Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás grízes kevert sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

25 dkg gríz
15 dkg cukor
2 db tojás
300-350 g kefir
vanília eszenc
1/2 őrölt fahéj
2 drb alma
40 gr vaj
3 ek cukor
1/2 citrom leve
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A grízt, cukrot, szódabikarbónát, eszencet összekeverjük. Hozzáadjuk és elkeverjük a kefirt, tojást, kakaóport, majd a fahéjat. Pihentetjük 20 percet, hogy a gríz megduzzadjon.
Az almákat meghámozzuk, kis kockára vágjuk. Vajjal, cukorral pár percig pároljuk. Meglocsoljuk a citromlével és kihűtjük. Az almát leszűrjük és a levét belekavarjuk a tésztába.
A tésztát egy közepes tepsibe egyenletesen elsimítjuk, tetejére elosztjuk a párolt almát és kb.25 perc alatt megsütjük.

Alternatív elkészítés

Most készítettem első alkalommal. Jó íze van. Az alma nem sülyed a tésztába,ott marad a tetején. Legközelebb elkészítem alma nélkül és a tésztára csokiöntetet fogok rakni.
Almás grízes kevert sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!