Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Marcipános-aszalt szilvás bejgli

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 2 rúd
Recept megosztása

Hozzávalók

2 rúd elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
200 g vaj vagy margarin
70 g porcukor
1 csipet só
2 darab tojássárgája (M-es)
100 ml tej

Töltelékhez:

200 g aszalt szilva
némi porcukor

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsire sütőpapírt helyezünk, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne az élesztőt. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztából két cipót formázunk, és hideg helyen fél órát pihentetjük. A pihentetett cipókat egyesével kb. 25x30 cm-es téglalapokká nyújtjuk. A tészta nyújtásánál a deszkát és a tésztát ne lisztezzük!

Töltelék:
A négy csomag marcipánt porcukorral beszórt felületen egyesével kb. 22x14 cm-es téglalapokká nyújtjuk. Az aszalt szilvát kis darabokra vágjuk. Az egyik darab kinyújtott tésztára helyezünk egymás mellé két darab kinyújtott marcipánt úgy, hogy körben a tészta széleit üresen hagyjuk, majd megszórjuk az aszalt szilva felével. A tészta szélét behajtjuk, majd a bejglit óvatosan feltekerjük. Hasonlóan elkészítjük a másik rudat is, a bejgliket a tepsibe helyezzük.

Kenés:
A tojást szétválasztjuk, a bejgliket megkenjük a tojássárgájával, majd hűvös helyen kb. egy órát száradni hagyjuk. Ezután tojásfehérjével kenjük meg a tésztákat, és újabb egy órát hagyjuk száradni. A bejgliket több helyen megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz távozni tudjon, így nem reped ki a tészta. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a bejgliket megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni, felszeletelve tálaljuk.

Tipp:

Más aszalt gyümölccsel, például áfonyával vagy sárgabarackkal is elkészíthetjük.
Marcipános-aszalt szilvás bejgli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!