Amaretto torta
0-20 perc között
Könnyen elkészíthető
Hozzávalók
Amaretto torta
Egy világos piskóta tortalap (vásárolt) vagy 5 tojásból (sütött)
2 cl hideg presszókávé
6 cl Amarettolikőr /mandulalikőr/
2 cs. Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
600 ml tej
300 g puha vaj
2 tk. átszitált porcukor
70 g darált mandula
200 g mandulás keksz
1 ek. Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Elkészítés
Elkészítés
A tortalapot vágjuk kétszer lapjával félbe. Keverjük össze a presszókávét 2 cl Amarettóval, és csepegtessük a tortalapokra. Főzzük meg a pudingot a tejjel, és hűtsük le. Keverjük habosra a vajat a porcukorral. Keverjük hozzá kanalanként a pudingot és a mandulát. Keverjük hozzá a maradék Amarettót is. Tegyük a kekszet egy erős zacskóba, és egy nehéz tárggyal pl.húskloffolóval törjük szét. A legalsó lapot kenjük meg a krém egyharmadával, és szórjuk rá a keksz harmadát. Tegyük rá a következő lapot, és kenjük rá a maradék krémet, a keksz másik harmadát szórjuk rá, tegyük rá a harmadik lapot. Vékonyan kenjük meg a torta tetejét, és a szélét krémmel, a torta tetejét hintsük meg kakaóval, és szórjuk meg a maradék kekszmorzsával.
Alternatív elkészítés
Én a tetejét tejszínhabbal, és Amarettóban áztatott aranymazsolával diszítettem, a kakaó helyett, és csokidarával szórtam meg.
Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm
Amaretto torta
Hozzávalók
Amaretto torta
Egy világos piskóta tortalap (vásárolt) vagy 5 tojásból (sütött)
2 cl hideg presszókávé
6 cl Amarettolikőr /mandulalikőr/
600 ml tej
300 g puha vaj
2 tk. átszitált porcukor
70 g darált mandula
200 g mandulás keksz
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tortalapot vágjuk kétszer lapjával félbe. Keverjük össze a presszókávét 2 cl Amarettóval, és csepegtessük a tortalapokra. Főzzük meg a pudingot a tejjel, és hűtsük le. Keverjük habosra a vajat a porcukorral. Keverjük hozzá kanalanként a pudingot és a mandulát. Keverjük hozzá a maradék Amarettót is. Tegyük a kekszet egy erős zacskóba, és egy nehéz tárggyal pl.húskloffolóval törjük szét. A legalsó lapot kenjük meg a krém egyharmadával, és szórjuk rá a keksz harmadát. Tegyük rá a következő lapot, és kenjük rá a maradék krémet, a keksz másik harmadát szórjuk rá, tegyük rá a harmadik lapot. Vékonyan kenjük meg a torta tetejét, és a szélét krémmel, a torta tetejét hintsük meg kakaóval, és szórjuk meg a maradék kekszmorzsával.
Alternatív elkészítés
Én a tetejét tejszínhabbal, és Amarettóban áztatott aranymazsolával diszítettem, a kakaó helyett, és csokidarával szórtam meg.
Legújabb cikkek
2024-10-17
0
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
2024-09-06
0
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?