Almás táska
Hozzávalók
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
20 g margarin
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 nagy alma (kb. 300 g)
Kenéshez:
1 db tojás (M-es)
Díszítéshez:
némi dióbél
porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
Az almákat megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. A margarint megolvasztjuk és hozzáadjuk a vanillincukrot.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, négy egyforma téglalapra vágjuk. A tésztadarabok felületét megkenjük az olvasztott margarinnal, széleit (kb. 2 cm) üresen hagyjuk. A margarinnal megkent részre helyezzük az almaszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást, majd az üresen maradt széleket megkenjük a felvert tojással. A táskákat a sütőtepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a táskákat készre sütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Díszítés:
A táskákat diódarabokkal díszítve, porcukorral meghintve tálaljuk.
Az almákat megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. A margarint megolvasztjuk és hozzáadjuk a vanillincukrot.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, négy egyforma téglalapra vágjuk. A tésztadarabok felületét megkenjük az olvasztott margarinnal, széleit (kb. 2 cm) üresen hagyjuk. A margarinnal megkent részre helyezzük az almaszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást, majd az üresen maradt széleket megkenjük a felvert tojással. A táskákat a sütőtepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a táskákat készre sütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Díszítés:
A táskákat diódarabokkal díszítve, porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Ízlés szerint fagylalttal tálalhatjuk (könnyedén készíthetünk ínycsiklandó desszertet Dr. Oetker Fagylaltpor vaníliás segítségével).
Kedvencnek jelölöm
Almás táska
Hozzávalók
kb. 4 darab elkészítéséhez
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Kenéshez:
1 db tojás (M-es)
Díszítéshez:
némi dióbél
porcukor
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
Az almákat megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. A margarint megolvasztjuk és hozzáadjuk a vanillincukrot.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, négy egyforma téglalapra vágjuk. A tésztadarabok felületét megkenjük az olvasztott margarinnal, széleit (kb. 2 cm) üresen hagyjuk. A margarinnal megkent részre helyezzük az almaszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást, majd az üresen maradt széleket megkenjük a felvert tojással. A táskákat a sütőtepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a táskákat készre sütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Díszítés:
A táskákat diódarabokkal díszítve, porcukorral meghintve tálaljuk.
Az almákat megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. A margarint megolvasztjuk és hozzáadjuk a vanillincukrot.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, négy egyforma téglalapra vágjuk. A tésztadarabok felületét megkenjük az olvasztott margarinnal, széleit (kb. 2 cm) üresen hagyjuk. A margarinnal megkent részre helyezzük az almaszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást, majd az üresen maradt széleket megkenjük a felvert tojással. A táskákat a sütőtepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a táskákat készre sütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Díszítés:
A táskákat diódarabokkal díszítve, porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Ízlés szerint fagylalttal tálalhatjuk (könnyedén készíthetünk ínycsiklandó desszertet Dr. Oetker Fagylaltpor vaníliás segítségével).
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?