Almás csiga
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Ezenkívül:
Elkészítés
Elkészítés:
A tejet felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a margarint. A lisztet keverőtálba öntjük, és az élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). Közben a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A mandulát teflon serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, és tányéron hagyjuk kihűlni. Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és összekeverjük a mandulával. A lekvárt egy edényben felmelegítjük, hogy kenhető állaga legyen. A tésztát egy kis liszttel megszórjuk, tésztakártya segítségével kivesszük a tálból, enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk. A tésztát téglalap alakúra (kb. 50x40 cm) nyújtjuk, és a lekvárral megkenjük. Elosztjuk rajta az almadarabokat úgy, hogy a hosszanti oldalakon kb. 2 cm-t szabadon hagyunk. A tésztát a hosszanti oldaláról feltekerjük, és kb. 2-3 cm vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket a tepsibe tesszük, és még egyszer meleg helyen kelni hagyjuk, kb. 20 percig, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a csigákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A vajat megolvasztjuk, és a csigákat sütés után azonnal megkenjük vele, majd cukorral megszórjuk. A süteményt sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből, és rácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A sütemény jól fagyasztható.
Almás csiga
Hozzávalók
kb. 18-20 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A tejet felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a margarint. A lisztet keverőtálba öntjük, és az élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). Közben a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A mandulát teflon serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, és tányéron hagyjuk kihűlni. Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és összekeverjük a mandulával. A lekvárt egy edényben felmelegítjük, hogy kenhető állaga legyen. A tésztát egy kis liszttel megszórjuk, tésztakártya segítségével kivesszük a tálból, enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk. A tésztát téglalap alakúra (kb. 50x40 cm) nyújtjuk, és a lekvárral megkenjük. Elosztjuk rajta az almadarabokat úgy, hogy a hosszanti oldalakon kb. 2 cm-t szabadon hagyunk. A tésztát a hosszanti oldaláról feltekerjük, és kb. 2-3 cm vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket a tepsibe tesszük, és még egyszer meleg helyen kelni hagyjuk, kb. 20 percig, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a csigákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A vajat megolvasztjuk, és a csigákat sütés után azonnal megkenjük vele, majd cukorral megszórjuk. A süteményt sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből, és rácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A sütemény jól fagyasztható.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?