Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Édesburgonyaleves póréhagymával

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Leveshez:

700 g édesburgonya
50 g mogyoróhagyma
1 darab gyömbér, kb. 2 cm
2 kezeletlen zöldcitrom
2 evőkanál olívaolaj
800 ml zöldségalaplé
100 ml kókusztej
frissen őrölt bors

Levesbetéthez:

1 ½ evőkanál szezámmag
100 g póréhagyma
1 evőkanál olívaolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az édesburgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk. A mogyoróhagyma héját lehúzzuk, és szintén felkockázzuk. A gyömbért meghámozzuk, és szeletekre vágjuk. A zöldcitromot forró vízben megmossuk, szárazra dörzsöljük, vékonyan meghámozzuk, és a héját nagyon finom csíkokra vágjuk vagy citrushéj reszelővel hámozzuk. A citrusreszeléket finomra aprítjuk. A zöldcitrom levét kifacsarjuk.

Elkészítés:

Leves:
Az olajat nagy lábosban felforrósítjuk, és megpároljuk benne az édesburgonyát, a mogyoróhagymát és a gyömbért. Hozzáöntjük a zöldség alaplevet, és kb. 10 percig fedő alatt közepes hőmérsékleten puhára főzzük. A levest pürésítjük, belekeverjük a kókusztejet, és megfőzzük. A Creme VEGA-t belekeverjük a levesbe, majd sóval, borssal és kb. 2 evőkanál zöldcitromlével ízesítjük.

Levesbetét:
A szezámmagot bevonatos serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, és tányéron hagyjuk kihűlni. A póréhagymát megmossuk, és vékony karikákra vágjuk. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, és kb. 6 perc alatt megpároljuk benne a póréhagymát, majd összekeverjük a szezámmaggal, a zöldcitromreszelékkel és kevés sóval. Az édesburgonyalevest a pirított póréhagymával tálaljuk.

Tipp:

A krémleves, levesbetété nélkül fagyasztható.
A Édesburgonyaleves póréhagymával gazdagított előétel, mely számos alternatív étrendben kaphat helyet.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!