Édesburgonyaleves póréhagymával
Hozzávalók
Leveshez:
700 g édesburgonya
50 g mogyoróhagyma
1 darab gyömbér, kb. 2 cm
2 kezeletlen zöldcitrom
2 evőkanál olívaolaj
800 ml zöldségalaplé
100 ml kókusztej
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
só
frissen őrölt bors
Levesbetéthez:
1 ½ evőkanál szezámmag
100 g póréhagyma
1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
Előkészítés:
Az édesburgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk. A mogyoróhagyma héját lehúzzuk, és szintén felkockázzuk. A gyömbért meghámozzuk, és szeletekre vágjuk. A zöldcitromot forró vízben megmossuk, szárazra dörzsöljük, vékonyan meghámozzuk, és a héját nagyon finom csíkokra vágjuk vagy citrushéj reszelővel hámozzuk. A citrusreszeléket finomra aprítjuk. A zöldcitrom levét kifacsarjuk.
Elkészítés:
Leves:
Az olajat nagy lábosban felforrósítjuk, és megpároljuk benne az édesburgonyát, a mogyoróhagymát és a gyömbért. Hozzáöntjük a zöldség alaplevet, és kb. 10 percig fedő alatt közepes hőmérsékleten puhára főzzük. A levest pürésítjük, belekeverjük a kókusztejet, és megfőzzük. A Creme VEGA-t belekeverjük a levesbe, majd sóval, borssal és kb. 2 evőkanál zöldcitromlével ízesítjük.
Levesbetét:
A szezámmagot bevonatos serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, és tányéron hagyjuk kihűlni. A póréhagymát megmossuk, és vékony karikákra vágjuk. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, és kb. 6 perc alatt megpároljuk benne a póréhagymát, majd összekeverjük a szezámmaggal, a zöldcitromreszelékkel és kevés sóval. Az édesburgonyalevest a pirított póréhagymával tálaljuk.
Az olajat nagy lábosban felforrósítjuk, és megpároljuk benne az édesburgonyát, a mogyoróhagymát és a gyömbért. Hozzáöntjük a zöldség alaplevet, és kb. 10 percig fedő alatt közepes hőmérsékleten puhára főzzük. A levest pürésítjük, belekeverjük a kókusztejet, és megfőzzük. A Creme VEGA-t belekeverjük a levesbe, majd sóval, borssal és kb. 2 evőkanál zöldcitromlével ízesítjük.
Levesbetét:
A szezámmagot bevonatos serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, és tányéron hagyjuk kihűlni. A póréhagymát megmossuk, és vékony karikákra vágjuk. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, és kb. 6 perc alatt megpároljuk benne a póréhagymát, majd összekeverjük a szezámmaggal, a zöldcitromreszelékkel és kevés sóval. Az édesburgonyalevest a pirított póréhagymával tálaljuk.
Tipp:
A krémleves, levesbetété nélkül fagyasztható.
Kedvencnek jelölöm
Édesburgonyaleves póréhagymával
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Leveshez:
700 g édesburgonya
50 g mogyoróhagyma
1 darab gyömbér, kb. 2 cm
2 kezeletlen zöldcitrom
2 evőkanál olívaolaj
800 ml zöldségalaplé
100 ml kókusztej
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
só
frissen őrölt bors
Levesbetéthez:
1 ½ evőkanál szezámmag
100 g póréhagyma
1 evőkanál olívaolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az édesburgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk. A mogyoróhagyma héját lehúzzuk, és szintén felkockázzuk. A gyömbért meghámozzuk, és szeletekre vágjuk. A zöldcitromot forró vízben megmossuk, szárazra dörzsöljük, vékonyan meghámozzuk, és a héját nagyon finom csíkokra vágjuk vagy citrushéj reszelővel hámozzuk. A citrusreszeléket finomra aprítjuk. A zöldcitrom levét kifacsarjuk.
Elkészítés:
Leves:
Az olajat nagy lábosban felforrósítjuk, és megpároljuk benne az édesburgonyát, a mogyoróhagymát és a gyömbért. Hozzáöntjük a zöldség alaplevet, és kb. 10 percig fedő alatt közepes hőmérsékleten puhára főzzük. A levest pürésítjük, belekeverjük a kókusztejet, és megfőzzük. A Creme VEGA-t belekeverjük a levesbe, majd sóval, borssal és kb. 2 evőkanál zöldcitromlével ízesítjük.
Levesbetét:
A szezámmagot bevonatos serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, és tányéron hagyjuk kihűlni. A póréhagymát megmossuk, és vékony karikákra vágjuk. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, és kb. 6 perc alatt megpároljuk benne a póréhagymát, majd összekeverjük a szezámmaggal, a zöldcitromreszelékkel és kevés sóval. Az édesburgonyalevest a pirított póréhagymával tálaljuk.
Az olajat nagy lábosban felforrósítjuk, és megpároljuk benne az édesburgonyát, a mogyoróhagymát és a gyömbért. Hozzáöntjük a zöldség alaplevet, és kb. 10 percig fedő alatt közepes hőmérsékleten puhára főzzük. A levest pürésítjük, belekeverjük a kókusztejet, és megfőzzük. A Creme VEGA-t belekeverjük a levesbe, majd sóval, borssal és kb. 2 evőkanál zöldcitromlével ízesítjük.
Levesbetét:
A szezámmagot bevonatos serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, és tányéron hagyjuk kihűlni. A póréhagymát megmossuk, és vékony karikákra vágjuk. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, és kb. 6 perc alatt megpároljuk benne a póréhagymát, majd összekeverjük a szezámmaggal, a zöldcitromreszelékkel és kevés sóval. Az édesburgonyalevest a pirított póréhagymával tálaljuk.
Tipp:
A krémleves, levesbetété nélkül fagyasztható.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?