Almáspite-torta
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (kb. 24-26 cm Ø) és tepsihez (kb. 18x25 cm):
sütőpapír
Tésztához:
3 darab tojás (M-es)
3 evőkanál forró víz
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
100 g búzaliszt
25 g Dr. Oetker Étkezési Keményítő
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Omlós morzsához:
50 g búzaliszt
25 g lágy vaj
20 g cukor
Almás réteghez:
600 g alma
2 evőkanál citromlé
2-3 evőkanál cukor (ízlés szerint)
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
1 tasak Dr. Oetker Tortazselé színtelen
50 ml szűrt almalé
Krémhez:
1 tasak Dr. Oetker Tejszínes-vaníliás Tortakrém
400 ml hideg tej
Díszítéshez:
némi alma
némi citromlé
Elkészítés
Előkészítés:
A tortaforma alját, valamint a tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat a forró vízzel együtt keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, fokozatosan hozzáadjuk, miközben 1 percig keverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a keményítővel és a sütőporral összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton, két részletben hozzákeverjük. A tésztát a kapcsos formába simítjuk, a formát a sütő alsó harmadába tesszük, és a piskótát megsütjük.
Sütési idő: kb. 23-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész piskótát a formával együtt süteményrácsra tesszük, 10 percet hűlni hagyjuk, majd óvatosan meglazítjuk és eltávolítjuk a forma peremét. A süteményt kifordítjuk egy sütőpapírral borított süteményrácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Omlós morzsa:
A hozzávalókat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) morzsává dolgozzuk. A morzsát egyenletesen elterítjük a tepsiben, a tepsit a már előmelegített sütő középső részébe tesszük, és a morzsát megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A morzsát a sütőpapírral együtt süteményrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Almás réteg:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, magházukat eltávolítjuk, majd kisebb kockákra vagy vékonyabb szeletekre vágjuk. A citromlével, a kétféle cukorral és a fahéjjal együtt egy főzőedénybe tesszük, és közepes hőfokon, óvatosan, gyakran megkeverve puhára pároljuk. Amikor már puhul a gyümölcs, a tortazselét az almalében simára keverjük, az almához adjuk, kevergetve felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és néhányszor átkeverve hagyjuk kihűlni.
Krém:
A hideg tejet keverőtálba öntjük, a tortakrém alapport hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd pedig magas fokozaton minimum 3 percig keverjük.
Összeállítás:
A kihűlt piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt, és vízszintesen két részre vágjuk. Az alsó tortalapot egy süteményes tálra helyezzük, és az elmosott kapcsos forma oldalát vagy egy tortagyűrűt helyezünk köré. A krém kicsivel kevesebb, mint felével megkenjük, majd rákanalazzuk és elosztjuk rajta az almás tölteléket. Ráhelyezzük a másik tortalapot, és elosztjuk, elsimítjuk rajta a többi krémet. A tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A torta köré helyezett kapcsos formát vagy tortagyűrűt eltávolítjuk, és a torta tetejét körben megszórjuk az omlós morzsával. Citromlébe mártott almacikkekkel díszítve tálaljuk.
A tojásokat a forró vízzel együtt keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, fokozatosan hozzáadjuk, miközben 1 percig keverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a keményítővel és a sütőporral összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton, két részletben hozzákeverjük. A tésztát a kapcsos formába simítjuk, a formát a sütő alsó harmadába tesszük, és a piskótát megsütjük.
Sütési idő: kb. 23-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész piskótát a formával együtt süteményrácsra tesszük, 10 percet hűlni hagyjuk, majd óvatosan meglazítjuk és eltávolítjuk a forma peremét. A süteményt kifordítjuk egy sütőpapírral borított süteményrácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Omlós morzsa:
A hozzávalókat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) morzsává dolgozzuk. A morzsát egyenletesen elterítjük a tepsiben, a tepsit a már előmelegített sütő középső részébe tesszük, és a morzsát megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A morzsát a sütőpapírral együtt süteményrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Almás réteg:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, magházukat eltávolítjuk, majd kisebb kockákra vagy vékonyabb szeletekre vágjuk. A citromlével, a kétféle cukorral és a fahéjjal együtt egy főzőedénybe tesszük, és közepes hőfokon, óvatosan, gyakran megkeverve puhára pároljuk. Amikor már puhul a gyümölcs, a tortazselét az almalében simára keverjük, az almához adjuk, kevergetve felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és néhányszor átkeverve hagyjuk kihűlni.
Krém:
A hideg tejet keverőtálba öntjük, a tortakrém alapport hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd pedig magas fokozaton minimum 3 percig keverjük.
Összeállítás:
A kihűlt piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt, és vízszintesen két részre vágjuk. Az alsó tortalapot egy süteményes tálra helyezzük, és az elmosott kapcsos forma oldalát vagy egy tortagyűrűt helyezünk köré. A krém kicsivel kevesebb, mint felével megkenjük, majd rákanalazzuk és elosztjuk rajta az almás tölteléket. Ráhelyezzük a másik tortalapot, és elosztjuk, elsimítjuk rajta a többi krémet. A tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A torta köré helyezett kapcsos formát vagy tortagyűrűt eltávolítjuk, és a torta tetejét körben megszórjuk az omlós morzsával. Citromlébe mártott almacikkekkel díszítve tálaljuk.
