Sörkenyér két töltelékkel
Hozzávalók
Tésztához:
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 teáskanál só
50 g lágy Rama margarin
330 ml sör
Töltelék 1:
50 g magozott aszalt szilva
kb. 200 g juh- vagy fetasajt
kb. 100 g szeletelt gépsonka (esetleg Serrano-sonka)
Töltelék 2:
125 g vékonyra szeletelt kolbász vagy szalámi (esetleg Chorizo szalámi)
kb. 150 g Edami sajt
Elkészítés
Elōkészítés:
A Sörkenyér két töltelékkel hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
Elkészítés:
Kelt tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (félreteszünk 3 evőkanál sört a kenéshez) és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Töltelékek:
Az 1-es töltelékhez a szilvát és a juh- vagy fetasajtot kis darabokra vágjuk.
A 2-es töltelékhez a szalámit szintén kis darabokra vágjuk, és a sajtot lereszeljük.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, majd elfelezzük. Az egyik felét enyhén lisztezett munkafelületen kb. 30x30 cm-es négyzetté nyújtjuk. A tésztanégyzetet sonkával, szilvával és juhsajttal megszórjuk, 1 cm peremet szabadon hagyunk. A szemközti oldalról feltekerjük a tésztalapot és az illesztéssel lefelé beletesszük a tepsibe (1. ábra).
A másik tésztanégyzetet megfelelően elkészítjük és elosztjuk rajta a szalámit illetve sajtot. Mindkét tésztahengert ollóval vagy késsel többször, kb. 3 cm mélyen bevagdossuk és a maradék sörrel megkenjük (2. ábra). A kenyereket még egyszer, kb. 20 percig kelesztjük. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 28-33 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Sörkenyér péksüteményeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és melegen tálaljuk.
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (félreteszünk 3 evőkanál sört a kenéshez) és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Töltelékek:
Az 1-es töltelékhez a szilvát és a juh- vagy fetasajtot kis darabokra vágjuk.
A 2-es töltelékhez a szalámit szintén kis darabokra vágjuk, és a sajtot lereszeljük.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, majd elfelezzük. Az egyik felét enyhén lisztezett munkafelületen kb. 30x30 cm-es négyzetté nyújtjuk. A tésztanégyzetet sonkával, szilvával és juhsajttal megszórjuk, 1 cm peremet szabadon hagyunk. A szemközti oldalról feltekerjük a tésztalapot és az illesztéssel lefelé beletesszük a tepsibe (1. ábra).
A másik tésztanégyzetet megfelelően elkészítjük és elosztjuk rajta a szalámit illetve sajtot. Mindkét tésztahengert ollóval vagy késsel többször, kb. 3 cm mélyen bevagdossuk és a maradék sörrel megkenjük (2. ábra). A kenyereket még egyszer, kb. 20 percig kelesztjük. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 28-33 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Sörkenyér péksüteményeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és melegen tálaljuk.
Tipp:
A pikáns ízvilágú Sörkenyér két töltelékkel péksütemény fagyasztható, amivel rengeteg időt takaríthatunk meg az ünnepi előkészületek során.
Kedvencnek jelölöm
Sörkenyér két töltelékkel
Hozzávalók
kb. 24 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 teáskanál só
50 g lágy Rama margarin
330 ml sör
Töltelék 1:
50 g magozott aszalt szilva
kb. 200 g juh- vagy fetasajt
kb. 100 g szeletelt gépsonka (esetleg Serrano-sonka)
Töltelék 2:
125 g vékonyra szeletelt kolbász vagy szalámi (esetleg Chorizo szalámi)
kb. 150 g Edami sajt
Elkészítés lépésről lépésre
Elōkészítés:
A Sörkenyér két töltelékkel hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
Elkészítés:
Kelt tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (félreteszünk 3 evőkanál sört a kenéshez) és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Töltelékek:
Az 1-es töltelékhez a szilvát és a juh- vagy fetasajtot kis darabokra vágjuk.
A 2-es töltelékhez a szalámit szintén kis darabokra vágjuk, és a sajtot lereszeljük.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, majd elfelezzük. Az egyik felét enyhén lisztezett munkafelületen kb. 30x30 cm-es négyzetté nyújtjuk. A tésztanégyzetet sonkával, szilvával és juhsajttal megszórjuk, 1 cm peremet szabadon hagyunk. A szemközti oldalról feltekerjük a tésztalapot és az illesztéssel lefelé beletesszük a tepsibe (1. ábra).
A másik tésztanégyzetet megfelelően elkészítjük és elosztjuk rajta a szalámit illetve sajtot. Mindkét tésztahengert ollóval vagy késsel többször, kb. 3 cm mélyen bevagdossuk és a maradék sörrel megkenjük (2. ábra). A kenyereket még egyszer, kb. 20 percig kelesztjük. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 28-33 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Sörkenyér péksüteményeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és melegen tálaljuk.
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (félreteszünk 3 evőkanál sört a kenéshez) és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Töltelékek:
Az 1-es töltelékhez a szilvát és a juh- vagy fetasajtot kis darabokra vágjuk.
A 2-es töltelékhez a szalámit szintén kis darabokra vágjuk, és a sajtot lereszeljük.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, majd elfelezzük. Az egyik felét enyhén lisztezett munkafelületen kb. 30x30 cm-es négyzetté nyújtjuk. A tésztanégyzetet sonkával, szilvával és juhsajttal megszórjuk, 1 cm peremet szabadon hagyunk. A szemközti oldalról feltekerjük a tésztalapot és az illesztéssel lefelé beletesszük a tepsibe (1. ábra).
A másik tésztanégyzetet megfelelően elkészítjük és elosztjuk rajta a szalámit illetve sajtot. Mindkét tésztahengert ollóval vagy késsel többször, kb. 3 cm mélyen bevagdossuk és a maradék sörrel megkenjük (2. ábra). A kenyereket még egyszer, kb. 20 percig kelesztjük. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 28-33 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Sörkenyér péksüteményeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és melegen tálaljuk.
Tipp:
A pikáns ízvilágú Sörkenyér két töltelékkel péksütemény fagyasztható, amivel rengeteg időt takaríthatunk meg az ünnepi előkészületek során.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?