Vegán édesburgonyás-pekándiós-fahéjas tekercs
Hozzávalók
Téglalap alakú sütőformához kb. 25x35 cm:
Tésztához:
Töltelékhez:
Öntethez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Melegítsük meg a mandulaitalt egy lábasban, amíg meleg lesz, vagy mikrohullámú sütőben kb. 40 másodpercig. Tegyük bele a vegán vajat, hogy megolvadjon.
Keverjük össze a lisztet, az élesztőt, a barnacukrot, a fahéjat és a sót egy nagyobb tálban. Amikor az édesburgonya kihűlt, lassan keverjük össze a nedves és a száraz hozzávalókat. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd legmagasabb fokozaton legalább 5 percig dagasztjuk, míg sima tésztát kapunk. A tálat konyharuhával takarjuk le és a tésztát meleg helyen kb. 45-50 percig kelni hagyjuk, amíg a duplájára nem nő.
Töltelék:
A cukrot, a fahéjat és a lágy vajat konyhai robotgéppel (habverő) alaposan keverjük össze. Aprítsuk fel a pekándiót.
Formázás:
Enyhén lisztezett felületen a tésztát nyújtsuk kb. 25 x 50 cm-re. A fahéjas-vajas tölteléket kenjük a kinyújtott tésztára, majd a tetején a pekándiót egyenletesen szórjuk el.
Óvatosan tekerjük fel a tésztát a hosszú oldalától kezdve. A feltekert rudat vágjuk 12 szeletre/tekercsre. Az előkészített tepsibe helyezzük a tekercseket, majd konyharuhával fedjük le. Hagyjuk pihenni további kb. 25-30 percig. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütő: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit tegyük a sütő középső részében lévő rácsra és a tekercseket süssük aranybarnára.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után helyezzük a sütőformát egy süteményrácsra. A tekercsekre csorgassuk juharszirupot, és a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A tészta sütőtökkel is elkészíthető, ez esetben az édesburgonya helyett használjuk 150 g főtt sütőtököt.
Vegán édesburgonyás-pekándiós-fahéjas tekercs
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Téglalap alakú sütőformához kb. 25x35 cm:
Tésztához:
Töltelékhez:
Öntethez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Melegítsük meg a mandulaitalt egy lábasban, amíg meleg lesz, vagy mikrohullámú sütőben kb. 40 másodpercig. Tegyük bele a vegán vajat, hogy megolvadjon.
Keverjük össze a lisztet, az élesztőt, a barnacukrot, a fahéjat és a sót egy nagyobb tálban. Amikor az édesburgonya kihűlt, lassan keverjük össze a nedves és a száraz hozzávalókat. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd legmagasabb fokozaton legalább 5 percig dagasztjuk, míg sima tésztát kapunk. A tálat konyharuhával takarjuk le és a tésztát meleg helyen kb. 45-50 percig kelni hagyjuk, amíg a duplájára nem nő.
Töltelék:
A cukrot, a fahéjat és a lágy vajat konyhai robotgéppel (habverő) alaposan keverjük össze. Aprítsuk fel a pekándiót.
Formázás:
Enyhén lisztezett felületen a tésztát nyújtsuk kb. 25 x 50 cm-re. A fahéjas-vajas tölteléket kenjük a kinyújtott tésztára, majd a tetején a pekándiót egyenletesen szórjuk el.
Óvatosan tekerjük fel a tésztát a hosszú oldalától kezdve. A feltekert rudat vágjuk 12 szeletre/tekercsre. Az előkészített tepsibe helyezzük a tekercseket, majd konyharuhával fedjük le. Hagyjuk pihenni további kb. 25-30 percig. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütő: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit tegyük a sütő középső részében lévő rácsra és a tekercseket süssük aranybarnára.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után helyezzük a sütőformát egy süteményrácsra. A tekercsekre csorgassuk juharszirupot, és a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A tészta sütőtökkel is elkészíthető, ez esetben az édesburgonya helyett használjuk 150 g főtt sütőtököt.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?