Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Amarettinis brownie

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 darab elkészítéséhez

Tésztához:

75 g amarettini (olasz mandulás sütemény)
2 darab tojás (M-es)
100 ml napraforgóolaj
50 ml Amaretto (mandulalikőr)
50 ml víz
3 evőkanál szeletelt mandula

Karamellás tejszínhez:

200 ml habtejszín
1 evőkanál karamellkrém
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A papír sütőformát a leírás alapján összehajtogatjuk. Az amarettinit durvára aprítjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, napraforgóolajat, a vizet és az Amaretto-t. Az egészet kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. Az amarettini 2/3 részét rövid idő alatt cukrász spatulával óvatosan belekeverjük. A tésztát a formába tesszük, és tetejét elsimítjuk.
Rászórjuk a csokireszeléket (a süteményporhoz mellékelve), a maradék amarettinit és a szeletelt mandulát. A sütőformát a sütő középső részébe elhelyezett rácsra tesszük és a süteményt megsütjük..

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a formában sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Karamellás tejszín:
A tejszínt keményre felverjük, és belekeverjük a karmellkrémet.
A forma oldalait lehajtjuk, és a süteményt tetszőleges méretű darabokra vágjuk. A karamellás tejszínt a brownie mellé tálaljuk.

Tippek:

Alkoholmentes változathoz az Amaretto-t helyettesíthetjük vízzel.
A karamellás tejszínt összekeverhetjük saját készítésű karamellkrémmel is.
Amarettinis brownie

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!