sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás túrótorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Almás túrótorta

50 dkg zsírszegény túró
50 g mazsola
50 g Rama
édesítőszer
két közepes alma
egy citrom héja
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az almákat meghámozzuk, a magházukat eltávolítjuk és tetszőleges formájú 4-5 mm vastag szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a Ramát, amelybe beletesszük az almaszeleteket és pár percig ebben pároljuk, közben megszórjuk egy kis édesítővel. Ha elkészült, akkor óvatosan kiszedjük az almákat. A zselatint 100 ml langyos vízben elkeverjük, felforraljuk, majd félretesszük hűlni. A túrót villával alaposan áttörjük, beletesszük a citrom héját, valamint a mazsolát is. Folyékony édesítővel édesítjük. Ha a zselatin kihűlt, akkor jó alaposan elkeverjük vele. Egy tortaformát fóliával kibélelünk úgy, hogy vissza tudjuk majd hajtani a tortára. Az alját kirakjuk az almaszeletekkel, rásimítjuk a túrót és ráhajtjuk a fóliát, elegyengetjük, majd pár órára, amíg összeáll, hűtőbe tesszük.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
51 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!