Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás-diós palacsintatorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8-10 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-10 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

150 g búzaliszt
200 ml tej
kb. 150 ml szódavíz
2 darab tojás (M-es)
2 evőkanál étolaj
1 csipet só

Töltelékhez:

80 g mazsola
2 evőkanál Dr. Oetker Aroma rum
1 kg alma
60 g porcukor
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
250 g dióbél
200 g baracklekvár

Díszítéshez:

kevés alma és dióbél
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A töltelékhez a mazsolát 30 percre a rumba áztatjuk. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd összekeverjük a porcukor felével, a fahéjjal és a citromhéjjal. A megpucolt diót finomra őröljük, összekeverjük a porcukor másik felével.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet, a vanillincukrot és a sót keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat. Apránként hozzácsorgatjuk a tejet és 1 evőkanál étolajat, és konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton, 1-2 perc alatt sima tésztává keverjük. Ezután felhígítjuk a szódavízzel. A masszát letakarjuk, hűtőben 30 percet pihentetjük. A palacsintasütőt az első palacsinta kisütése előtt vékonyan kikenjük étolajjal. A masszából kb. 8 darab palacsintát sütünk. Felhasználásig letakarjuk.

Töltelék:
Az előkészített almát kissé kinyomkodjuk, összekeverjük a mazsolával, majd egy lábasban, alacsony lángon puhára pároljuk.

Összeállítás:
Egy tortatálra a palacsinták méretével megegyező tortagyűrűt (vagy kapcsos tortaforma gyűrűjét) helyezünk. Beletesszük az első palacsintát, vékonyan megkenjük baracklekvárral, szórunk rá a cukros dióból, és teszünk rá a párolt almából. Befedjük a következő palacsintával, amelyet szintén megkenünk baracklekvárral, majd megszórjuk dióval, és teszünk rá párolt almát. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak, a legfelső réteg az utolsó palacsinta lesz. Felszeletelés előtt legalább 30 percet pihentetjük.

Díszítés:
Tálalás előtt a tortát megmosott, felcikkezett almával és durvára vágott dióval díszítjük.

Tippek::

Hidegen vagy felmelegítve is tálalhatjuk a palacsintatortát.
Dió helyett mogyoróval is elkészíthetjük.
Almás-diós palacsintatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 40-60 perc között
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
0 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!