtt a mangó-mousse-t a keksz-fülecskékkel, a maradék mangódarabokkal és pisztáciával díszítjük.

Tipp:

A keksz-fülecskéket már néhány nappal előre is megsüthetjük, ilyenkor jól záródó dobozban tároljuk.
A Mangó mousse dekoratív pohárkrém desszert, mely mókás megjelenése miatt leginkább szülinapokra, gyermeknapra, kerti partikra javasolt finomság. A nyuszifül formájú díszítést sütés előtt szórjuk meg cukorgyöngyökkel.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
82 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!