Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás zabkása

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 1-2 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

1-2 adag elkészítéséhez

125 ml tej vagy víz
1 darab alma
1 evőkanál egész, hámozatlan mandula
kb. 1 evőkanál juharszirup
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Forraljuk fel a tejet vagy a vizet. Öntsük a zabkását egy tálba, keverjük össze a forró folyadékkal, és hagyjuk állni legalább 3 percig.

Mossuk meg és negyedeljük fel az almát, távolítsuk el a magházát, és vágjunk le kb. 3 szeletet a díszítéshez, a többit vágjuk apró darabokra. A mandulát vágjuk durva darabokra.

Keverjük bele az almadarabokat a zabkásába. Díszítsük almaszeletekkel és mandulával, majd csorgassuk le juharsziruppal. Tálaljuk a zabkását melegen.
Almás zabkása

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!