Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Amarettinis brownie

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 darab elkészítéséhez

Tésztához:

75 g amarettini (olasz mandulás sütemény)
2 darab tojás (M-es)
100 ml napraforgóolaj
50 ml Amaretto (mandulalikőr)
50 ml víz
3 evőkanál szeletelt mandula

Karamellás tejszínhez:

200 ml habtejszín
1 evőkanál karamellkrém
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A papír sütőformát a leírás alapján összehajtogatjuk. Az amarettinit durvára aprítjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, napraforgóolajat, a vizet és az Amaretto-t. Az egészet kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. Az amarettini 2/3 részét rövid idő alatt cukrász spatulával óvatosan belekeverjük. A tésztát a formába tesszük, és tetejét elsimítjuk.
Rászórjuk a csokireszeléket (a süteményporhoz mellékelve), a maradék amarettinit és a szeletelt mandulát. A sütőformát a sütő középső részébe elhelyezett rácsra tesszük és a süteményt megsütjük..

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a formában sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Karamellás tejszín:
A tejszínt keményre felverjük, és belekeverjük a karmellkrémet.
A forma oldalait lehajtjuk, és a süteményt tetszőleges méretű darabokra vágjuk. A karamellás tejszínt a brownie mellé tálaljuk.

Tippek:

Alkoholmentes változathoz az Amaretto-t helyettesíthetjük vízzel.
A karamellás tejszínt összekeverhetjük saját készítésű karamellkrémmel is.
Amarettinis brownie

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!