Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Őszibarackos rétes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 darab elkészítéséhez

Tésztához:

1 csomag hűtött, friss réteslap (6 db-os)

Töltelékhez (2 rúd):

800 g konzerv őszibarack
400 ml a konzerv szűrt leve

Kenéshez:

130 g margarin

Szóráshoz:

kb. 40 g búzadara

Tálaláshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A friss rétestésztát kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőtepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A kenéshez a margarint megolvasztjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A konzervet felnyitjuk, a levét felfogjuk és a barackot kis kockákra vágjuk. Az apró kockákat egy főzőedénybe tesszük, hozzáadunk 300 ml-t a konzervléből, melegíteni kezdjük. A maradék baracklében simára keverjük a pudingport, majd ezt is hozzáöntjük. Kevergetve, közepes lángon addig főzzük, amíg a leve teljesen besűrűsödik, majd félretesszük hűlni.

Tészta:
A rétestésztát kitekerjük. Konyharuhára teszünk egy réteslapot és megkenjük forró margarinnal. A második réteslapot ráfektetjük, és szintén megkenjük, majd ráhelyezzük a harmadik lapot. A tészta alsó harmadát megszórjuk a búzadara felével úgy, hogy a széleken egy kb. 2-3 cm-es területet üresen hagyunk. Az alsó részre kanalazzuk a töltelék felét, az oldalszéleket behajtjuk. Konyharuha segítségével feltekerjük és rétesrudat a megkenjük margarinnal, majd áthelyezzük a sütőtepsibe. A maradék három réteslappal, búzadarával megismételjük a folyamatot és a maradék tölteléket elosztjuk rajta. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a réteseket megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tálalás: Porcukorral meghintve kínáljuk a réteseket.

Tipp:

Szezonálisan friss barackból és barackléből is készíthetjük a rétest.
Őszibarackos rétes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!