Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás túrótorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 24 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 24 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

375 g búzaliszt
50 g lágy Rama margarin
50 g cukor
2 közepes méretű tojás
100 ml tej

Tészta tetejére:

1,5 kg alma
4 közepes méretű tojásfehérje
150 g cukor
4 közepes méretű tojássárgája
750 g túró (sovány)
2 teáskanál őrölt fahéj
200 g habtejszín
50 ml tej

Díszítéshez:

kb. 100 g lágy eperlekvár

40x30 cm-es magasfalú tepsihez:

sütőpapír
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az Almás túrótorta hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés

Kelt tészta:
A lisztet az élesztővel egy keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a tepsiben egyenletesen kinyújtjuk.

A tészta tetejére:
Meghámozzuk az almát, eltávolítjuk a magházat és deszkán hosszában kb. 1/2 cm vastag szeletekre vágjuk (1. ábra). Kiszúrókkal tetszőleges motívumokat pl. alma szúrunk ki, majd félretesszük (2. ábra). A maradék almadarabokat kis kockákra vágjuk.

A tojásfehérjét a cukor 1/3-ad részével nagyon kemény habbá verjük. A tojássárgáját a maradék cukorral, a túróval, a vanillincukorral, a fahéjjal, a tejszínnel és a tejjel konyhai robotgéppel (habverő) egy nagy keverőtálban, legmagasabb fokozaton 1 perc alatt simává keverjük. Belekeverjük a 3 evőkanál étkezési keményítőt, majd óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot. Végül hozzáadjuk az almadarabkákat is. Az így kapott masszát elosztjuk a tésztán. Az almaformákat elhelyezzük a tölteléken, kicsit belenyomkodjuk és a sütő középső részén megsütjük.

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A Almás túrótorta süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni. A gyümölcskrémet kis lábasban röviden felforraljuk, végül egy teáskanál segítségével óvatosan elosztjuk az almamotívumokon.

Tipp:

Az Almás túrótorta sütemény kiszúráshoz használhatunk almaforma helyett más, például szívformát is.
Az Almás túrótorta sütemény tavaszváró finomság húvétra, családi ünnepkre. Az Almás túrótorta sütemény meghámozott almából készül. A meghámozott, felszeletelt almát kiszúróval formázzuk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!