
Almás sajttorta



Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 28 cm):
Morzsa tésztához:
Almatöltelékhez:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel(habverő) dolgozzuk morzsává. A morzsa kb. felét egy evőkanál segítségével nyomkodjuk a forma aljába, hogy sima alapot képezzen. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra és süssük elő a tésztát.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki az alapot a sütőből, és hagyjuk kissé kihűlni.
Hámozzuk meg az almát, negyedeljük és vágjuk apró darabokra.
Töltelék:
Tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba, és keverjük simára konyhai robotgéppel (habverő). Fedjük be az alapot az almadarabok 2/3-ával. Öntsük rá a sajttortatölteléket. Először a maradék almadarabokat, majd a maradék morzsát egyenletesen terítsük a sajttortás keverékre. Tegyük vissza a formát a sütő alsó rácsára.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Helyezzük a sajttortát a sütőformával egy süteményrácsra. Kicsit lazítsuk meg a tortaforma peremét, de ne vegyük le, hagyjuk kihűlni a tortát.
Fogyasztás előtt vegyük ki az almás sajttortát a formából, és szórjuk meg porcukorral.
Tipp:


Almás sajttorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 28 cm):
Morzsa tésztához:
Almatöltelékhez:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel(habverő) dolgozzuk morzsává. A morzsa kb. felét egy evőkanál segítségével nyomkodjuk a forma aljába, hogy sima alapot képezzen. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra és süssük elő a tésztát.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki az alapot a sütőből, és hagyjuk kissé kihűlni.
Hámozzuk meg az almát, negyedeljük és vágjuk apró darabokra.
Töltelék:
Tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba, és keverjük simára konyhai robotgéppel (habverő). Fedjük be az alapot az almadarabok 2/3-ával. Öntsük rá a sajttortatölteléket. Először a maradék almadarabokat, majd a maradék morzsát egyenletesen terítsük a sajttortás keverékre. Tegyük vissza a formát a sütő alsó rácsára.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Helyezzük a sajttortát a sütőformával egy süteményrácsra. Kicsit lazítsuk meg a tortaforma peremét, de ne vegyük le, hagyjuk kihűlni a tortát.
Fogyasztás előtt vegyük ki az almás sajttortát a formából, és szórjuk meg porcukorral.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?