sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás túrótorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Almás túrótorta

50 dkg zsírszegény túró
50 g mazsola
50 g Rama
édesítőszer
két közepes alma
egy citrom héja
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az almákat meghámozzuk, a magházukat eltávolítjuk és tetszőleges formájú 4-5 mm vastag szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a Ramát, amelybe beletesszük az almaszeleteket és pár percig ebben pároljuk, közben megszórjuk egy kis édesítővel. Ha elkészült, akkor óvatosan kiszedjük az almákat. A zselatint 100 ml langyos vízben elkeverjük, felforraljuk, majd félretesszük hűlni. A túrót villával alaposan áttörjük, beletesszük a citrom héját, valamint a mazsolát is. Folyékony édesítővel édesítjük. Ha a zselatin kihűlt, akkor jó alaposan elkeverjük vele. Egy tortaformát fóliával kibélelünk úgy, hogy vissza tudjuk majd hajtani a tortára. Az alját kirakjuk az almaszeletekkel, rásimítjuk a túrót és ráhajtjuk a fóliát, elegyengetjük, majd pár órára, amíg összeáll, hűtőbe tesszük.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!