Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almáspite-torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (kb. 24-26 cm Ø) és tepsihez (kb. 18x25 cm):

sütőpapír

Tésztához:

3 darab tojás (M-es)
3 evőkanál forró víz
100 g cukor
100 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Omlós morzsához:

50 g búzaliszt
25 g lágy vaj
20 g cukor

Almás réteghez:

600 g alma
2 evőkanál citromlé
2-3 evőkanál cukor (ízlés szerint)
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
50 ml szűrt almalé

Krémhez:

400 ml hideg tej

Díszítéshez:

némi alma
némi citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaforma alját, valamint a tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat a forró vízzel együtt keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, fokozatosan hozzáadjuk, miközben 1 percig keverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a keményítővel és a sütőporral összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton, két részletben hozzákeverjük. A tésztát a kapcsos formába simítjuk, a formát a sütő alsó harmadába tesszük, és a piskótát megsütjük.

Sütési idő: kb. 23-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész piskótát a formával együtt süteményrácsra tesszük, 10 percet hűlni hagyjuk, majd óvatosan meglazítjuk és eltávolítjuk a forma peremét. A süteményt kifordítjuk egy sütőpapírral borított süteményrácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Omlós morzsa:
A hozzávalókat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) morzsává dolgozzuk. A morzsát egyenletesen elterítjük a tepsiben, a tepsit a már előmelegített sütő középső részébe tesszük, és a morzsát megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Sütési idő: kb. 13-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A morzsát a sütőpapírral együtt süteményrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Almás réteg:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, magházukat eltávolítjuk, majd kisebb kockákra vagy vékonyabb szeletekre vágjuk. A citromlével, a kétféle cukorral és a fahéjjal együtt egy főzőedénybe tesszük, és közepes hőfokon, óvatosan, gyakran megkeverve puhára pároljuk. Amikor már puhul a gyümölcs, a tortazselét az almalében simára keverjük, az almához adjuk, kevergetve felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és néhányszor átkeverve hagyjuk kihűlni.

Krém:
A hideg tejet keverőtálba öntjük, a tortakrém alapport hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd pedig magas fokozaton minimum 3 percig keverjük.

Összeállítás:
A kihűlt piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt, és vízszintesen két részre vágjuk. Az alsó tortalapot egy süteményes tálra helyezzük, és az elmosott kapcsos forma oldalát vagy egy tortagyűrűt helyezünk köré. A krém kicsivel kevesebb, mint felével megkenjük, majd rákanalazzuk és elosztjuk rajta az almás tölteléket. Ráhelyezzük a másik tortalapot, és elosztjuk, elsimítjuk rajta a többi krémet. A tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A torta köré helyezett kapcsos formát vagy tortagyűrűt eltávolítjuk, és a torta tetejét körben megszórjuk az omlós morzsával. Citromlébe mártott almacikkekkel díszítve tálaljuk.

Tipp:

Az almatöltelékhez adhatunk 50-75 g mazsolát.
Almáspite-torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
49 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
45 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!