Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almaszószos morzsatorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):

némi zsiradék

Morzsatésztához:

350 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g cukor
225 g lágy vaj vagy margarin

Almaszósz töltelékhez:

kb. 700 g almaszósz cukor nélkül
½ teáskanál őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaforma alját zsiradékkal kenjük ki és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Morzsatészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő), hogy morzsákat kapjunk. A morzsa 2/3-át terítsük el az alapra, és először egy evőkanállal nyomjunk egy kis peremet. Ezután nyomkodjuk le a morzsát, hogy szilárd alapot képezzen. Villával többször megszurkáljuk a tésztalapot. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra, és süssük elő a morzsás alapot.

Sütési idő: kb. 15 perc

Töltelék:
Keverjük össze az almaszószt, a pudingport és a fahéjat egy keverőtálban. Helyezzük a formát az elősütött aljjal együtt egy süteményrácsra. Simítsuk az almatölteléket az elősütött alapra, és a tetejére szórjuk a maradék morzsát Tegyük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a tortát.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után helyezzük a tortát egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni a formában.

Tipp:

Az almaszószos süteményt egészben vagy akár szeletekben is le lehet fagyasztani.
Almaszószos morzsatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!