Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Aludttejes kakaós sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Aludttejes kakaós sütemény

1 liter aludttej
4 db tojás
34 dkg porcukor
2 dl olaj
36 dkg liszt
2 kávéskanál szódabikarbóna

A tepsi kikenéséhez:

5 dkg rama
1 evőkanál liszt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

1 liter házi tej kell a recepthez, amit egy tálba teszünk, hogy megaludjon. 1-2 nap alatt alszik meg.

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk az aludttejet, olajat, szódabikarbónát, kakaót és a lisztet is. Egy fakanállal jól összekeverjük.
A tojások fehérjét habverővel kemény habbá verjük és ezt is hozzáadjuk, majd óvatosan beleforgatjuk, hogy ne törjük össze a habot.
Rama margarinnal kikent lisztezett tepsibe öntjük.
180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt szép barnára sütjük.
Aludttejes kakaós sütemény Aludttejes kakaós sütemény Aludttejes kakaós sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!