Almás táska
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az almákat megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. A margarint megolvasztjuk és hozzáadjuk a vanillincukrot.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, négy egyforma téglalapra vágjuk. A tésztadarabok felületét megkenjük az olvasztott margarinnal, széleit (kb. 2 cm) üresen hagyjuk. A margarinnal megkent részre helyezzük az almaszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást, majd az üresen maradt széleket megkenjük a felvert tojással. A táskákat a sütőtepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a táskákat készre sütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Díszítés:
A táskákat diódarabokkal díszítve, porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Almás táska
Hozzávalók
kb. 4 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Kenéshez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az almákat megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. A margarint megolvasztjuk és hozzáadjuk a vanillincukrot.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, négy egyforma téglalapra vágjuk. A tésztadarabok felületét megkenjük az olvasztott margarinnal, széleit (kb. 2 cm) üresen hagyjuk. A margarinnal megkent részre helyezzük az almaszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást, majd az üresen maradt széleket megkenjük a felvert tojással. A táskákat a sütőtepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a táskákat készre sütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Díszítés:
A táskákat diódarabokkal díszítve, porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?