Tipp:
Az almatöltelékhez adhatunk 50-75 g mazsolát.
Kedvencnek jelölöm
Almáspite-torta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (kb. 24-26 cm Ø) és tepsihez (kb. 18x25 cm):
sütőpapír
Tésztához:
3 darab tojás (M-es)
3 evőkanál forró víz
100 g cukor
100 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Omlós morzsához:
50 g búzaliszt
25 g lágy vaj
20 g cukor
Almás réteghez:
600 g alma
2 evőkanál citromlé
2-3 evőkanál cukor (ízlés szerint)
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
1 tasak Dr. Oetker Tortazselé színtelen
50 ml szűrt almalé
Díszítéshez:
némi alma
némi citromlé
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tortaforma alját, valamint a tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat a forró vízzel együtt keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, fokozatosan hozzáadjuk, miközben 1 percig keverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a keményítővel és a sütőporral összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton, két részletben hozzákeverjük. A tésztát a kapcsos formába simítjuk, a formát a sütő alsó harmadába tesszük, és a piskótát megsütjük.
Sütési idő: kb. 23-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész piskótát a formával együtt süteményrácsra tesszük, 10 percet hűlni hagyjuk, majd óvatosan meglazítjuk és eltávolítjuk a forma peremét. A süteményt kifordítjuk egy sütőpapírral borított süteményrácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Omlós morzsa:
A hozzávalókat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) morzsává dolgozzuk. A morzsát egyenletesen elterítjük a tepsiben, a tepsit a már előmelegített sütő középső részébe tesszük, és a morzsát megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A morzsát a sütőpapírral együtt süteményrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Almás réteg:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, magházukat eltávolítjuk, majd kisebb kockákra vagy vékonyabb szeletekre vágjuk. A citromlével, a kétféle cukorral és a fahéjjal együtt egy főzőedénybe tesszük, és közepes hőfokon, óvatosan, gyakran megkeverve puhára pároljuk. Amikor már puhul a gyümölcs, a tortazselét az almalében simára keverjük, az almához adjuk, kevergetve felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és néhányszor átkeverve hagyjuk kihűlni.
Krém:
A hideg tejet keverőtálba öntjük, a tortakrém alapport hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd pedig magas fokozaton minimum 3 percig keverjük.
Összeállítás:
A kihűlt piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt, és vízszintesen két részre vágjuk. Az alsó tortalapot egy süteményes tálra helyezzük, és az elmosott kapcsos forma oldalát vagy egy tortagyűrűt helyezünk köré. A krém kicsivel kevesebb, mint felével megkenjük, majd rákanalazzuk és elosztjuk rajta az almás tölteléket. Ráhelyezzük a másik tortalapot, és elosztjuk, elsimítjuk rajta a többi krémet. A tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A torta köré helyezett kapcsos formát vagy tortagyűrűt eltávolítjuk, és a torta tetejét körben megszórjuk az omlós morzsával. Citromlébe mártott almacikkekkel díszítve tálaljuk.
A tojásokat a forró vízzel együtt keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, fokozatosan hozzáadjuk, miközben 1 percig keverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a keményítővel és a sütőporral összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton, két részletben hozzákeverjük. A tésztát a kapcsos formába simítjuk, a formát a sütő alsó harmadába tesszük, és a piskótát megsütjük.
Sütési idő: kb. 23-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész piskótát a formával együtt süteményrácsra tesszük, 10 percet hűlni hagyjuk, majd óvatosan meglazítjuk és eltávolítjuk a forma peremét. A süteményt kifordítjuk egy sütőpapírral borított süteményrácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Omlós morzsa:
A hozzávalókat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) morzsává dolgozzuk. A morzsát egyenletesen elterítjük a tepsiben, a tepsit a már előmelegített sütő középső részébe tesszük, és a morzsát megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A morzsát a sütőpapírral együtt süteményrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Almás réteg:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, magházukat eltávolítjuk, majd kisebb kockákra vagy vékonyabb szeletekre vágjuk. A citromlével, a kétféle cukorral és a fahéjjal együtt egy főzőedénybe tesszük, és közepes hőfokon, óvatosan, gyakran megkeverve puhára pároljuk. Amikor már puhul a gyümölcs, a tortazselét az almalében simára keverjük, az almához adjuk, kevergetve felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és néhányszor átkeverve hagyjuk kihűlni.
Krém:
A hideg tejet keverőtálba öntjük, a tortakrém alapport hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd pedig magas fokozaton minimum 3 percig keverjük.
Összeállítás:
A kihűlt piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt, és vízszintesen két részre vágjuk. Az alsó tortalapot egy süteményes tálra helyezzük, és az elmosott kapcsos forma oldalát vagy egy tortagyűrűt helyezünk köré. A krém kicsivel kevesebb, mint felével megkenjük, majd rákanalazzuk és elosztjuk rajta az almás tölteléket. Ráhelyezzük a másik tortalapot, és elosztjuk, elsimítjuk rajta a többi krémet. A tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A torta köré helyezett kapcsos formát vagy tortagyűrűt eltávolítjuk, és a torta tetejét körben megszórjuk az omlós morzsával. Citromlébe mártott almacikkekkel díszítve tálaljuk.
Tipp:
Az almatöltelékhez adhatunk 50-75 g mazsolát.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?