Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás sajttorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 28 cm):

némi zsiradék

Morzsa tésztához:

350 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g cukor
100 g lágy vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es)

Almatöltelékhez:

kb. 650 g alma

Töltelékhez:

750 g zsírszegény túró
300 ml habtejszín
125 g cukor
3 darab tojás (M-es)

Díszítéshez:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Zsiradékkal kenjük ki a tortaforma alját és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Morzsa tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel(habverő) dolgozzuk morzsává. A morzsa kb. felét egy evőkanál segítségével nyomkodjuk a forma aljába, hogy sima alapot képezzen. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra és süssük elő a tésztát.

Sütési idő: kb. 15-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki az alapot a sütőből, és hagyjuk kissé kihűlni.

Hámozzuk meg az almát, negyedeljük és vágjuk apró darabokra.

Töltelék:
Tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba, és keverjük simára konyhai robotgéppel (habverő). Fedjük be az alapot az almadarabok 2/3-ával. Öntsük rá a sajttortatölteléket. Először a maradék almadarabokat, majd a maradék morzsát egyenletesen terítsük a sajttortás keverékre. Tegyük vissza a formát a sütő alsó rácsára.

Sütési idő: kb. 60-65 perc

Helyezzük a sajttortát a sütőformával egy süteményrácsra. Kicsit lazítsuk meg a tortaforma peremét, de ne vegyük le, hagyjuk kihűlni a tortát.

Fogyasztás előtt vegyük ki az almás sajttortát a formából, és szórjuk meg porcukorral.

Tipp:

A sajttortát akár egy nappal előbb elkészíthetjük.
Almás sajttorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
76 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
51 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!