Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás grízes kevert sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

25 dkg gríz
15 dkg cukor
2 db tojás
300-350 g kefir
1 kk szódabikarbóna
vanília eszenc
1/2 őrölt fahéj
2 drb alma
40 gr vaj
3 ek cukor
1/2 citrom leve
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A grízt, cukrot, szódabikarbónát, eszencet összekeverjük. Hozzáadjuk és elkeverjük a kefirt, tojást, kakaóport, majd a fahéjat. Pihentetjük 20 percet, hogy a gríz megduzzadjon.
Az almákat meghámozzuk, kis kockára vágjuk. Vajjal, cukorral pár percig pároljuk. Meglocsoljuk a citromlével és kihűtjük. Az almát leszűrjük és a levét belekavarjuk a tésztába.
A tésztát egy közepes tepsibe egyenletesen elsimítjuk, tetejére elosztjuk a párolt almát és kb.25 perc alatt megsütjük.

Alternatív elkészítés

Most készítettem első alkalommal. Jó íze van. Az alma nem sülyed a tésztába,ott marad a tetején. Legközelebb elkészítem alma nélkül és a tésztára csokiöntetet fogok rakni.
Almás grízes kevert sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!