
Sörkenyér két töltelékkel



Hozzávalók
Tésztához:
Töltelék 1:
Töltelék 2:
Elkészítés
Elōkészítés:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (félreteszünk 3 evőkanál sört a kenéshez) és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Töltelékek:
Az 1-es töltelékhez a szilvát és a juh- vagy fetasajtot kis darabokra vágjuk.
A 2-es töltelékhez a szalámit szintén kis darabokra vágjuk, és a sajtot lereszeljük.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, majd elfelezzük. Az egyik felét enyhén lisztezett munkafelületen kb. 30x30 cm-es négyzetté nyújtjuk. A tésztanégyzetet sonkával, szilvával és juhsajttal megszórjuk, 1 cm peremet szabadon hagyunk. A szemközti oldalról feltekerjük a tésztalapot és az illesztéssel lefelé beletesszük a tepsibe (1. ábra).
A másik tésztanégyzetet megfelelően elkészítjük és elosztjuk rajta a szalámit illetve sajtot. Mindkét tésztahengert ollóval vagy késsel többször, kb. 3 cm mélyen bevagdossuk és a maradék sörrel megkenjük (2. ábra). A kenyereket még egyszer, kb. 20 percig kelesztjük. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 28-33 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Sörkenyér péksüteményeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és melegen tálaljuk.
Tipp:




Sörkenyér két töltelékkel
Hozzávalók
kb. 24 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
Töltelék 1:
Töltelék 2:
Elkészítés lépésről lépésre
Elōkészítés:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (félreteszünk 3 evőkanál sört a kenéshez) és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Töltelékek:
Az 1-es töltelékhez a szilvát és a juh- vagy fetasajtot kis darabokra vágjuk.
A 2-es töltelékhez a szalámit szintén kis darabokra vágjuk, és a sajtot lereszeljük.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, majd elfelezzük. Az egyik felét enyhén lisztezett munkafelületen kb. 30x30 cm-es négyzetté nyújtjuk. A tésztanégyzetet sonkával, szilvával és juhsajttal megszórjuk, 1 cm peremet szabadon hagyunk. A szemközti oldalról feltekerjük a tésztalapot és az illesztéssel lefelé beletesszük a tepsibe (1. ábra).
A másik tésztanégyzetet megfelelően elkészítjük és elosztjuk rajta a szalámit illetve sajtot. Mindkét tésztahengert ollóval vagy késsel többször, kb. 3 cm mélyen bevagdossuk és a maradék sörrel megkenjük (2. ábra). A kenyereket még egyszer, kb. 20 percig kelesztjük. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 28-33 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Sörkenyér péksüteményeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és melegen tálaljuk.
Tipp:



Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?