Mangó mousse
Hozzávalók
A tepsihez:
A mango-mousse-hoz:
A tésztához:
A díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
A zselatint egy főzőedénybe tesszük és 100 ml tejbe áztatjuk. A mangót meghámozzuk, a gyümölcs húsát levágjuk a magjáról. A mangó 1/3 részét kockákra vágjuk, és hideg helyre tesszük. A zselatint feloldjuk (nem főzzük), majd kis idegi hűlni hagyjuk. A maradék mangót feldaraboljuk, és keverőtálba öntjük. A vaníliarudat hosszában félbevágjuk, a magokat kikaparjuk, a mangóhoz adjuk, és pürésítjük. Hozzáadjuk a joghurtot és a cukrot, és kézi habverővel összekeverjük. A tejszínt kemény habbá felverjük és óvatosan hozzákeverjük a mangópéphez, majd folyamatos keverés mellett a zselatint is hozzáadjuk és alaposan elkeverjük.
A mangó-mousse felét desszertpoharakba elosztjuk, és rászórjuk a mangó-kockák felét. Rátesszük a maradék krémet. A desszertet legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Időközben a tepsit sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Tészta:
A lisztet keverőtálba szórjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dagasztjuk. A tésztát 16-20 egyforma méretű darabra vágjuk, és mindegyikből egy 5-6 cm hosszú kúpot formázunk. Egymástól megfelelő távolságra beletesszük a tepsibe, és az ujjunkkal a közepén egy kicsit benyomkodjuk. A vájatba díszítő cukrot szórunk, belenyomkodjuk, és a sütő középső részében megsütjük. (1. ábra)
Sütési idő: 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A keksz-fülecskéket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Tálalás előtt a mangó-mousse-t a keksz-fülecskékkel, a maradék mangódarabokkal és pisztáciával díszítjük.
Tipp:
Mangó mousse
Hozzávalók
kb. 8-10 adag elkészítéséhez
A tepsihez:
A mango-mousse-hoz:
A tésztához:
A díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A zselatint egy főzőedénybe tesszük és 100 ml tejbe áztatjuk. A mangót meghámozzuk, a gyümölcs húsát levágjuk a magjáról. A mangó 1/3 részét kockákra vágjuk, és hideg helyre tesszük. A zselatint feloldjuk (nem főzzük), majd kis idegi hűlni hagyjuk. A maradék mangót feldaraboljuk, és keverőtálba öntjük. A vaníliarudat hosszában félbevágjuk, a magokat kikaparjuk, a mangóhoz adjuk, és pürésítjük. Hozzáadjuk a joghurtot és a cukrot, és kézi habverővel összekeverjük. A tejszínt kemény habbá felverjük és óvatosan hozzákeverjük a mangópéphez, majd folyamatos keverés mellett a zselatint is hozzáadjuk és alaposan elkeverjük.
A mangó-mousse felét desszertpoharakba elosztjuk, és rászórjuk a mangó-kockák felét. Rátesszük a maradék krémet. A desszertet legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Időközben a tepsit sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Tészta:
A lisztet keverőtálba szórjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dagasztjuk. A tésztát 16-20 egyforma méretű darabra vágjuk, és mindegyikből egy 5-6 cm hosszú kúpot formázunk. Egymástól megfelelő távolságra beletesszük a tepsibe, és az ujjunkkal a közepén egy kicsit benyomkodjuk. A vájatba díszítő cukrot szórunk, belenyomkodjuk, és a sütő középső részében megsütjük. (1. ábra)
Sütési idő: 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A keksz-fülecskéket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Tálalás előtt a mangó-mousse-t a keksz-fülecskékkel, a maradék mangódarabokkal és pisztáciával díszítjük.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?