Francia narancsos palacsinta
Hozzávalók
Tésztához és narancsmártáshoz:
Tésztához:
Narancsmártáshoz:
Ezenkívül:
Flambírozáshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Megolvasztjuk a vajat vagy margarint, majd egy kicsit hagyjuk kihűlni. A lisztet keverőtálban összekeverjük a sóval, majd habverővel belekeverjük a vanillincukrot, a tojásokat, a tejet és a narancslevet. Végül belekeverjük a vajat. A tésztát 30 percig pihentetjük.
Narancsmártás:
Meghámozzuk a többi narancsot, a fehér héját is eltávolítjuk, a narancsfiléket kivágjuk. A frissen facsart narancslevet (kb. 300 ml) a narancshéjjal együtt serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a cukrot és a narancslikőrt, és 5 percig közepes hőfokon besűrítjük. Röviden belekeverjük a vajat.
Sütés:
A vajat kis edényben megolvasztjuk. Egy serpenyőt (28 cm Ø) felforrósítunk, és kikenjük egy kis zsiradékkal. Vékonyan beleöntünk egy adag tésztát, a serpenyőt kicsit megdöntjük úgy, hogy a tészta egyenletes vékonyan szétfolyjon benne. Maximum közepes hőmérsékleten aranybarnára sütjük, tányérra borítjuk, majd ismét a serpenyőbe csúsztatjuk (a serpenyőt megint kikenjük egy kevés zsiradékkal). A palacsinta másik oldalát is aranybarnára sütjük. A maradék tésztából ugyanígy kb. további 6 palacsintát sütünk.
A kisütött palacsintákat egyenként megáztatjuk a narancsmártásban, kétszer összehajtjuk, és a narancsfilékkel díszítve tányéron melegen tálaljuk.
Flambírozás:
A narancslikőrt felmelegítjük. A megáztatott, meghajtogatott palacsintát visszatesszük a serpenyőbe, még egyszer felmelegítjük, és likőrt csepegtetünk rá. Meggyújtunk egy hosszú gyufát, a lángot a serpenyőbe tartjuk, közben tartsunk távolságot. A láng a likőr elégése után magától elalszik.
Tipp:
Francia narancsos palacsinta
Hozzávalók
kb. 6-7 darab elkészítéséhez
Tésztához és narancsmártáshoz:
Tésztához:
Narancsmártáshoz:
Ezenkívül:
Flambírozáshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Megolvasztjuk a vajat vagy margarint, majd egy kicsit hagyjuk kihűlni. A lisztet keverőtálban összekeverjük a sóval, majd habverővel belekeverjük a vanillincukrot, a tojásokat, a tejet és a narancslevet. Végül belekeverjük a vajat. A tésztát 30 percig pihentetjük.
Narancsmártás:
Meghámozzuk a többi narancsot, a fehér héját is eltávolítjuk, a narancsfiléket kivágjuk. A frissen facsart narancslevet (kb. 300 ml) a narancshéjjal együtt serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a cukrot és a narancslikőrt, és 5 percig közepes hőfokon besűrítjük. Röviden belekeverjük a vajat.
Sütés:
A vajat kis edényben megolvasztjuk. Egy serpenyőt (28 cm Ø) felforrósítunk, és kikenjük egy kis zsiradékkal. Vékonyan beleöntünk egy adag tésztát, a serpenyőt kicsit megdöntjük úgy, hogy a tészta egyenletes vékonyan szétfolyjon benne. Maximum közepes hőmérsékleten aranybarnára sütjük, tányérra borítjuk, majd ismét a serpenyőbe csúsztatjuk (a serpenyőt megint kikenjük egy kevés zsiradékkal). A palacsinta másik oldalát is aranybarnára sütjük. A maradék tésztából ugyanígy kb. további 6 palacsintát sütünk.
A kisütött palacsintákat egyenként megáztatjuk a narancsmártásban, kétszer összehajtjuk, és a narancsfilékkel díszítve tányéron melegen tálaljuk.
Flambírozás:
A narancslikőrt felmelegítjük. A megáztatott, meghajtogatott palacsintát visszatesszük a serpenyőbe, még egyszer felmelegítjük, és likőrt csepegtetünk rá. Meggyújtunk egy hosszú gyufát, a lángot a serpenyőbe tartjuk, közben tartsunk távolságot. A láng a likőr elégése után magától elalszik.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig
100 éve egy darabka otthon – Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?