Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Amerikai palacsinta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

3 db tojás
1 teáskanál cukor
1 csipet só
3 dl tej
225 g finomliszt
2 ek vaj (olvasztott)

Díszítés:

15 dkg szilvalekvár
8-10 szem málna
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tészta elkészítése

A tojást a cukorral és a sóval habosra keverjük.
Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd a tej felét és a sütőporral összekevert lisztet és simára keverjük.
Végén a maradék tejjel higítjuk a tésztát.

Elkészítés

A bekavart tésztát legalább fél órát pihentetjük. Sütéskor palacsintasütőt hevítünk és száraz serpenyőben kisütjük. A tésztát akkor kell megfordítani, amikor már majdnem az egész tészta buborékos a serpenyőben.

Díszítés

Szilvalekvárral és egy pár szem málnával tálaljuk.
Amerikai palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!