
Amerikai kosárkák Haribo gumicukorral



Hozzávalók
Tepsihez: (kb. 35 x 40 cm)
sütőpapír
Tésztához:
250 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
100 g lágy vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es)
100 ml tej
Díszítéshez:
300 g porcukor
kb. 4-5 evőkanál citromlé
kb. 175 g Haribo gumicukorkák, tetszés szerint
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük, és egy további ív sütőpapírt előkészítünk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk.
A tészta feléből 2 teáskanál segítségével 14 halom tésztát teszünk nem túl közel egymáshoz a tepsibe. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megmaradt tésztából szintén 14 tésztahalmot teszünk az előkészített sütőpapírra.
A kosárkákat a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. Az előkészített tésztahalmokat sütőpapírral együtt behúzzuk a tepsibe, és ugyanígy megsütjük.
Díszítés:
A porcukrot a citromlével sűrű mázzá keverjük. A kihűlt kosárkák sima oldalának közepére 1-1 adag cukormázat teszünk, és kenőkés segítségével elkenjük. A gumicukrot belenyomkodjuk a mázba, és hagyjuk megszilárdulni.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk.
A tészta feléből 2 teáskanál segítségével 14 halom tésztát teszünk nem túl közel egymáshoz a tepsibe. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megmaradt tésztából szintén 14 tésztahalmot teszünk az előkészített sütőpapírra.
A kosárkákat a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. Az előkészített tésztahalmokat sütőpapírral együtt behúzzuk a tepsibe, és ugyanígy megsütjük.
Díszítés:
A porcukrot a citromlével sűrű mázzá keverjük. A kihűlt kosárkák sima oldalának közepére 1-1 adag cukormázat teszünk, és kenőkés segítségével elkenjük. A gumicukrot belenyomkodjuk a mázba, és hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:
A tésztát habzsák (cső nélkül) vagy mélyhűtő tasak (az egyik csücskét vágjuk le) segítségével is adagolhatjuk az előkészített tepsibe, köztük távolságot hagyva.

Kedvencnek jelölöm

Amerikai kosárkák Haribo gumicukorral
Hozzávalók
28 darab elkészítéséhez
Tepsihez: (kb. 35 x 40 cm)
sütőpapír
Tésztához:
250 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
100 g lágy vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es)
100 ml tej
Díszítéshez:
300 g porcukor
kb. 4-5 evőkanál citromlé
kb. 175 g Haribo gumicukorkák, tetszés szerint
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük, és egy további ív sütőpapírt előkészítünk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk.
A tészta feléből 2 teáskanál segítségével 14 halom tésztát teszünk nem túl közel egymáshoz a tepsibe. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megmaradt tésztából szintén 14 tésztahalmot teszünk az előkészített sütőpapírra.
A kosárkákat a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. Az előkészített tésztahalmokat sütőpapírral együtt behúzzuk a tepsibe, és ugyanígy megsütjük.
Díszítés:
A porcukrot a citromlével sűrű mázzá keverjük. A kihűlt kosárkák sima oldalának közepére 1-1 adag cukormázat teszünk, és kenőkés segítségével elkenjük. A gumicukrot belenyomkodjuk a mázba, és hagyjuk megszilárdulni.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk.
A tészta feléből 2 teáskanál segítségével 14 halom tésztát teszünk nem túl közel egymáshoz a tepsibe. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megmaradt tésztából szintén 14 tésztahalmot teszünk az előkészített sütőpapírra.
A kosárkákat a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. Az előkészített tésztahalmokat sütőpapírral együtt behúzzuk a tepsibe, és ugyanígy megsütjük.
Díszítés:
A porcukrot a citromlével sűrű mázzá keverjük. A kihűlt kosárkák sima oldalának közepére 1-1 adag cukormázat teszünk, és kenőkés segítségével elkenjük. A gumicukrot belenyomkodjuk a mázba, és hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:
A tésztát habzsák (cső nélkül) vagy mélyhűtő tasak (az egyik csücskét vágjuk le) segítségével is adagolhatjuk az előkészített tepsibe, köztük távolságot hagyva.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?