Túrós gofri
Hozzávalók
Gofrisütőhöz:
étolaj
Tésztához:
250 g túró (40%-os)
125 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj
1 csipet só
3 darab tojás (M-es)
225 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 evőkanál tej
Elkészítés
Előkészítés:
A gofrisütőt a legmagasabb fokozatra melegítjük.
Elkészítés:
A túrót keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) röviden összekeverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot a Bourbon Vaníliás cukrot, a citromhéjat és a sót, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és 2 adagban a tejjel felváltva röviden közepes fokozaton belekeverjük.
A gofrisütőt visszaállítjuk közepes hőmérsékletre, és olajjal megkenjük. A tésztát kanál segítségével nem túl nagy adagokban a gofrisütőbe tesszük. A gofrikat aranybarnára sütjük, és sütőrácson egyesével hagyjuk kihűlni.
Figyelmeztetés: Vegyük figyelembe a gofrisütő használati utasításait.
A gofrisütőt visszaállítjuk közepes hőmérsékletre, és olajjal megkenjük. A tésztát kanál segítségével nem túl nagy adagokban a gofrisütőbe tesszük. A gofrikat aranybarnára sütjük, és sütőrácson egyesével hagyjuk kihűlni.
Figyelmeztetés: Vegyük figyelembe a gofrisütő használati utasításait.
Tippek:
Megszórjuk porcukorral és azonnal tálaljuk.
Tálaljunk a gofrik mellé tejszínhabot, vaníliafagylaltot, cukrozott bogyós gyümölcsöket, lekvárt.
Tálaljunk a gofrik mellé tejszínhabot, vaníliafagylaltot, cukrozott bogyós gyümölcsöket, lekvárt.
Kedvencnek jelölöm
Túrós gofri
Hozzávalók
kb 6 darab elkészítéséhez
Gofrisütőhöz:
étolaj
Tésztához:
250 g túró (40%-os)
125 g cukor
1 csipet só
3 darab tojás (M-es)
225 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 evőkanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A gofrisütőt a legmagasabb fokozatra melegítjük.
Elkészítés:
A túrót keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) röviden összekeverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot a Bourbon Vaníliás cukrot, a citromhéjat és a sót, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és 2 adagban a tejjel felváltva röviden közepes fokozaton belekeverjük.
A gofrisütőt visszaállítjuk közepes hőmérsékletre, és olajjal megkenjük. A tésztát kanál segítségével nem túl nagy adagokban a gofrisütőbe tesszük. A gofrikat aranybarnára sütjük, és sütőrácson egyesével hagyjuk kihűlni.
Figyelmeztetés: Vegyük figyelembe a gofrisütő használati utasításait.
A gofrisütőt visszaállítjuk közepes hőmérsékletre, és olajjal megkenjük. A tésztát kanál segítségével nem túl nagy adagokban a gofrisütőbe tesszük. A gofrikat aranybarnára sütjük, és sütőrácson egyesével hagyjuk kihűlni.
Figyelmeztetés: Vegyük figyelembe a gofrisütő használati utasításait.
Tippek:
Megszórjuk porcukorral és azonnal tálaljuk.
Tálaljunk a gofrik mellé tejszínhabot, vaníliafagylaltot, cukrozott bogyós gyümölcsöket, lekvárt.
Tálaljunk a gofrik mellé tejszínhabot, vaníliafagylaltot, cukrozott bogyós gyümölcsöket, lekvárt.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?