
Túrós málnatorta



Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
Tésztához:
Kenéshez:
Feltéthez:
Krémhez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Öntsük a tésztát a tortaformába, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a tortaalapot a formából, fordítsuk ki egy sütőpapírral fedett süteményrácsra, és távolítsuk el a sütőpapírt. Hagyjuk teljesen kihűlni a tésztát.
Krém:
Szedjük le és gondosan mossuk meg a málnát. Fordítsuk át a tortaalapot, és helyezzük egy tortatálra. Kenjük meg az alapot a málnalekvárral. A tejszínt a zselatin fixel verjük fel keményre. Keverjük össze a túrót, a cukrot és a citromlevet egy keverőtálban, majd forgassuk hozzá a felvert tejszínt is. Kenjük a krémet az alapra és a málnaszemeket szorosan egymás mellé helyezzük a krém tetejére. Tegyük a tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Porcukorral szórjuk meg a málnatorta tetejét, és azonnal tálaljuk.
Tipp:


Túrós málnatorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
Tésztához:
Kenéshez:
Feltéthez:
Krémhez:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Öntsük a tésztát a tortaformába, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a tortaalapot a formából, fordítsuk ki egy sütőpapírral fedett süteményrácsra, és távolítsuk el a sütőpapírt. Hagyjuk teljesen kihűlni a tésztát.
Krém:
Szedjük le és gondosan mossuk meg a málnát. Fordítsuk át a tortaalapot, és helyezzük egy tortatálra. Kenjük meg az alapot a málnalekvárral. A tejszínt a zselatin fixel verjük fel keményre. Keverjük össze a túrót, a cukrot és a citromlevet egy keverőtálban, majd forgassuk hozzá a felvert tejszínt is. Kenjük a krémet az alapra és a málnaszemeket szorosan egymás mellé helyezzük a krém tetejére. Tegyük a tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Porcukorral szórjuk meg a málnatorta tetejét, és azonnal tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?