
Sörkenyér két töltelékkel



Hozzávalók
Tésztához:
Töltelék 1:
Töltelék 2:
Elkészítés
Elōkészítés:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (félreteszünk 3 evőkanál sört a kenéshez) és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Töltelékek:
Az 1-es töltelékhez a szilvát és a juh- vagy fetasajtot kis darabokra vágjuk.
A 2-es töltelékhez a szalámit szintén kis darabokra vágjuk, és a sajtot lereszeljük.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, majd elfelezzük. Az egyik felét enyhén lisztezett munkafelületen kb. 30x30 cm-es négyzetté nyújtjuk. A tésztanégyzetet sonkával, szilvával és juhsajttal megszórjuk, 1 cm peremet szabadon hagyunk. A szemközti oldalról feltekerjük a tésztalapot és az illesztéssel lefelé beletesszük a tepsibe (1. ábra).
A másik tésztanégyzetet megfelelően elkészítjük és elosztjuk rajta a szalámit illetve sajtot. Mindkét tésztahengert ollóval vagy késsel többször, kb. 3 cm mélyen bevagdossuk és a maradék sörrel megkenjük (2. ábra). A kenyereket még egyszer, kb. 20 percig kelesztjük. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 28-33 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Sörkenyér péksüteményeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és melegen tálaljuk.
Tipp:




Sörkenyér két töltelékkel
Hozzávalók
kb. 24 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
Töltelék 1:
Töltelék 2:
Elkészítés lépésről lépésre
Elōkészítés:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (félreteszünk 3 evőkanál sört a kenéshez) és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Töltelékek:
Az 1-es töltelékhez a szilvát és a juh- vagy fetasajtot kis darabokra vágjuk.
A 2-es töltelékhez a szalámit szintén kis darabokra vágjuk, és a sajtot lereszeljük.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, majd elfelezzük. Az egyik felét enyhén lisztezett munkafelületen kb. 30x30 cm-es négyzetté nyújtjuk. A tésztanégyzetet sonkával, szilvával és juhsajttal megszórjuk, 1 cm peremet szabadon hagyunk. A szemközti oldalról feltekerjük a tésztalapot és az illesztéssel lefelé beletesszük a tepsibe (1. ábra).
A másik tésztanégyzetet megfelelően elkészítjük és elosztjuk rajta a szalámit illetve sajtot. Mindkét tésztahengert ollóval vagy késsel többször, kb. 3 cm mélyen bevagdossuk és a maradék sörrel megkenjük (2. ábra). A kenyereket még egyszer, kb. 20 percig kelesztjük. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 28-33 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Sörkenyér péksüteményeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és melegen tálaljuk.
Tipp:



Legújabb cikkek

Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!


Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!
Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?