
Almás kosárkák



Hozzávalók
Muffinsütő:
Tésztához:
Kenéshez:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A töltelékhez a desszertöntetet elkészítjük a csomagoláson feltüntetett leírás alapján, de 200 ml tejjel. Az elkészített öntethez hozzákeverjük az előkészített almát és tojást.
Tészta:
A rétestésztát kitekerjük. A réteslapokat egyenként megkenjük margarinnal, majd egymásra rétegezzük. A tésztából 12 db (14 cm Ø) tallérokat szaggatunk ki. A muffinformákba belenyomkodjuk a tésztatallérokat, amelyeket megtöltünk az almás töltelékkel. A formát a sütő középső részébe toljuk, a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:


Almás kosárkák
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Muffinsütő:
Tésztához:
Kenéshez:
Töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A töltelékhez a desszertöntetet elkészítjük a csomagoláson feltüntetett leírás alapján, de 200 ml tejjel. Az elkészített öntethez hozzákeverjük az előkészített almát és tojást.
Tészta:
A rétestésztát kitekerjük. A réteslapokat egyenként megkenjük margarinnal, majd egymásra rétegezzük. A tésztából 12 db (14 cm Ø) tallérokat szaggatunk ki. A muffinformákba belenyomkodjuk a tésztatallérokat, amelyeket megtöltünk az almás töltelékkel. A formát a sütő középső részébe toljuk, a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:

Legújabb cikkek

Keményítő kisokos
Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről


Főzzünk be kevesebb cukorral!
Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!


Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel
Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?