Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Marcipános-aszalt szilvás bejgli

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 2 rúd
Recept megosztása

Hozzávalók

2 rúd Marcipános-aszalt szilvás bejgli elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
200 g vaj vagy margarin
70 g porcukor
1 csipet só
2 darab tojássárgája (M-es)
100 ml tej

Töltelékhez:

200 g aszalt szilva
némi porcukor

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)

A Marcipános-aszalt szilvás bejgli elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsire sütőpapírt helyezünk, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne az élesztőt. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztából két cipót formázunk, és hideg helyen fél órát pihentetjük. A pihentetett cipókat egyesével kb. 25x30 cm-es téglalapokká nyújtjuk. A tészta nyújtásánál a deszkát és a tésztát ne lisztezzük!

Töltelék:
A négy csomag marcipánt porcukorral beszórt felületen egyesével kb. 22x14 cm-es téglalapokká nyújtjuk. Az aszalt szilvát kis darabokra vágjuk. Az egyik darab kinyújtott tésztára helyezünk egymás mellé két darab kinyújtott marcipánt úgy, hogy körben a tészta széleit üresen hagyjuk, majd megszórjuk az aszalt szilva felével. A tészta szélét behajtjuk, majd a bejglit óvatosan feltekerjük. Hasonlóan elkészítjük a másik rudat is, a bejgliket a tepsibe helyezzük.

Kenés:
A tojást szétválasztjuk, a bejgliket megkenjük a tojássárgájával, majd hűvös helyen kb. egy órát száradni hagyjuk. Ezután tojásfehérjével kenjük meg a tésztákat, és újabb egy órát hagyjuk száradni. A bejgliket több helyen megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz távozni tudjon, így nem reped ki a tészta. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a bejgliket megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni, felszeletelve tálaljuk.

Tipp:

Más aszalt gyümölccsel, például áfonyával vagy sárgabarackkal is elkészíthetjük.
Marcipános-aszalt szilvás bejgli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-11-26
1 Kedvelés

Gombóc gombóc hátán – melyik a kedvenced?

Arról sajnos nincsenek információink, hogy Gombóc Artúr a csokikon kívül rajongott-e a gombócokért, azt viszont biztosan tudjuk, hogy nincs olyan süti/desszert toplista, amelyre ne kerülne fel valamiféle gombóc, golyó, labda…

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-11-19
2 Kedvelés

Édes sütik második fogásnak

Nálunk Magyarországon nagyon népszerűek a tartalmas levesek. Lehet sűrű babgulyás, húsleves vagy raguleves, ezek után második fogásként gyakran tálalunk „ebédsütiket”, azaz édes főételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-27
3 Kedvelés

Leveles tészta trükkök

Tarts otthon mindig egy csomag leveles tésztát, hogy a legváratlanabb „süti vészhelyzetekre” is legyen egy gyors és finom megoldásod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!