Amerikai palacsinta barackkencével
Hozzávalók
Palacsintához:
1 tasak Dr. Oetker Amerikai palacsinta alappor
300 ml tej
Sütéshez:
kevés margarin
Barackkencéhez:
200 g sárgabarack (előkészítve mérjük le)
1 tasak Dr. Oetker Expressz Gyümölcskence
késhegynyi őrölt fahéj
Elkészítés
Előkészítés:
A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk, 200 grammot kimérünk és kisebb darabokra vágjuk.
Elkészítés:
Palacsinta:
Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kb. 8 darab palacsintát sütünk belőle. Ehhez 2-3 evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Barackkence:
A barackot egy magas falú keverőedénybe tesszük, majd botmixerrel rövid ideig pépesítjük. Hozzáadjuk az alapport és a fahéjat, majd további kb. 1 percig pürésítjük. A gyümölcskencét egy tiszta, jól zárható üvegbe (kb. 250 ml) öntjük, és a palacsinták mellé tálaljuk. Ha marad gyümölcskence, felhasználásig hűtőszekrényben tároljuk (maximum 2-3 napig áll el a hűtőszekrényben).
Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kb. 8 darab palacsintát sütünk belőle. Ehhez 2-3 evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Barackkence:
A barackot egy magas falú keverőedénybe tesszük, majd botmixerrel rövid ideig pépesítjük. Hozzáadjuk az alapport és a fahéjat, majd további kb. 1 percig pürésítjük. A gyümölcskencét egy tiszta, jól zárható üvegbe (kb. 250 ml) öntjük, és a palacsinták mellé tálaljuk. Ha marad gyümölcskence, felhasználásig hűtőszekrényben tároljuk (maximum 2-3 napig áll el a hűtőszekrényben).
Tipp:
A gyümölcskencéhez csak ép és teljesen egészséges sárgabarackot használjunk.
Kedvencnek jelölöm
Amerikai palacsinta barackkencével
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Sütéshez:
kevés margarin
Barackkencéhez:
200 g sárgabarack (előkészítve mérjük le)
késhegynyi őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk, 200 grammot kimérünk és kisebb darabokra vágjuk.
Elkészítés:
Palacsinta:
Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kb. 8 darab palacsintát sütünk belőle. Ehhez 2-3 evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Barackkence:
A barackot egy magas falú keverőedénybe tesszük, majd botmixerrel rövid ideig pépesítjük. Hozzáadjuk az alapport és a fahéjat, majd további kb. 1 percig pürésítjük. A gyümölcskencét egy tiszta, jól zárható üvegbe (kb. 250 ml) öntjük, és a palacsinták mellé tálaljuk. Ha marad gyümölcskence, felhasználásig hűtőszekrényben tároljuk (maximum 2-3 napig áll el a hűtőszekrényben).
Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kb. 8 darab palacsintát sütünk belőle. Ehhez 2-3 evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Barackkence:
A barackot egy magas falú keverőedénybe tesszük, majd botmixerrel rövid ideig pépesítjük. Hozzáadjuk az alapport és a fahéjat, majd további kb. 1 percig pürésítjük. A gyümölcskencét egy tiszta, jól zárható üvegbe (kb. 250 ml) öntjük, és a palacsinták mellé tálaljuk. Ha marad gyümölcskence, felhasználásig hűtőszekrényben tároljuk (maximum 2-3 napig áll el a hűtőszekrényben).
Tipp:
A gyümölcskencéhez csak ép és teljesen egészséges sárgabarackot használjunk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?