
Csokoládés-meggyes piskótatekercs



Hozzávalók
Tepsihez (kb. 40x30 cm):
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat és a tojássárgáját keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a cukrot és a vanillincukrot, és a masszát további 2 percig felverjük. A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük, és a legalacsonyabb fokozaton röviden belekeverjük. A piskótatésztát az előkészített tepsiben egyenletesen elkenjük, majd a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a piskótát megsütjük.
Sütési idő: kb. 11-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A piskótatésztát azonnal levesszük a tepsiről. Tiszta sütőpapírra borítjuk, és a sütéshez használt sütőpapírt rajta hagyva hagyjuk kihűlni. Ezután ezt a papírt lehúzzuk róla, és a süteményt visszahelyezzük az alsó sütőpapírra.
Krém:
A hideg tejet keverőtálba öntjük, a tortakrém alapport hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd pedig magas fokozaton minimum 3 percig keverjük. A krém kb. 3/4-ét a kihűlt piskótára kenjük és elsimítjuk úgy, hogy a hátsó hosszanti oldalán 1 cm-t szabadon hagyunk. A meggyet kinyomkodjuk, és egyenletesen rászórjuk a krémre. A piskótalapot a hosszanti oldaláról feltekerjük, a tekercset a maradék krémmel kívülről is megkenjük, tetszés szerint habkártyával mintázzuk, majd legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A piskótatekercs tetejét meggyszemekkel díszítjük, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:


Csokoládés-meggyes piskótatekercs
Hozzávalók
kb. 14-16 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 40x30 cm):
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat és a tojássárgáját keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a cukrot és a vanillincukrot, és a masszát további 2 percig felverjük. A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük, és a legalacsonyabb fokozaton röviden belekeverjük. A piskótatésztát az előkészített tepsiben egyenletesen elkenjük, majd a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a piskótát megsütjük.
Sütési idő: kb. 11-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A piskótatésztát azonnal levesszük a tepsiről. Tiszta sütőpapírra borítjuk, és a sütéshez használt sütőpapírt rajta hagyva hagyjuk kihűlni. Ezután ezt a papírt lehúzzuk róla, és a süteményt visszahelyezzük az alsó sütőpapírra.
Krém:
A hideg tejet keverőtálba öntjük, a tortakrém alapport hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd pedig magas fokozaton minimum 3 percig keverjük. A krém kb. 3/4-ét a kihűlt piskótára kenjük és elsimítjuk úgy, hogy a hátsó hosszanti oldalán 1 cm-t szabadon hagyunk. A meggyet kinyomkodjuk, és egyenletesen rászórjuk a krémre. A piskótalapot a hosszanti oldaláról feltekerjük, a tekercset a maradék krémmel kívülről is megkenjük, tetszés szerint habkártyával mintázzuk, majd legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A piskótatekercs tetejét meggyszemekkel díszítjük, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?