Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almaszószos morzsatorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):

némi zsiradék

Morzsatésztához:

350 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g cukor
225 g lágy vaj vagy margarin

Almaszósz töltelékhez:

kb. 700 g almaszósz cukor nélkül
½ teáskanál őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaforma alját zsiradékkal kenjük ki és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Morzsatészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő), hogy morzsákat kapjunk. A morzsa 2/3-át terítsük el az alapra, és először egy evőkanállal nyomjunk egy kis peremet. Ezután nyomkodjuk le a morzsát, hogy szilárd alapot képezzen. Villával többször megszurkáljuk a tésztalapot. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra, és süssük elő a morzsás alapot.

Sütési idő: kb. 15 perc

Töltelék:
Keverjük össze az almaszószt, a pudingport és a fahéjat egy keverőtálban. Helyezzük a formát az elősütött aljjal együtt egy süteményrácsra. Simítsuk az almatölteléket az elősütött alapra, és a tetejére szórjuk a maradék morzsát Tegyük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a tortát.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után helyezzük a tortát egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni a formában.

Tipp:

Az almaszószos süteményt egészben vagy akár szeletekben is le lehet fagyasztani.
Almaszószos morzsatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!