Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Őszibarackos rétes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

1 csomag hűtött, friss réteslap (6 db-os)

Töltelékhez (2 rúd):

800 g konzerv őszibarack
400 ml a konzerv szűrt leve

Kenéshez:

130 g margarin

Szóráshoz:

kb. 40 g búzadara

Tálaláshoz:

porcukor

Elkészítés

Előkészítés:

A friss rétestésztát kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőtepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A kenéshez a margarint megolvasztjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A konzervet felnyitjuk, a levét felfogjuk és a barackot kis kockákra vágjuk. Az apró kockákat egy főzőedénybe tesszük, hozzáadunk 300 ml-t a konzervléből, melegíteni kezdjük. A maradék baracklében simára keverjük a pudingport, majd ezt is hozzáöntjük. Kevergetve, közepes lángon addig főzzük, amíg a leve teljesen besűrűsödik, majd félretesszük hűlni.

Tészta:
A rétestésztát kitekerjük. Konyharuhára teszünk egy réteslapot és megkenjük forró margarinnal. A második réteslapot ráfektetjük, és szintén megkenjük, majd ráhelyezzük a harmadik lapot. A tészta alsó harmadát megszórjuk a búzadara felével úgy, hogy a széleken egy kb. 2-3 cm-es területet üresen hagyunk. Az alsó részre kanalazzuk a töltelék felét, az oldalszéleket behajtjuk. Konyharuha segítségével feltekerjük és rétesrudat a megkenjük margarinnal, majd áthelyezzük a sütőtepsibe. A maradék három réteslappal, búzadarával megismételjük a folyamatot és a maradék tölteléket elosztjuk rajta. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a réteseket megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Tálalás: Porcukorral meghintve kínáljuk a réteseket.

Tipp:

Szezonálisan friss barackból és barackléből is készíthetjük a rétest.
Őszibarackos rétes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2020-11-27
0 Kedvelés

Süssünk a gyerekekkel karácsonyra!

Sokunk számára a karácsonyi időszak elválaszthatatlanul összefonódik a sütéssel – ezt pedig imádják a gyerekek.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-25
1 Kedvelés

Birsalma, az ősz kedvence

Az őszi piaci kínálat meghatározó gyümölcse a birsalma, amelyről legtöbbünknek elsőre a birsalmasajt ugrik be.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-20
1 Kedvelés

Így használd a zselatint

Sokan félnek a zselatin használatától, pedig ha valaki rendszeresen süt, szinte biztos, hogy előbb-utóbb belefut egy olyan receptbe, amelynek szerepel az összetevői között.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-18
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a cukor és liszt alternatívák

Előző cikkünkben bemutattuk, hogy milyen tökéletes tojás és tej helyettesítők léteznek, most pedig nézzük meg, mire cserélhetjük a cukrot, illetve hogyan süthetünk glutén nélkül.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-13
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a tojás és tej alternatívák

Sütés tojás, tej, cukor vagy glutén (búzaliszt) nélkül? Nem probléma! A süteményreceptekben a hozzávalók könnyen kicserélhetők, jöjjenek a nagyszerű alternatívák.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-04
1 Kedvelés

A süti, ha vegán

Sokan döntenek úgy, hogy nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszereket. Az okok változatosak: allergia, ételérzékenység, környezettudatosság vagy etikai szempont is húzódhat a veganizmus mögött.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!