Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Amerikai almatorta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Amerikai almatorta

15 dkg cukor
15 dkg liszt
2 tojás
10 dkg olvasztott margarin
4-5 db alma
fahéjas cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Egy 24'-es kapcsos tortaformát kibélelek sütőpapírral. Az almákat megpucolom,magháztalanítom,és ahogy esik,úgy puffan alapon belevagdosom a torta formába. Fahéjas cukorral alaposan megszórom, félreteszem. A tészta hozzávalóit, előbb a margarint a cukorral, tojással alaposan elkeverem, majd a liszttel és a sütőporral. Van, amikor a liszt miatt szükség van pici tejre, hogy a tészta lazább legyen. Az almákra kanalazom a tésztát, és elsimítom, előmelegített sütőben, tűpróbáig sütöm. Ha megsült lepattintom a torta karikát, egy tálcára borítom. Ami eddig alul volt almás része most felülre kerül, lehúzom a sütőpapírt, és ha teljesen kihűlt, szeletekre vágva tálalom.

Tálalás

Szoktam hozzá készíteni vanília sodót, de tejszínhabbal is isteni, de még porcukorral is nagyon finom.
Amerikai almatorta Amerikai almatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!