Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás-diós palacsintatorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8-10 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-10 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

150 g búzaliszt
200 ml tej
kb. 150 ml szódavíz
2 darab tojás (M-es)
2 evőkanál étolaj
1 csipet só

Töltelékhez:

80 g mazsola
2 evőkanál Dr. Oetker Aroma rum
1 kg alma
60 g porcukor
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
250 g dióbél
200 g baracklekvár

Díszítéshez:

kevés alma és dióbél
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A töltelékhez a mazsolát 30 percre a rumba áztatjuk. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd összekeverjük a porcukor felével, a fahéjjal és a citromhéjjal. A megpucolt diót finomra őröljük, összekeverjük a porcukor másik felével.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet, a vanillincukrot és a sót keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat. Apránként hozzácsorgatjuk a tejet és 1 evőkanál étolajat, és konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton, 1-2 perc alatt sima tésztává keverjük. Ezután felhígítjuk a szódavízzel. A masszát letakarjuk, hűtőben 30 percet pihentetjük. A palacsintasütőt az első palacsinta kisütése előtt vékonyan kikenjük étolajjal. A masszából kb. 8 darab palacsintát sütünk. Felhasználásig letakarjuk.

Töltelék:
Az előkészített almát kissé kinyomkodjuk, összekeverjük a mazsolával, majd egy lábasban, alacsony lángon puhára pároljuk.

Összeállítás:
Egy tortatálra a palacsinták méretével megegyező tortagyűrűt (vagy kapcsos tortaforma gyűrűjét) helyezünk. Beletesszük az első palacsintát, vékonyan megkenjük baracklekvárral, szórunk rá a cukros dióból, és teszünk rá a párolt almából. Befedjük a következő palacsintával, amelyet szintén megkenünk baracklekvárral, majd megszórjuk dióval, és teszünk rá párolt almát. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak, a legfelső réteg az utolsó palacsinta lesz. Felszeletelés előtt legalább 30 percet pihentetjük.

Díszítés:
Tálalás előtt a tortát megmosott, felcikkezett almával és durvára vágott dióval díszítjük.

Tippek::

Hidegen vagy felmelegítve is tálalhatjuk a palacsintatortát.
Dió helyett mogyoróval is elkészíthetjük.
Almás-diós palacsintatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!