
Vegán almás pite falatok



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az almát megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, a magházat eltávolítjuk, majd apró kockákra vágjuk, és meglocsoljuk citromlével. Hozzáadjuk a cukrot, a búzadarát és a fahéjat, majd alaposan összekeverjük.
A két csomag leveles tésztát kitekerjük, és mindkettőt kb. 40-40 darab kis négyzetre vágjuk. A négyzetek felének közepén elosztjuk a tölteléket. A töltelék körüli üres részt megkenjük egy kevés olvasztott margarinnal, majd ráteszünk egy üres tésztanégyzetet. A széleket körben villával összenyomjuk, majd a tetejét is megszurkáljuk villával, végül lekenjük egy kevés olvasztott margarinnal. Hasonlóan elkészítjük a többi falatkát is, és az előkészített tepsire sorakoztatjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után az almás pite falatkákat sütőpapírral együtt egy süteményrácsra húzzuk, majd hagyjuk kihűlni (vagy melegen tálaljuk). Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
Tipp:


Vegán almás pite falatok
Hozzávalók
kb. 40 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az almát megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, a magházat eltávolítjuk, majd apró kockákra vágjuk, és meglocsoljuk citromlével. Hozzáadjuk a cukrot, a búzadarát és a fahéjat, majd alaposan összekeverjük.
A két csomag leveles tésztát kitekerjük, és mindkettőt kb. 40-40 darab kis négyzetre vágjuk. A négyzetek felének közepén elosztjuk a tölteléket. A töltelék körüli üres részt megkenjük egy kevés olvasztott margarinnal, majd ráteszünk egy üres tésztanégyzetet. A széleket körben villával összenyomjuk, majd a tetejét is megszurkáljuk villával, végül lekenjük egy kevés olvasztott margarinnal. Hasonlóan elkészítjük a többi falatkát is, és az előkészített tepsire sorakoztatjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után az almás pite falatkákat sütőpapírral együtt egy süteményrácsra húzzuk, majd hagyjuk kihűlni (vagy melegen tálaljuk). Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
Tipp:

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?