Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Őszibarackos rétes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

1 csomag hűtött, friss réteslap (6 db-os)

Töltelékhez (2 rúd):

800 g konzerv őszibarack
400 ml a konzerv szűrt leve

Kenéshez:

130 g margarin

Szóráshoz:

kb. 40 g búzadara

Tálaláshoz:

porcukor

Elkészítés

Előkészítés:

A friss rétestésztát kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőtepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A kenéshez a margarint megolvasztjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A konzervet felnyitjuk, a levét felfogjuk és a barackot kis kockákra vágjuk. Az apró kockákat egy főzőedénybe tesszük, hozzáadunk 300 ml-t a konzervléből, melegíteni kezdjük. A maradék baracklében simára keverjük a pudingport, majd ezt is hozzáöntjük. Kevergetve, közepes lángon addig főzzük, amíg a leve teljesen besűrűsödik, majd félretesszük hűlni.

Tészta:
A rétestésztát kitekerjük. Konyharuhára teszünk egy réteslapot és megkenjük forró margarinnal. A második réteslapot ráfektetjük, és szintén megkenjük, majd ráhelyezzük a harmadik lapot. A tészta alsó harmadát megszórjuk a búzadara felével úgy, hogy a széleken egy kb. 2-3 cm-es területet üresen hagyunk. Az alsó részre kanalazzuk a töltelék felét, az oldalszéleket behajtjuk. Konyharuha segítségével feltekerjük és rétesrudat a megkenjük margarinnal, majd áthelyezzük a sütőtepsibe. A maradék három réteslappal, búzadarával megismételjük a folyamatot és a maradék tölteléket elosztjuk rajta. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a réteseket megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tálalás: Porcukorral meghintve kínáljuk a réteseket.

Tipp:

Szezonálisan friss barackból és barackléből is készíthetjük a rétest.
Őszibarackos rétes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2021-03-05
0 Kedvelés

Készülj március 8-ra látványos nőnapi desszertekkel!

Csoki és virág, virág és csoki. A két nőnapi klasszikus! De mi lenne, ha idén azt a picike bonbont kiegészítenénk valami házi készítésű finomsággal?

Elolvasom Elolvasom
2021-03-03
0 Kedvelés

Pizzatésztából sokfélét!

Elsőre talán nem is hinnénk, hogy mennyire változatosan elkészíthető a pizza. Persze minden a jó kezdettel indul: szükségünk lesz egy szuper pizzatésztára.

Elolvasom Elolvasom
2021-02-27
1 Kedvelés

Hütte-élmény az otthonodban

Ebben a megváltozott helyzetben egy időre búcsút inthet(t)ünk az utazásoknak, külföldi programoknak, éttermi estéknek vagy egyszerűen annak, hogy beüljünk egy kávézóba.

Elolvasom Elolvasom
2021-02-19
1 Kedvelés

Palacsintát, de milyet? Terítéken a palacsintafajták

Legtöbbünk kedves gyerekkori emlékeket őriz a nagy családi palacsintapartikról és a leginkább szeretett ízekről: kakaós, fahéjas, mogyorókrémes, lekváros.

Elolvasom Elolvasom
2021-02-03
0 Kedvelés

Gyümölcsök főzve, sütve, töltve

Február elején már nagyon vágyunk a friss tavaszi-nyári gyümölcsökre, az első eprekre, roppanós cseresznyékre, hamvas barackokra, lédús dinnyékre.

Elolvasom Elolvasom
0 Kedvelés

Pudingok és krémek

Tippek és trükkök a tökéletes desszertek elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!