Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós málnatorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):

sütőpapír

Tésztához:

150 g búzaliszt
1 ½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g lágy vaj vagy margarin
100 g cukor
1 csipet só
3 darab tojás (M-es)
1 evőkanál citromlé

Kenéshez:

kb. 2 evőkanál málnalekvár

Feltéthez:

450 g málna

Krémhez:

200 ml hideg habtejszín
250 g félzsíros túró
50 g cukor
1 evőkanál citromlé

Szóráshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőpapírral béleljük ki a tortaformát, és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Öntsük a tésztát a tortaformába, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki a tortaalapot a formából, fordítsuk ki egy sütőpapírral fedett süteményrácsra, és távolítsuk el a sütőpapírt. Hagyjuk teljesen kihűlni a tésztát.

Krém:
Szedjük le és gondosan mossuk meg a málnát. Fordítsuk át a tortaalapot, és helyezzük egy tortatálra. Kenjük meg az alapot a málnalekvárral. A tejszínt a zselatin fixel verjük fel keményre. Keverjük össze a túrót, a cukrot és a citromlevet egy keverőtálban, majd forgassuk hozzá a felvert tejszínt is. Kenjük a krémet az alapra és a málnaszemeket szorosan egymás mellé helyezzük a krém tetejére. Tegyük a tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.

Díszítés:
Porcukorral szórjuk meg a málnatorta tetejét, és azonnal tálaljuk.

Tipp:

A krém zsírszegény túróval is elkészíthető.
Túrós málnatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
79 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!