Mogyorós pohárdesszert
Hozzávalók
Elkészítés
Előkészítés:
Ekészítés:
150 ml hideg tejet magas falú keverőtálba öntjük, és hozzáadjuk a habport, és konyhai robotgéppel (habverő) először fél percig alacsony, majd magas fokozaton további kb. 3 perc alatt kemény habbá verjük. A habot habzsákba vagy mélyhűtő tasakba töltjük, és félretesszük.
Mogyorókrém:
300 ml hideg tejet egy magas falú keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a mogyoróízű arankát és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozatos a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. Az aprított mogyoróból 1 evőkanállal félreteszük a díszítéshez, a többit belekeverjük a mogyorós krémbe. A krémet ugyancsak habzsákba vagy mélyhűtő tasakba töltjük.
Rétegezés:
A habpor felét a desszertpoharakba elosztjuk, majd az aprított Schoko-Bons® felét rászórjuk. Erre tesszük a mogyorós krémet, és a maradék aprított Schoko-Bons®- szal megszórjuk. Végül elosztjuk rajta a maradék habport. A desszertet tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt megszórjuk a maradék mogyoróval és 3-3 Schoko-Bons®-szal díszítjük.
Tipp:
Mogyorós pohárdesszert
Hozzávalók
kb. 4-6 adag elkészítéséhez
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Ekészítés:
150 ml hideg tejet magas falú keverőtálba öntjük, és hozzáadjuk a habport, és konyhai robotgéppel (habverő) először fél percig alacsony, majd magas fokozaton további kb. 3 perc alatt kemény habbá verjük. A habot habzsákba vagy mélyhűtő tasakba töltjük, és félretesszük.
Mogyorókrém:
300 ml hideg tejet egy magas falú keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a mogyoróízű arankát és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozatos a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. Az aprított mogyoróból 1 evőkanállal félreteszük a díszítéshez, a többit belekeverjük a mogyorós krémbe. A krémet ugyancsak habzsákba vagy mélyhűtő tasakba töltjük.
Rétegezés:
A habpor felét a desszertpoharakba elosztjuk, majd az aprított Schoko-Bons® felét rászórjuk. Erre tesszük a mogyorós krémet, és a maradék aprított Schoko-Bons®- szal megszórjuk. Végül elosztjuk rajta a maradék habport. A desszertet tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt megszórjuk a maradék mogyoróval és 3-3 Schoko-Bons®-szal díszítjük.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?