Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás táska

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 darab elkészítéséhez

Tésztához:

Töltelékhez:

20 g margarin
2 nagy alma (kb. 300 g)

Kenéshez:

1 db tojás (M-es)

Díszítéshez:

némi dióbél
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
Az almákat megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. A margarint megolvasztjuk és hozzáadjuk a vanillincukrot.

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, négy egyforma téglalapra vágjuk. A tésztadarabok felületét megkenjük az olvasztott margarinnal, széleit (kb. 2 cm) üresen hagyjuk. A margarinnal megkent részre helyezzük az almaszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást, majd az üresen maradt széleket megkenjük a felvert tojással. A táskákat a sütőtepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a táskákat készre sütjük.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Díszítés:
A táskákat diódarabokkal díszítve, porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp:

Ízlés szerint fagylalttal tálalhatjuk (könnyedén készíthetünk ínycsiklandó desszertet Dr. Oetker Fagylaltpor vaníliás segítségével).
Almás táska

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!