Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almapuncs

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 adag elkészítéséhez

1 citrom
½ csapott teáskanál őrölt szegfűszeg
1 fahéjrúd
1 l almalé (100 %-os)
100 ml juharszirup vagy méz
200 ml gin vagy alkoholmentes gin

eezenkívül:

200 ml hideg habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A citromot kifacsarjuk, a levét és a gyümölcshúst felfogjuk, és edénybe öntjük.

Elkészítés:

Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és óvatosan felforrósítjuk.
A tejszínt keményre felverjük.
A puncsot hőálló poharakban a felvert tejszínhabbal tálaljuk.

Tipp:

Alkoholmentes puncsot egyszerűen készíthetünk gin nélkül, csak 1200 ml almalével, citromlével és fűszerekkel. A juharszirup vagy méz mennyiségét ilyenkor csökkentsük 50 ml-re.
Az Almapuncs receptje 8 adag forró italra elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-12-08
0 Kedvelés

Karácsony előtti egészséges finomságok

Karácsonykor nagy a kísértés: otthon és vendégségben is nehéz nemet mondani a kedvenc sütinkre. Készüljünk fel tudatosan erre az időszakra, ebben segítenek tippjeink.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-12-06
0 Kedvelés

Készítsd el otthon az adventi vásárok finomságait!

Nincs karácsonyvárás adventi vásár nélkül! A vásár pedig langalló, kürtőskalács és illatos rétes nélkül elképzelhetetlen! Az sem baj, ha nem jutsz el idén, mutatjuk a házi verziókat.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!