Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás túrótorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 24 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 24 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

375 g búzaliszt
50 g lágy Rama margarin
50 g cukor
2 közepes méretű tojás
100 ml tej

Tészta tetejére:

1,5 kg alma
4 közepes méretű tojásfehérje
150 g cukor
4 közepes méretű tojássárgája
750 g túró (sovány)
2 teáskanál őrölt fahéj
200 g habtejszín
50 ml tej

Díszítéshez:

kb. 100 g lágy eperlekvár

40x30 cm-es magasfalú tepsihez:

sütőpapír
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az Almás túrótorta hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés

Kelt tészta:
A lisztet az élesztővel egy keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a tepsiben egyenletesen kinyújtjuk.

A tészta tetejére:
Meghámozzuk az almát, eltávolítjuk a magházat és deszkán hosszában kb. 1/2 cm vastag szeletekre vágjuk (1. ábra). Kiszúrókkal tetszőleges motívumokat pl. alma szúrunk ki, majd félretesszük (2. ábra). A maradék almadarabokat kis kockákra vágjuk.

A tojásfehérjét a cukor 1/3-ad részével nagyon kemény habbá verjük. A tojássárgáját a maradék cukorral, a túróval, a vanillincukorral, a fahéjjal, a tejszínnel és a tejjel konyhai robotgéppel (habverő) egy nagy keverőtálban, legmagasabb fokozaton 1 perc alatt simává keverjük. Belekeverjük a 3 evőkanál étkezési keményítőt, majd óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot. Végül hozzáadjuk az almadarabkákat is. Az így kapott masszát elosztjuk a tésztán. Az almaformákat elhelyezzük a tölteléken, kicsit belenyomkodjuk és a sütő középső részén megsütjük.

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A Almás túrótorta süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni. A gyümölcskrémet kis lábasban röviden felforraljuk, végül egy teáskanál segítségével óvatosan elosztjuk az almamotívumokon.

Tipp:

Az Almás túrótorta sütemény kiszúráshoz használhatunk almaforma helyett más, például szívformát is.
Az Almás túrótorta sütemény tavaszváró finomság húvétra, családi ünnepkre. Az Almás túrótorta sütemény meghámozott almából készül. A meghámozott, felszeletelt almát kiszúróval formázzuk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!