Csokoládés-meggyes piskótatekercs
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 40x30 cm):
némi zsiradék
sütőpapír
Tésztához:
4 darab tojás (M-es)
1 darab tojássárgája (M-es)
80 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
100 g búzaliszt
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Krémhez:
1 tasak Dr. Oetker Csokoládés Tortakrém
400 ml hideg tej
kb. 175-200 g meggybefőtt (lecsepegtetve) vagy friss, magozott meggy
Díszítéshez:
némi meggybefőtt (lecsepegtetve) vagy friss, magozott meggy
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit zsiradékkal kikenjük és sütőpapírral béleljük, a papírt a tepsi nyitott oldalán peremmé hajtjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat és a tojássárgáját keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a cukrot és a vanillincukrot, és a masszát további 2 percig felverjük. A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük, és a legalacsonyabb fokozaton röviden belekeverjük. A piskótatésztát az előkészített tepsiben egyenletesen elkenjük, majd a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a piskótát megsütjük.
Sütési idő: kb. 11-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A piskótatésztát azonnal levesszük a tepsiről. Tiszta sütőpapírra borítjuk, és a sütéshez használt sütőpapírt rajta hagyva hagyjuk kihűlni. Ezután ezt a papírt lehúzzuk róla, és a süteményt visszahelyezzük az alsó sütőpapírra.
Krém:
A hideg tejet keverőtálba öntjük, a tortakrém alapport hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd pedig magas fokozaton minimum 3 percig keverjük. A krém kb. 3/4-ét a kihűlt piskótára kenjük és elsimítjuk úgy, hogy a hátsó hosszanti oldalán 1 cm-t szabadon hagyunk. A meggyet kinyomkodjuk, és egyenletesen rászórjuk a krémre. A piskótalapot a hosszanti oldaláról feltekerjük, a tekercset a maradék krémmel kívülről is megkenjük, tetszés szerint habkártyával mintázzuk, majd legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A piskótatekercs tetejét meggyszemekkel díszítjük, majd szeletekre vágva tálaljuk.
A tojásokat és a tojássárgáját keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a cukrot és a vanillincukrot, és a masszát további 2 percig felverjük. A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük, és a legalacsonyabb fokozaton röviden belekeverjük. A piskótatésztát az előkészített tepsiben egyenletesen elkenjük, majd a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a piskótát megsütjük.
Sütési idő: kb. 11-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A piskótatésztát azonnal levesszük a tepsiről. Tiszta sütőpapírra borítjuk, és a sütéshez használt sütőpapírt rajta hagyva hagyjuk kihűlni. Ezután ezt a papírt lehúzzuk róla, és a süteményt visszahelyezzük az alsó sütőpapírra.
Krém:
A hideg tejet keverőtálba öntjük, a tortakrém alapport hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd pedig magas fokozaton minimum 3 percig keverjük. A krém kb. 3/4-ét a kihűlt piskótára kenjük és elsimítjuk úgy, hogy a hátsó hosszanti oldalán 1 cm-t szabadon hagyunk. A meggyet kinyomkodjuk, és egyenletesen rászórjuk a krémre. A piskótalapot a hosszanti oldaláról feltekerjük, a tekercset a maradék krémmel kívülről is megkenjük, tetszés szerint habkártyával mintázzuk, majd legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A piskótatekercs tetejét meggyszemekkel díszítjük, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Tovább díszíthetjük a piskótatekercset Dr. Oetker kakaós Tortadarával.
Kedvencnek jelölöm
Csokoládés-meggyes piskótatekercs
Hozzávalók
kb. 14-16 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 40x30 cm):
némi zsiradék
sütőpapír
Tésztához:
4 darab tojás (M-es)
1 darab tojássárgája (M-es)
80 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
100 g búzaliszt
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Krémhez:
1 tasak Dr. Oetker Csokoládés Tortakrém
400 ml hideg tej
kb. 175-200 g meggybefőtt (lecsepegtetve) vagy friss, magozott meggy
Díszítéshez:
némi meggybefőtt (lecsepegtetve) vagy friss, magozott meggy
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit zsiradékkal kikenjük és sütőpapírral béleljük, a papírt a tepsi nyitott oldalán peremmé hajtjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat és a tojássárgáját keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a cukrot és a vanillincukrot, és a masszát további 2 percig felverjük. A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük, és a legalacsonyabb fokozaton röviden belekeverjük. A piskótatésztát az előkészített tepsiben egyenletesen elkenjük, majd a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a piskótát megsütjük.
Sütési idő: kb. 11-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A piskótatésztát azonnal levesszük a tepsiről. Tiszta sütőpapírra borítjuk, és a sütéshez használt sütőpapírt rajta hagyva hagyjuk kihűlni. Ezután ezt a papírt lehúzzuk róla, és a süteményt visszahelyezzük az alsó sütőpapírra.
Krém:
A hideg tejet keverőtálba öntjük, a tortakrém alapport hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd pedig magas fokozaton minimum 3 percig keverjük. A krém kb. 3/4-ét a kihűlt piskótára kenjük és elsimítjuk úgy, hogy a hátsó hosszanti oldalán 1 cm-t szabadon hagyunk. A meggyet kinyomkodjuk, és egyenletesen rászórjuk a krémre. A piskótalapot a hosszanti oldaláról feltekerjük, a tekercset a maradék krémmel kívülről is megkenjük, tetszés szerint habkártyával mintázzuk, majd legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A piskótatekercs tetejét meggyszemekkel díszítjük, majd szeletekre vágva tálaljuk.
A tojásokat és a tojássárgáját keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a cukrot és a vanillincukrot, és a masszát további 2 percig felverjük. A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük, és a legalacsonyabb fokozaton röviden belekeverjük. A piskótatésztát az előkészített tepsiben egyenletesen elkenjük, majd a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a piskótát megsütjük.
Sütési idő: kb. 11-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A piskótatésztát azonnal levesszük a tepsiről. Tiszta sütőpapírra borítjuk, és a sütéshez használt sütőpapírt rajta hagyva hagyjuk kihűlni. Ezután ezt a papírt lehúzzuk róla, és a süteményt visszahelyezzük az alsó sütőpapírra.
Krém:
A hideg tejet keverőtálba öntjük, a tortakrém alapport hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd pedig magas fokozaton minimum 3 percig keverjük. A krém kb. 3/4-ét a kihűlt piskótára kenjük és elsimítjuk úgy, hogy a hátsó hosszanti oldalán 1 cm-t szabadon hagyunk. A meggyet kinyomkodjuk, és egyenletesen rászórjuk a krémre. A piskótalapot a hosszanti oldaláról feltekerjük, a tekercset a maradék krémmel kívülről is megkenjük, tetszés szerint habkártyával mintázzuk, majd legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A piskótatekercs tetejét meggyszemekkel díszítjük, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Tovább díszíthetjük a piskótatekercset Dr. Oetker kakaós Tortadarával.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?