Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mangó mousse

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8-10 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-10 adag Mangó mousse

A tepsihez:

sütőpapír

A mango-mousse-hoz:

100 ml tej
1 nagy érett mangó (kb. 500 g)
500 g joghurt
75 g cukor
100 ml hideg habtejszín

A tésztához:

90 g búzaliszt
40 g cukor
1 csipet őrölt fahéj
1 késhegynyi őrölt kardamom
1 csipet só
50 g lágy vaj
1 evőkanál tej

A díszítéshez:

kevés díszítő cukor
aprított pisztácia

Elkészítés

A Mangó mousse elkészítése lépésről lépésre:

Elkészítés:

Mango-mousse:
A zselatint egy főzőedénybe tesszük és 100 ml tejbe áztatjuk. A mangót meghámozzuk, a gyümölcs húsát levágjuk a magjáról. A mangó 1/3 részét kockákra vágjuk, és hideg helyre tesszük. A zselatint feloldjuk (nem főzzük), majd kis idegi hűlni hagyjuk. A maradék mangót feldaraboljuk, és keverőtálba öntjük. A vaníliarudat hosszában félbevágjuk, a magokat kikaparjuk, a mangóhoz adjuk, és pürésítjük. Hozzáadjuk a joghurtot és a cukrot, és kézi habverővel összekeverjük. A tejszínt kemény habbá felverjük és óvatosan hozzákeverjük a mangópéphez, majd folyamatos keverés mellett a zselatint is hozzáadjuk és alaposan elkeverjük.

A mangó-mousse felét desszertpoharakba elosztjuk, és rászórjuk a mangó-kockák felét. Rátesszük a maradék krémet. A desszertet legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Időközben a tepsit sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Tészta:
A lisztet keverőtálba szórjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dagasztjuk. A tésztát 16-20 egyforma méretű darabra vágjuk, és mindegyikből egy 5-6 cm hosszú kúpot formázunk. Egymástól megfelelő távolságra beletesszük a tepsibe, és az ujjunkkal a közepén egy kicsit benyomkodjuk. A vájatba díszítő cukrot szórunk, belenyomkodjuk, és a sütő középső részében megsütjük. (1. ábra)

Sütési idő: 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A keksz-fülecskéket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
Tálalás előtt a mangó-mousse-t a keksz-fülecskékkel, a maradék mangódarabokkal és pisztáciával díszítjük.

Tipp:

A keksz-fülecskéket már néhány nappal előre is megsüthetjük, ilyenkor jól záródó dobozban tároljuk.
Mangó mousse Mangó mousse

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-09-24
1 Kedvelés

Sütési eszközök – készítsd házilag!

Van úgy, hogy csak sütés közben derül ki: a következő lépéshez szükséges eszköz éppen tönkrement vagy sosem volt, most pedig villámgyorsan kellene, hogy az asztalra varázsolhassuk a süteményünket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-23
1 Kedvelés

Ne félj az égetett tésztától!

Nem véletlen a cím: sokan nem mernek belevágni az égetett (más elnevezéssel: forrázott) tészta házi elkészítésébe, mondván, biztosan nem fog szépen megemelkedni és üreges sem lesz a belseje.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-15
1 Kedvelés

Desszertekben utazunk – világhírű édességek a Föld minden tájáról 2. rész – Amerika

Kétrészes cikkünkben képzeletbeli, ízekben gazdag kalandozásra invitálunk benneteket. Először Európa tájait barangoltuk be, most pedig még messzebbre utazunk, és megnézzük, mely sütik, desszertek a legnépszerűbbek az Egyesült Államokban.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!