
Francia fahéjas tekercs



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet és az élesztőt egy keverőtálban alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és a meleg tej-vaj keveréket, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig dagasztjuk, hogy sima tésztát kapjunk. Konyharuhával fedjük le a tésztát, és meleg helyen kelesztjük, amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük ki és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A vajat vagy margarint a cukorral és a fahéjjal konyhai robotgéppel (habverő) alaposan keverjük össze.
Formázás:
Enyhén lisztezett munkafelületen gyúrjuk át a tésztát még egyszer röviden, és nyújtsuk ki téglalap alakúra (kb. 70 x 25 cm). Egyenletesen kenjük rá a vajas-fahéjas keveréket, és a hosszabbik oldalról tekerjük fel szorosan. Vágjuk a tekercset 12 azonos méretű trapézra. Nyomjuk meg a keskeny szélét felülről egy fakanál nyelével úgy, hogy a feltekert oldal felfelé nézzen. Helyezzük a tekercseket a tepsire és hagyjuk ismét kb. 10-15 percig kelni.
A tekercseket megkenjük tejjel, majd a tepsit a sütő középső részébe tesszük és a tekercseket aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegy figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütőpapírral együtt tegyük a tekercseket egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni, vagy tálaljuk langyosan.
Tippek:
Az őrölt fahéjat helyettesíthetjük 2 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukorral. Ez esetben a cukor mennyiségét csökkentsük 80 g-ra.


Francia fahéjas tekercs
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet és az élesztőt egy keverőtálban alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és a meleg tej-vaj keveréket, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig dagasztjuk, hogy sima tésztát kapjunk. Konyharuhával fedjük le a tésztát, és meleg helyen kelesztjük, amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük ki és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A vajat vagy margarint a cukorral és a fahéjjal konyhai robotgéppel (habverő) alaposan keverjük össze.
Formázás:
Enyhén lisztezett munkafelületen gyúrjuk át a tésztát még egyszer röviden, és nyújtsuk ki téglalap alakúra (kb. 70 x 25 cm). Egyenletesen kenjük rá a vajas-fahéjas keveréket, és a hosszabbik oldalról tekerjük fel szorosan. Vágjuk a tekercset 12 azonos méretű trapézra. Nyomjuk meg a keskeny szélét felülről egy fakanál nyelével úgy, hogy a feltekert oldal felfelé nézzen. Helyezzük a tekercseket a tepsire és hagyjuk ismét kb. 10-15 percig kelni.
A tekercseket megkenjük tejjel, majd a tepsit a sütő középső részébe tesszük és a tekercseket aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegy figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütőpapírral együtt tegyük a tekercseket egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni, vagy tálaljuk langyosan.
Tippek:
Az őrölt fahéjat helyettesíthetjük 2 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukorral. Ez esetben a cukor mennyiségét csökkentsük 80 g-ra.

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?