Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Amerikai csokis keksz

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Amerikai csokis keksz

130 g Rama
200 g kristálycukor
3 ek. méz (elhagyható)
3 db tojás
400 g liszt
1 tk. só
3 ek. kakaó Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez (elhagyható)
200 g fehér tejcsokidarab (jó minőségű csokival)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A csokit apróra vágom.

Elkészítés

A hozzávalókat összekeverjük. Vizes kanál segítségével (én kézzel gombócot formálok, majd kilapítom-szerintem sokkal könnyebb) gombócokat formázunk belőle, ezeket kilapítjuk, majd a sütőpapírra helyezzük, távolabb egymástól mert megnőnek. A sütőt 180°-on előmelegítjük, majd 160°-on sütjük meg a süteményt. Amikor aranybarnára sült, vasrácsra tesszük, és hűlni hagyjuk a sütiket.

Tálalás

3 nagy tepsi kb. 50 darab

Tárolás

Zacskóban tároljuk, így puha marad.

Alternatív elkészítés

Raktam már bele 150 g kókusz reszeléket is, vagy mogyoródarát, diót (ízlés szerint) a csoki mellé, úgyis nagyon finom.
Amerikai csokis keksz Amerikai csokis keksz Amerikai csokis keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!