Almás grízes kevert sütemény
Hozzávalók
Tészta:
25 dkg gríz
15 dkg cukor
2 db tojás
300-350 g kefir
1 kk szódabikarbóna
3 kk Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
vanília eszenc
1/2 őrölt fahéj
2 drb alma
40 gr vaj
3 ek cukor
1/2 citrom leve
Elkészítés
Elkészítés
A grízt, cukrot, szódabikarbónát, eszencet összekeverjük. Hozzáadjuk és elkeverjük a kefirt, tojást, kakaóport, majd a fahéjat. Pihentetjük 20 percet, hogy a gríz megduzzadjon.
Az almákat meghámozzuk, kis kockára vágjuk. Vajjal, cukorral pár percig pároljuk. Meglocsoljuk a citromlével és kihűtjük. Az almát leszűrjük és a levét belekavarjuk a tésztába.
A tésztát egy közepes tepsibe egyenletesen elsimítjuk, tetejére elosztjuk a párolt almát és kb.25 perc alatt megsütjük.
Az almákat meghámozzuk, kis kockára vágjuk. Vajjal, cukorral pár percig pároljuk. Meglocsoljuk a citromlével és kihűtjük. Az almát leszűrjük és a levét belekavarjuk a tésztába.
A tésztát egy közepes tepsibe egyenletesen elsimítjuk, tetejére elosztjuk a párolt almát és kb.25 perc alatt megsütjük.
Alternatív elkészítés
Most készítettem első alkalommal. Jó íze van. Az alma nem sülyed a tésztába,ott marad a tetején. Legközelebb elkészítem alma nélkül és a tésztára csokiöntetet fogok rakni.
Kedvencnek jelölöm
Almás grízes kevert sütemény
Hozzávalók
Tészta:
25 dkg gríz
15 dkg cukor
2 db tojás
300-350 g kefir
1 kk szódabikarbóna
vanília eszenc
1/2 őrölt fahéj
2 drb alma
40 gr vaj
3 ek cukor
1/2 citrom leve
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A grízt, cukrot, szódabikarbónát, eszencet összekeverjük. Hozzáadjuk és elkeverjük a kefirt, tojást, kakaóport, majd a fahéjat. Pihentetjük 20 percet, hogy a gríz megduzzadjon.
Az almákat meghámozzuk, kis kockára vágjuk. Vajjal, cukorral pár percig pároljuk. Meglocsoljuk a citromlével és kihűtjük. Az almát leszűrjük és a levét belekavarjuk a tésztába.
A tésztát egy közepes tepsibe egyenletesen elsimítjuk, tetejére elosztjuk a párolt almát és kb.25 perc alatt megsütjük.
Az almákat meghámozzuk, kis kockára vágjuk. Vajjal, cukorral pár percig pároljuk. Meglocsoljuk a citromlével és kihűtjük. Az almát leszűrjük és a levét belekavarjuk a tésztába.
A tésztát egy közepes tepsibe egyenletesen elsimítjuk, tetejére elosztjuk a párolt almát és kb.25 perc alatt megsütjük.
Alternatív elkészítés
Most készítettem első alkalommal. Jó íze van. Az alma nem sülyed a tésztába,ott marad a tetején. Legközelebb elkészítem alma nélkül és a tésztára csokiöntetet fogok rakni.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?