Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Édesburgonyaleves póréhagymával

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Leveshez:

700 g édesburgonya
50 g mogyoróhagyma
1 darab gyömbér, kb. 2 cm
2 kezeletlen zöldcitrom
2 evőkanál olívaolaj
800 ml zöldségalaplé
100 ml kókusztej
frissen őrölt bors

Levesbetéthez:

1 ½ evőkanál szezámmag
100 g póréhagyma
1 evőkanál olívaolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az édesburgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk. A mogyoróhagyma héját lehúzzuk, és szintén felkockázzuk. A gyömbért meghámozzuk, és szeletekre vágjuk. A zöldcitromot forró vízben megmossuk, szárazra dörzsöljük, vékonyan meghámozzuk, és a héját nagyon finom csíkokra vágjuk vagy citrushéj reszelővel hámozzuk. A citrusreszeléket finomra aprítjuk. A zöldcitrom levét kifacsarjuk.

Elkészítés:

Leves:
Az olajat nagy lábosban felforrósítjuk, és megpároljuk benne az édesburgonyát, a mogyoróhagymát és a gyömbért. Hozzáöntjük a zöldség alaplevet, és kb. 10 percig fedő alatt közepes hőmérsékleten puhára főzzük. A levest pürésítjük, belekeverjük a kókusztejet, és megfőzzük. A Creme VEGA-t belekeverjük a levesbe, majd sóval, borssal és kb. 2 evőkanál zöldcitromlével ízesítjük.

Levesbetét:
A szezámmagot bevonatos serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, és tányéron hagyjuk kihűlni. A póréhagymát megmossuk, és vékony karikákra vágjuk. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, és kb. 6 perc alatt megpároljuk benne a póréhagymát, majd összekeverjük a szezámmaggal, a zöldcitromreszelékkel és kevés sóval. Az édesburgonyalevest a pirított póréhagymával tálaljuk.

Tipp:

A krémleves, levesbetété nélkül fagyasztható.
A Édesburgonyaleves póréhagymával gazdagított előétel, mely számos alternatív étrendben kaphat helyet.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
0 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!