Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás kosárkák

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Muffinsütő:

kevés zsiradék

Tésztához:

1 csomag hűtött, friss réteslap (6 db-os)

Kenéshez:

kevés olvasztott margarin

Töltelékhez:

200 ml tej
1 evőkanál cukor
750 g alma (előkészítve lemérve)
1 db tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A friss rétestésztát kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. Az almákat meghámozzuk, kockára vágjuk, és kimérünk 750 grammot. A muffinformát zsiradékkal kikenjük.
A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A töltelékhez a desszertöntetet elkészítjük a csomagoláson feltüntetett leírás alapján, de 200 ml tejjel. Az elkészített öntethez hozzákeverjük az előkészített almát és tojást.

Tészta:
A rétestésztát kitekerjük. A réteslapokat egyenként megkenjük margarinnal, majd egymásra rétegezzük. A tésztából 12 db (14 cm Ø) tallérokat szaggatunk ki. A muffinformákba belenyomkodjuk a tésztatallérokat, amelyeket megtöltünk az almás töltelékkel. A formát a sütő középső részébe toljuk, a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tipp:

Alma helyett ízlés szerint más gyümölccsel is készíthető.
Almás kosárkák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!