Csillag 1
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós gofri

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb 6 darab elkészítéséhez

Gofrisütőhöz:

étolaj

Tésztához:

250 g túró (40%-os)
125 g cukor
1 csipet só
3 darab tojás (M-es)
225 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 evőkanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A gofrisütőt a legmagasabb fokozatra melegítjük.

Elkészítés:

A túrót keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) röviden összekeverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot a Bourbon Vaníliás cukrot, a citromhéjat és a sót, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és 2 adagban a tejjel felváltva röviden közepes fokozaton belekeverjük.

A gofrisütőt visszaállítjuk közepes hőmérsékletre, és olajjal megkenjük. A tésztát kanál segítségével nem túl nagy adagokban a gofrisütőbe tesszük. A gofrikat aranybarnára sütjük, és sütőrácson egyesével hagyjuk kihűlni.

Figyelmeztetés: Vegyük figyelembe a gofrisütő használati utasításait.

Tippek:

Megszórjuk porcukorral és azonnal tálaljuk.
Tálaljunk a gofrik mellé tejszínhabot, vaníliafagylaltot, cukrozott bogyós gyümölcsöket, lekvárt.
Túrós gofri

Hozzászólások

D
Dia Dhz
Dátum 2023. August. 25. 10:04
Ez a recept borzalom,nem elég a nedves hozzávaló,a mai világba kidobni ilyen adagot óriási pazarlás és eme recept alapján lehetetlen gofrit csinálni!!! Ha magam nem jövök rá mivel tudom(vajjal) oldani kidobhatom az egészet! 🖕🖕🖕🖕🖕
Dr. Oetker Mesterkonyha
Dr. Oetker Mesterkonyha
Dátum 2023. August. 25. 11:03
Kedves Dia! Köszönjük észrevételét, üzenetét! Szeretnénk tájékoztatni, hogy az általunk megadott hozzávalókkal és az elkészítési leírást követve, megfelelő állagú masszát, gofri tésztát kapunk. Tapasztalatunk alapján, nincs szükség további hozzávalóra (p. margarin, zsiradék stb.). Minden esetben kipróbált, biztosan elkészíthető receptek kerülnek fel az oldalra. Véleményünk szerint, a különböző hozzávalók (túró, liszt minősége, tojás nagysága, stb.) miatt fordulhat elő eltérés a tészta állagában. A biztos siker érdekében, a tippek közül töröltük az alacsonyabb zsírtartalmú túró felhasználását, mivel ebben a kategóriában nagyon eltérőek az állagok. Üdvözlettel: A Sütnijó! csapata
A
Aranka Végső
Dátum 2024. February. 07. 19:26
Nem vagyok kritikus típus, általában saját hibámnak tekintem, ha nem sikerül jól egy étel elkészítése. Ez alkalommal viszont pont addig volt jó a gofri tésztája, amíg 1 g liszt sem került bele. Jóhiszeműen belekerült a liszt, ha a tejből 2-3 dl-t beleöntünk 2 evőkanál helyett, akkor is egy rendkívül sűrű tésztát kapunk, de megsüthető zsiradék nélkül:). Szerintem a jóhírnév érdekében érdemes lenne módosítani az arányokon! Más is pórul járt már rajtam kívül! Egyébként az ötlet jó! Üdvözlettel : Aranka

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-12-13
0 Kedvelés

Karácsony lemondások nélkül – mentes desszertcsodák

Kerülnéd a finomított cukrot karácsonykor is? Netán ételérzékenység miatt tiltólistás a glutén, laktóz, tejfehérje, tojás? Mindenre van megoldásunk!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!