 
                Almás sajttorta
 Több, mint 60 perc
                        Több, mint 60 perc
                     Könnyen elkészíthető
                        Könnyen elkészíthető
                     kb. 12 szelet
                            kb. 12 szelet
                        Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 28 cm):
                                        némi zsiradék
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Morzsa tésztához:
                                        350 g búzaliszt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        150 g cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g lágy vaj vagy margarin
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 darab tojás (M-es)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Almatöltelékhez:
                                        kb. 650 g alma
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Töltelékhez:
                                        750 g zsírszegény túró
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        300 ml habtejszín
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        125 g cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        3 darab tojás (M-es)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding Vaníliaízű
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Díszítéshez:
                                        némi porcukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Előkészítés:
                                    Zsiradékkal kenjük ki a tortaforma alját és melegítsük elő a sütőt.  
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
                            Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    Morzsa tészta: 
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel(habverő) dolgozzuk morzsává. A morzsa kb. felét egy evőkanál segítségével nyomkodjuk a forma aljába, hogy sima alapot képezzen. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra és süssük elő a tésztát.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki az alapot a sütőből, és hagyjuk kissé kihűlni.
Hámozzuk meg az almát, negyedeljük és vágjuk apró darabokra.
Töltelék:
Tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba, és keverjük simára konyhai robotgéppel (habverő). Fedjük be az alapot az almadarabok 2/3-ával. Öntsük rá a sajttortatölteléket. Először a maradék almadarabokat, majd a maradék morzsát egyenletesen terítsük a sajttortás keverékre. Tegyük vissza a formát a sütő alsó rácsára.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Helyezzük a sajttortát a sütőformával egy süteményrácsra. Kicsit lazítsuk meg a tortaforma peremét, de ne vegyük le, hagyjuk kihűlni a tortát.
Fogyasztás előtt vegyük ki az almás sajttortát a formából, és szórjuk meg porcukorral.
                            Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel(habverő) dolgozzuk morzsává. A morzsa kb. felét egy evőkanál segítségével nyomkodjuk a forma aljába, hogy sima alapot képezzen. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra és süssük elő a tésztát.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki az alapot a sütőből, és hagyjuk kissé kihűlni.
Hámozzuk meg az almát, negyedeljük és vágjuk apró darabokra.
Töltelék:
Tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba, és keverjük simára konyhai robotgéppel (habverő). Fedjük be az alapot az almadarabok 2/3-ával. Öntsük rá a sajttortatölteléket. Először a maradék almadarabokat, majd a maradék morzsát egyenletesen terítsük a sajttortás keverékre. Tegyük vissza a formát a sütő alsó rácsára.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Helyezzük a sajttortát a sütőformával egy süteményrácsra. Kicsit lazítsuk meg a tortaforma peremét, de ne vegyük le, hagyjuk kihűlni a tortát.
Fogyasztás előtt vegyük ki az almás sajttortát a formából, és szórjuk meg porcukorral.
Tipp:
                                    A sajttortát akár egy nappal előbb elkészíthetjük.
                                
                             Nincs értékelve
                            
                                Nincs értékelve
                            
                        
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                     
                                            
                 
                                            Almás sajttorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 28 cm):
                                        némi zsiradék
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Morzsa tésztához:
                                        350 g búzaliszt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        150 g cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g lágy vaj vagy margarin
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 darab tojás (M-es)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Almatöltelékhez:
                                        kb. 650 g alma
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Töltelékhez:
                                        750 g zsírszegény túró
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        300 ml habtejszín
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        125 g cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        3 darab tojás (M-es)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                                            Díszítéshez:
                                        némi porcukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
                                    Zsiradékkal kenjük ki a tortaforma alját és melegítsük elő a sütőt.  
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
                            Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    Morzsa tészta: 
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel(habverő) dolgozzuk morzsává. A morzsa kb. felét egy evőkanál segítségével nyomkodjuk a forma aljába, hogy sima alapot képezzen. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra és süssük elő a tésztát.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki az alapot a sütőből, és hagyjuk kissé kihűlni.
Hámozzuk meg az almát, negyedeljük és vágjuk apró darabokra.
Töltelék:
Tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba, és keverjük simára konyhai robotgéppel (habverő). Fedjük be az alapot az almadarabok 2/3-ával. Öntsük rá a sajttortatölteléket. Először a maradék almadarabokat, majd a maradék morzsát egyenletesen terítsük a sajttortás keverékre. Tegyük vissza a formát a sütő alsó rácsára.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Helyezzük a sajttortát a sütőformával egy süteményrácsra. Kicsit lazítsuk meg a tortaforma peremét, de ne vegyük le, hagyjuk kihűlni a tortát.
Fogyasztás előtt vegyük ki az almás sajttortát a formából, és szórjuk meg porcukorral.
                            Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel(habverő) dolgozzuk morzsává. A morzsa kb. felét egy evőkanál segítségével nyomkodjuk a forma aljába, hogy sima alapot képezzen. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra és süssük elő a tésztát.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki az alapot a sütőből, és hagyjuk kissé kihűlni.
Hámozzuk meg az almát, negyedeljük és vágjuk apró darabokra.
Töltelék:
Tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba, és keverjük simára konyhai robotgéppel (habverő). Fedjük be az alapot az almadarabok 2/3-ával. Öntsük rá a sajttortatölteléket. Először a maradék almadarabokat, majd a maradék morzsát egyenletesen terítsük a sajttortás keverékre. Tegyük vissza a formát a sütő alsó rácsára.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Helyezzük a sajttortát a sütőformával egy süteményrácsra. Kicsit lazítsuk meg a tortaforma peremét, de ne vegyük le, hagyjuk kihűlni a tortát.
Fogyasztás előtt vegyük ki az almás sajttortát a formából, és szórjuk meg porcukorral.
Tipp:
                                    A sajttortát akár egy nappal előbb elkészíthetjük.
                                
                             
                                            Legújabb cikkek
    1
                         
            
     
            Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
 
                    
    2
                         
            
     
            Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
 
                    
    3
                         
            
     
            Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
 
                     
                     
                    
 Édes sütemények
                                    Édes sütemények
                                 Torták
                                    Torták
                                 
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         Belépés Facebook fiókkal
                                Belépés Facebook fiókkal
                             Belépés Google fiókkal
                                Belépés Google fiókkal
                            
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?