
Amerikai kosárkák Haribo gumicukorral



Hozzávalók
Tepsihez: (kb. 35 x 40 cm)
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk.
A tészta feléből 2 teáskanál segítségével 14 halom tésztát teszünk nem túl közel egymáshoz a tepsibe. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megmaradt tésztából szintén 14 tésztahalmot teszünk az előkészített sütőpapírra.
A kosárkákat a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. Az előkészített tésztahalmokat sütőpapírral együtt behúzzuk a tepsibe, és ugyanígy megsütjük.
Díszítés:
A porcukrot a citromlével sűrű mázzá keverjük. A kihűlt kosárkák sima oldalának közepére 1-1 adag cukormázat teszünk, és kenőkés segítségével elkenjük. A gumicukrot belenyomkodjuk a mázba, és hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:


Amerikai kosárkák Haribo gumicukorral
Hozzávalók
28 darab elkészítéséhez
Tepsihez: (kb. 35 x 40 cm)
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk.
A tészta feléből 2 teáskanál segítségével 14 halom tésztát teszünk nem túl közel egymáshoz a tepsibe. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megmaradt tésztából szintén 14 tésztahalmot teszünk az előkészített sütőpapírra.
A kosárkákat a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. Az előkészített tésztahalmokat sütőpapírral együtt behúzzuk a tepsibe, és ugyanígy megsütjük.
Díszítés:
A porcukrot a citromlével sűrű mázzá keverjük. A kihűlt kosárkák sima oldalának közepére 1-1 adag cukormázat teszünk, és kenőkés segítségével elkenjük. A gumicukrot belenyomkodjuk a mázba, és hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?