
Amarettinis brownie



Hozzávalók
Tésztához:
Karamellás tejszínhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, napraforgóolajat, a vizet és az Amaretto-t. Az egészet kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. Az amarettini 2/3 részét rövid idő alatt cukrász spatulával óvatosan belekeverjük. A tésztát a formába tesszük, és tetejét elsimítjuk.
Rászórjuk a csokireszeléket (a süteményporhoz mellékelve), a maradék amarettinit és a szeletelt mandulát. A sütőformát a sütő középső részébe elhelyezett rácsra tesszük és a süteményt megsütjük..
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Karamellás tejszín:
A tejszínt keményre felverjük, és belekeverjük a karmellkrémet.
A forma oldalait lehajtjuk, és a süteményt tetszőleges méretű darabokra vágjuk. A karamellás tejszínt a brownie mellé tálaljuk.
Tippek:
A karamellás tejszínt összekeverhetjük saját készítésű karamellkrémmel is.


Amarettinis brownie
Hozzávalók
kb. 16 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Karamellás tejszínhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, napraforgóolajat, a vizet és az Amaretto-t. Az egészet kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. Az amarettini 2/3 részét rövid idő alatt cukrász spatulával óvatosan belekeverjük. A tésztát a formába tesszük, és tetejét elsimítjuk.
Rászórjuk a csokireszeléket (a süteményporhoz mellékelve), a maradék amarettinit és a szeletelt mandulát. A sütőformát a sütő középső részébe elhelyezett rácsra tesszük és a süteményt megsütjük..
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Karamellás tejszín:
A tejszínt keményre felverjük, és belekeverjük a karmellkrémet.
A forma oldalait lehajtjuk, és a süteményt tetszőleges méretű darabokra vágjuk. A karamellás tejszínt a brownie mellé tálaljuk.
Tippek:
A karamellás tejszínt összekeverhetjük saját készítésű karamellkrémmel is.

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?