Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Marcipános-mazsolás copf

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

150 ml tej
50 g Rama margarin
350 g tönkölybúzaliszt
50 g cukor
2 darab tojássárgája (M-es)

Töltelékhez:

75 g cukor
2 darab tojásfehérje (M-es)
100 g durvára aprított vagy szeletelt mandula
80 g mazsola
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum

Kenéshez:

kb. 2 evőkanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Marcipános-mazsolás copf sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A kimért mazsolát a rum aromába áztatjuk. A tejet felmelegítjük, és felolvasztjuk benne a margarint. Ha szeletelt mandulát használunk, akkor kézzel kisebb darabokra törjük és félretesszük

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet keverőtálban alaposan elkeverjük az élesztővel. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tej-zsiradék keveréket. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Töltelék:
A marcipánmasszát apró darabokra csipkedjük, magasfalú keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a tojásfehérjét, és konyhai robotgéppel (habverő) sima masszává keverjük. A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen téglalap (kb. 40x30 cm) alakúra nyújtjuk. Elkenjük rajta a marcipánmasszát úgy, hogy a hosszanti oldalakon kb. 1 cm-t szabadon hagyunk. Rászórjuk a mandulát, és elosztjuk rajta a rumos mazsolát. A tésztát a hosszanti oldalától kezdve feltekerjük. A hengert a hajtással lefelé a tepsibe fektetjük, és a végeit összenyomkodjuk. Ollóval egymástól kb. 3-4 cm távolságra ferdén annyira belevágunk a hengerbe (1. kép), majdnem át is vágjuk. A keletkezett szeleteket felváltva a jobb, majd bal oldalra kihajtjuk (2. kép). A Marcipános-mazsolás copf sütemény tetejét tejjel megkenjük, és további 20 percig meleg helyen kelesztjük. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk és a süteményt aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A Marcipános-mazsolás copf süteményt sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, hagyjuk kihűlni, vagy langyosan tálaljuk.

Tippek:

A Marcipános-mazsolás copf sütemény jól fagyasztható.
A mazsolát helyettesíthetjük 100 g puha, aszalt áfonyával, vagy kockázott puha aszalt sárgabarackkal.
A Marcipános-mazsolás copf látványos húsvéti, ünnepi sütemény. A megtöltött és feltekert Marcipános-mazsolás copf süteményt konyhai ollóval bevagdossuk. A bevagdosott részeket a középvonaltól kifelé részben kihúzzuk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!