Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Francia narancsos palacsinta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 6-7 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6-7 darab elkészítéséhez

Tésztához és narancsmártáshoz:

kb. 6 darab kezeletlen narancs

Tésztához:

100 g vaj vagy margarin
100 g búzaliszt
1 csipet só
2 darab tojás (M-es)
200 ml tej

Narancsmártáshoz:

4 evőkanál cukor
3 evőkanál narancslikőr
30 g vaj vagy margarin

Ezenkívül:

kb. 30 g vaj vagy margarin

Flambírozáshoz:

kb. 2 evőkanál narancslikőr
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A narancsokat forró vízben megmossuk, és szárazra dörzsöljük. Három narancs héját lereszeljük, és kifacsarjuk a levüket. Amennyiben nem kapunk kezeletlen narancsot, akkor használjunk 1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt narancshéj-at , 3 evőkanál narancslevet félreteszünk a tésztához.

Elkészítés:

Tészta:
Megolvasztjuk a vajat vagy margarint, majd egy kicsit hagyjuk kihűlni. A lisztet keverőtálban összekeverjük a sóval, majd habverővel belekeverjük a vanillincukrot, a tojásokat, a tejet és a narancslevet. Végül belekeverjük a vajat. A tésztát 30 percig pihentetjük.

Narancsmártás:
Meghámozzuk a többi narancsot, a fehér héját is eltávolítjuk, a narancsfiléket kivágjuk. A frissen facsart narancslevet (kb. 300 ml) a narancshéjjal együtt serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a cukrot és a narancslikőrt, és 5 percig közepes hőfokon besűrítjük. Röviden belekeverjük a vajat.

Sütés:
A vajat kis edényben megolvasztjuk. Egy serpenyőt (28 cm Ø) felforrósítunk, és kikenjük egy kis zsiradékkal. Vékonyan beleöntünk egy adag tésztát, a serpenyőt kicsit megdöntjük úgy, hogy a tészta egyenletes vékonyan szétfolyjon benne. Maximum közepes hőmérsékleten aranybarnára sütjük, tányérra borítjuk, majd ismét a serpenyőbe csúsztatjuk (a serpenyőt megint kikenjük egy kevés zsiradékkal). A palacsinta másik oldalát is aranybarnára sütjük. A maradék tésztából ugyanígy kb. további 6 palacsintát sütünk.
A kisütött palacsintákat egyenként megáztatjuk a narancsmártásban, kétszer összehajtjuk, és a narancsfilékkel díszítve tányéron melegen tálaljuk.

Flambírozás:
A narancslikőrt felmelegítjük. A megáztatott, meghajtogatott palacsintát visszatesszük a serpenyőbe, még egyszer felmelegítjük, és likőrt csepegtetünk rá. Meggyújtunk egy hosszú gyufát, a lángot a serpenyőbe tartjuk, közben tartsunk távolságot. A láng a likőr elégése után magától elalszik.

Tipp:

A palacsinta elkészítve, de akár hidegen is, sütőpapírra tornyozva fagyasztható. Fogyasztás előtt kiolvasztjuk, és a meleg narancsmártásban megáztatjuk.
A Francia narancsos palacsinta receptje 6-7 db sütemény elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-06-13
0 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!