Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Amerikai palacsinta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

3 db tojás
1 teáskanál cukor
1 csipet só
3 dl tej
225 g finomliszt
2 ek vaj (olvasztott)

Díszítés:

15 dkg szilvalekvár
8-10 szem málna
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tészta elkészítése

A tojást a cukorral és a sóval habosra keverjük.
Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd a tej felét és a sütőporral összekevert lisztet és simára keverjük.
Végén a maradék tejjel higítjuk a tésztát.

Elkészítés

A bekavart tésztát legalább fél órát pihentetjük. Sütéskor palacsintasütőt hevítünk és száraz serpenyőben kisütjük. A tésztát akkor kell megfordítani, amikor már majdnem az egész tészta buborékos a serpenyőben.

Díszítés

Szilvalekvárral és egy pár szem málnával tálaljuk.
Amerikai palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!