Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán édesburgonyás-pekándiós-fahéjas tekercs

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Téglalap alakú sütőformához kb. 25x35 cm:

zsiradék

Tésztához:

150 g főtt édesburgonya
150 ml mandula ital
60 g vegán vaj
500 g búzaliszt
60 g barnacukor
1 csipet só

Töltelékhez:

120 g vegán vaj
120 g barnacukor
1 evőkanál őrölt fahéj
100 g pekándió

Öntethez:

45 ml juharszirup
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az édesburgonyát villával pépesítsük, majd tegyük félre hűlni.

Elkészítés:

Tészta:
Melegítsük meg a mandulaitalt egy lábasban, amíg meleg lesz, vagy mikrohullámú sütőben kb. 40 másodpercig. Tegyük bele a vegán vajat, hogy megolvadjon.
Keverjük össze a lisztet, az élesztőt, a barnacukrot, a fahéjat és a sót egy nagyobb tálban. Amikor az édesburgonya kihűlt, lassan keverjük össze a nedves és a száraz hozzávalókat. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd legmagasabb fokozaton legalább 5 percig dagasztjuk, míg sima tésztát kapunk. A tálat konyharuhával takarjuk le és a tésztát meleg helyen kb. 45-50 percig kelni hagyjuk, amíg a duplájára nem nő.

Töltelék:
A cukrot, a fahéjat és a lágy vajat konyhai robotgéppel (habverő) alaposan keverjük össze. Aprítsuk fel a pekándiót.

Formázás:
Enyhén lisztezett felületen a tésztát nyújtsuk kb. 25 x 50 cm-re. A fahéjas-vajas tölteléket kenjük a kinyújtott tésztára, majd a tetején a pekándiót egyenletesen szórjuk el.
Óvatosan tekerjük fel a tésztát a hosszú oldalától kezdve. A feltekert rudat vágjuk 12 szeletre/tekercsre. Az előkészített tepsibe helyezzük a tekercseket, majd konyharuhával fedjük le. Hagyjuk pihenni további kb. 25-30 percig. Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütő: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tepsit tegyük a sütő középső részében lévő rácsra és a tekercseket süssük aranybarnára.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után helyezzük a sütőformát egy süteményrácsra. A tekercsekre csorgassuk juharszirupot, és a tepsiben hagyjuk kihűlni.

Tippek:

Pekándió helyett tetszés szerint használatunk aprított diót, mogyorót vagy mandulát is.
A tészta sütőtökkel is elkészíthető, ez esetben az édesburgonya helyett használjuk 150 g főtt sütőtököt.
Vegán édesburgonyás-pekándiós-fahéjas tekercs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!