Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyorós pohárdesszert

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

150 g Kinder Schoko Bons®
50 g pörkölt, aprított mogyoró
450 ml hideg tej

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Schoko-Bons®-t kicsomagoljuk, kb. 12 darabot félreteszünk díszítésnek, és a megmaradt Schoko-Bons®-t durvára aprítjuk.

Ekészítés:

Fehér krém:
150 ml hideg tejet magas falú keverőtálba öntjük, és hozzáadjuk a habport, és konyhai robotgéppel (habverő) először fél percig alacsony, majd magas fokozaton további kb. 3 perc alatt kemény habbá verjük. A habot habzsákba vagy mélyhűtő tasakba töltjük, és félretesszük.

Mogyorókrém:
300 ml hideg tejet egy magas falú keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a mogyoróízű arankát és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozatos a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. Az aprított mogyoróból 1 evőkanállal félreteszük a díszítéshez, a többit belekeverjük a mogyorós krémbe. A krémet ugyancsak habzsákba vagy mélyhűtő tasakba töltjük.

Rétegezés:
A habpor felét a desszertpoharakba elosztjuk, majd az aprított Schoko-Bons® felét rászórjuk. Erre tesszük a mogyorós krémet, és a maradék aprított Schoko-Bons®- szal megszórjuk. Végül elosztjuk rajta a maradék habport. A desszertet tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
Tálalás előtt megszórjuk a maradék mogyoróval és 3-3 Schoko-Bons®-szal díszítjük.

Tipp:

Habzsák helyett rétegezhetjük a krémet kanállal is.
A Schoko Bons® Mogyorós pohárdesszert dekoratív desszert étkezés utánra jeles napokon, családi ünnepeken.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!