Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Amerikai palacsinta tornyok almával és pillecukorral

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 darab elkészítéséhez

300 ml tej
kevés margarin a sütéshez
400 g alma
1 kávéskanál őrölt fahéj
kb. 60-70 g fehér és rózsaszín pillecukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kb. 24 darab ki palacsintát sütünk belőle. Ehhez kb. 1,5 evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, csutkájukat eltávolítjuk, majd a húsukat kis kockákra vágjuk. Egy lábasban, kevés víz és a fahéj hozzáadásával puhára pároljuk. A pillecukrokat apróra vágjuk.

Összeállítjuk a palacsintákat. Egy palacsintát tányérra helyezünk, ráteszünk egy kevés párolt almát és néhány pillecukor darabkát. Erre helyezünk egy második palacsintát, amelyre szintén alma és pillecukor kerül, végül a rétegezést egy harmadik palacsintával fejezzük be. Hasonlóan elkészítjük a többi palacsinta tornyot, és mindet átszúrjuk egy-egy kis nyárssal.

Tipp:

Körtével vagy szilvával is elkészíthetjük.
Az Amerikai palacsinta tornyok almával és pillecukorral töltött kreatívan díszíthető édes desszert.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!