Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán almás pite falatok

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 40 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 40 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

350 g alma
1 evőkanál citromlé
40 g cukor
20 g búzadara
1 kávéskanál őrölt fahéj

Kenéshez:

kb. 60 g vegán margarin

Szóráshoz:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson található utasítás szerint felhasználás előtt 10-15 percig szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni. A kenéshez a margarint megolvasztjuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) kibéleljük sütőpapírral és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
Az almát megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, a magházat eltávolítjuk, majd apró kockákra vágjuk, és meglocsoljuk citromlével. Hozzáadjuk a cukrot, a búzadarát és a fahéjat, majd alaposan összekeverjük.

A két csomag leveles tésztát kitekerjük, és mindkettőt kb. 40-40 darab kis négyzetre vágjuk. A négyzetek felének közepén elosztjuk a tölteléket. A töltelék körüli üres részt megkenjük egy kevés olvasztott margarinnal, majd ráteszünk egy üres tésztanégyzetet. A széleket körben villával összenyomjuk, majd a tetejét is megszurkáljuk villával, végül lekenjük egy kevés olvasztott margarinnal. Hasonlóan elkészítjük a többi falatkát is, és az előkészített tepsire sorakoztatjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-18 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után az almás pite falatkákat sütőpapírral együtt egy süteményrácsra húzzuk, majd hagyjuk kihűlni (vagy melegen tálaljuk). Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.

Tipp:

A falatkákba szúrhatunk egy-egy kis pálcikát, akár a cake popokba (sütinyalókákba), és kínálhatunk melléjük vaníliás desszertöntetet.
Vegán almás pite falatok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-06-01
0 Kedvelés

Befőzés indul! Tartósítási kisokos

Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!