Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Amarettinis brownie

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

75 g amarettini (olasz mandulás sütemény)
3 darab tojás (M-es)
100 g lágy margarin
50 ml Amaretto (mandulalikőr)
3 evőkanál Dr. Oetker szeletelt mandula

Karamellás tejszínhez:

200 ml habtejszín
1 evőkanál karamellkrém

Elkészítés

Előkészítés:

A papír sütőformát a leírás alapján összehajtogatjuk. Az amarettinit durvára aprítjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a margarint és az Amaretto-t. Az egészet kézi habverővel sima tésztává keverjük. Az amarettini 2/3 részét rövid idő alatt cukrász spatulával óvatosan belekeverjük. A tésztát a formába tesszük, és tetejét elsimítjuk.
Rászórjuk a csokireszeléket (a süteményporhoz mellékelve), a maradék amarettinit és a szeletelt mandulát. A sütőformát a sütő középső részébe elhelyezett rácsra tesszük és a süteményt megsütjük..

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a formában sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Karamellás tejszín:
A tejszínt keményre felverjük, és belekeverjük a karmellkrémet.
A forma oldalait lehajtjuk, és a süteményt tetszőleges méretű darabokra vágjuk. A karamellás tejszínt a brownie mellé tálaljuk.

Tippek:

Alkoholmentes változathoz az Amaretto-t helyettesíthetjük vízzel.
A karamellás tejszínt összekeverhetjük saját készítésű karamellkrémmel is.
Amarettinis brownie

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2021-03-03
0 Kedvelés

Pizzatésztából sokfélét!

Elsőre talán nem is hinnénk, hogy mennyire változatosan elkészíthető a pizza. Persze minden a jó kezdettel indul: szükségünk lesz egy szuper pizzatésztára.

Elolvasom Elolvasom
2021-02-27
1 Kedvelés

Hütte-élmény az otthonodban

Ebben a megváltozott helyzetben egy időre búcsút inthet(t)ünk az utazásoknak, külföldi programoknak, éttermi estéknek vagy egyszerűen annak, hogy beüljünk egy kávézóba.

Elolvasom Elolvasom
2021-02-19
1 Kedvelés

Palacsintát, de milyet? Terítéken a palacsintafajták

Legtöbbünk kedves gyerekkori emlékeket őriz a nagy családi palacsintapartikról és a leginkább szeretett ízekről: kakaós, fahéjas, mogyorókrémes, lekváros.

Elolvasom Elolvasom
2021-02-03
0 Kedvelés

Gyümölcsök főzve, sütve, töltve

Február elején már nagyon vágyunk a friss tavaszi-nyári gyümölcsökre, az első eprekre, roppanós cseresznyékre, hamvas barackokra, lédús dinnyékre.

Elolvasom Elolvasom
0 Kedvelés

Pudingok és krémek

Tippek és trükkök a tökéletes desszertek elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
2021-01-27
1 Kedvelés

Burgonyát a sütibe!

Mi magyarok egyáltalán nem kapjuk fel csodálkozva a fejünket, ha szóba kerülnek a burgonyás édességek. Gondoljunk csak például a szilvás vagy a barackos gombócra!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!