Almaszószos morzsatorta
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
Morzsatésztához:
Almaszósz töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő), hogy morzsákat kapjunk. A morzsa 2/3-át terítsük el az alapra, és először egy evőkanállal nyomjunk egy kis peremet. Ezután nyomkodjuk le a morzsát, hogy szilárd alapot képezzen. Villával többször megszurkáljuk a tésztalapot. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra, és süssük elő a morzsás alapot.
Sütési idő: kb. 15 perc
Töltelék:
Keverjük össze az almaszószt, a pudingport és a fahéjat egy keverőtálban. Helyezzük a formát az elősütött aljjal együtt egy süteményrácsra. Simítsuk az almatölteléket az elősütött alapra, és a tetejére szórjuk a maradék morzsát Tegyük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a tortát.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után helyezzük a tortát egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni a formában.
Tipp:
Almaszószos morzsatorta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
Morzsatésztához:
Almaszósz töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő), hogy morzsákat kapjunk. A morzsa 2/3-át terítsük el az alapra, és először egy evőkanállal nyomjunk egy kis peremet. Ezután nyomkodjuk le a morzsát, hogy szilárd alapot képezzen. Villával többször megszurkáljuk a tésztalapot. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra, és süssük elő a morzsás alapot.
Sütési idő: kb. 15 perc
Töltelék:
Keverjük össze az almaszószt, a pudingport és a fahéjat egy keverőtálban. Helyezzük a formát az elősütött aljjal együtt egy süteményrácsra. Simítsuk az almatölteléket az elősütött alapra, és a tetejére szórjuk a maradék morzsát Tegyük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a tortát.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után helyezzük a tortát egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni a formában.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?