Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Francia narancsos palacsinta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 6-7 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6-7 darab elkészítéséhez

Tésztához és narancsmártáshoz:

kb. 6 darab kezeletlen narancs

Tésztához:

100 g vaj vagy margarin
100 g búzaliszt
1 csipet só
2 darab tojás (M-es)
200 ml tej

Narancsmártáshoz:

4 evőkanál cukor
3 evőkanál narancslikőr
30 g vaj vagy margarin

Ezenkívül:

kb. 30 g vaj vagy margarin

Flambírozáshoz:

kb. 2 evőkanál narancslikőr
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A narancsokat forró vízben megmossuk, és szárazra dörzsöljük. Három narancs héját lereszeljük, és kifacsarjuk a levüket. Amennyiben nem kapunk kezeletlen narancsot, akkor használjunk 1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt narancshéj-at , 3 evőkanál narancslevet félreteszünk a tésztához.

Elkészítés:

Tészta:
Megolvasztjuk a vajat vagy margarint, majd egy kicsit hagyjuk kihűlni. A lisztet keverőtálban összekeverjük a sóval, majd habverővel belekeverjük a vanillincukrot, a tojásokat, a tejet és a narancslevet. Végül belekeverjük a vajat. A tésztát 30 percig pihentetjük.

Narancsmártás:
Meghámozzuk a többi narancsot, a fehér héját is eltávolítjuk, a narancsfiléket kivágjuk. A frissen facsart narancslevet (kb. 300 ml) a narancshéjjal együtt serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a cukrot és a narancslikőrt, és 5 percig közepes hőfokon besűrítjük. Röviden belekeverjük a vajat.

Sütés:
A vajat kis edényben megolvasztjuk. Egy serpenyőt (28 cm Ø) felforrósítunk, és kikenjük egy kis zsiradékkal. Vékonyan beleöntünk egy adag tésztát, a serpenyőt kicsit megdöntjük úgy, hogy a tészta egyenletes vékonyan szétfolyjon benne. Maximum közepes hőmérsékleten aranybarnára sütjük, tányérra borítjuk, majd ismét a serpenyőbe csúsztatjuk (a serpenyőt megint kikenjük egy kevés zsiradékkal). A palacsinta másik oldalát is aranybarnára sütjük. A maradék tésztából ugyanígy kb. további 6 palacsintát sütünk.
A kisütött palacsintákat egyenként megáztatjuk a narancsmártásban, kétszer összehajtjuk, és a narancsfilékkel díszítve tányéron melegen tálaljuk.

Flambírozás:
A narancslikőrt felmelegítjük. A megáztatott, meghajtogatott palacsintát visszatesszük a serpenyőbe, még egyszer felmelegítjük, és likőrt csepegtetünk rá. Meggyújtunk egy hosszú gyufát, a lángot a serpenyőbe tartjuk, közben tartsunk távolságot. A láng a likőr elégése után magától elalszik.

Tipp:

A palacsinta elkészítve, de akár hidegen is, sütőpapírra tornyozva fagyasztható. Fogyasztás előtt kiolvasztjuk, és a meleg narancsmártásban megáztatjuk.
A Francia narancsos palacsinta receptje 6-7 db sütemény elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-12-08
0 Kedvelés

Karácsony előtti egészséges finomságok

Karácsonykor nagy a kísértés: otthon és vendégségben is nehéz nemet mondani a kedvenc sütinkre. Készüljünk fel tudatosan erre az időszakra, ebben segítenek tippjeink.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-12-06
0 Kedvelés

Készítsd el otthon az adventi vásárok finomságait!

Nincs karácsonyvárás adventi vásár nélkül! A vásár pedig langalló, kürtőskalács és illatos rétes nélkül elképzelhetetlen! Az sem baj, ha nem jutsz el idén, mutatjuk a házi verziókat.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!