Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás-kakaós kuglóf

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Almás-kakaós kuglóf

4 db tojás
300 g vaj+a formához
150 g porcukor+a szóráshoz
300 g liszt+a formához
2 db savanykás alma+a díszítéshez
1/2 db citrom leve
100 ml habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1.A tojásokat válasszuk szét. A puha, feldarabolt vajat, a vaníliás és a porcukrot, valamint a tojássárgájákat keverjük habosra. A fehérjékből 1 csipet sóval verjünk kemény habot. Óvatosan forgassuk össze a kétféle masszát, majd adjuk hozzá az átszitált lisztet és a sütőport is.
2.Az almákat hámozzuk meg, csumázzuk ki, majd reszeljük le. Csepegtessük rá a citromlét, és keverjük össze a tészta 2/3-ával. A kakaóport adjuk a maradék tésztához. A kuglófformát kenjük ki vajjal, szórjuk meg liszttel. Először a világos színű masszát öntsük bele, csak aztán a kakaósat.
3.Előmelegített sütőben, 160 fokon süssük kb. 50 percig vagy tűpróbáig. Ha kész, hagyjuk a formában hűlni, majd borítsuk sütőrácsra, és várjunk, amíg teljesen kihűl. Ekkor tegyük tálra, és szórjuk meg porcukorral. A felvert tejszínt kanalazzuk nyomózsákba, és díszítsük a kuglófot habrózsákkal, valamint almaszeletekkel.

Tálalás

16 szelet
Almás-kakaós kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!