Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almapuncs

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 adag elkészítéséhez

1 citrom
½ csapott teáskanál őrölt szegfűszeg
1 fahéjrúd
1 l almalé (100 %-os)
100 ml juharszirup vagy méz
200 ml gin vagy alkoholmentes gin

eezenkívül:

200 ml hideg habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A citromot kifacsarjuk, a levét és a gyümölcshúst felfogjuk, és edénybe öntjük.

Elkészítés:

Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és óvatosan felforrósítjuk.
A tejszínt keményre felverjük.
A puncsot hőálló poharakban a felvert tejszínhabbal tálaljuk.

Tipp:

Alkoholmentes puncsot egyszerűen készíthetünk gin nélkül, csak 1200 ml almalével, citromlével és fűszerekkel. A juharszirup vagy méz mennyiségét ilyenkor csökkentsük 50 ml-re.
Az Almapuncs receptje 8 adag forró italra elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!