
Vegán almás pite falatok



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az almát megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, a magházat eltávolítjuk, majd apró kockákra vágjuk, és meglocsoljuk citromlével. Hozzáadjuk a cukrot, a búzadarát és a fahéjat, majd alaposan összekeverjük.
A két csomag leveles tésztát kitekerjük, és mindkettőt kb. 40-40 darab kis négyzetre vágjuk. A négyzetek felének közepén elosztjuk a tölteléket. A töltelék körüli üres részt megkenjük egy kevés olvasztott margarinnal, majd ráteszünk egy üres tésztanégyzetet. A széleket körben villával összenyomjuk, majd a tetejét is megszurkáljuk villával, végül lekenjük egy kevés olvasztott margarinnal. Hasonlóan elkészítjük a többi falatkát is, és az előkészített tepsire sorakoztatjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után az almás pite falatkákat sütőpapírral együtt egy süteményrácsra húzzuk, majd hagyjuk kihűlni (vagy melegen tálaljuk). Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
Tipp:


Vegán almás pite falatok
Hozzávalók
kb. 40 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az almát megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, a magházat eltávolítjuk, majd apró kockákra vágjuk, és meglocsoljuk citromlével. Hozzáadjuk a cukrot, a búzadarát és a fahéjat, majd alaposan összekeverjük.
A két csomag leveles tésztát kitekerjük, és mindkettőt kb. 40-40 darab kis négyzetre vágjuk. A négyzetek felének közepén elosztjuk a tölteléket. A töltelék körüli üres részt megkenjük egy kevés olvasztott margarinnal, majd ráteszünk egy üres tésztanégyzetet. A széleket körben villával összenyomjuk, majd a tetejét is megszurkáljuk villával, végül lekenjük egy kevés olvasztott margarinnal. Hasonlóan elkészítjük a többi falatkát is, és az előkészített tepsire sorakoztatjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után az almás pite falatkákat sütőpapírral együtt egy süteményrácsra húzzuk, majd hagyjuk kihűlni (vagy melegen tálaljuk). Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
Tipp:

Legújabb cikkek

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?