![Francia narancsos palacsinta](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31662/francia-narancsos-palacsinta-15316.webp)
Francia narancsos palacsinta
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tésztához és narancsmártáshoz:
Tésztához:
Narancsmártáshoz:
Ezenkívül:
Flambírozáshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Megolvasztjuk a vajat vagy margarint, majd egy kicsit hagyjuk kihűlni. A lisztet keverőtálban összekeverjük a sóval, majd habverővel belekeverjük a vanillincukrot, a tojásokat, a tejet és a narancslevet. Végül belekeverjük a vajat. A tésztát 30 percig pihentetjük.
Narancsmártás:
Meghámozzuk a többi narancsot, a fehér héját is eltávolítjuk, a narancsfiléket kivágjuk. A frissen facsart narancslevet (kb. 300 ml) a narancshéjjal együtt serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a cukrot és a narancslikőrt, és 5 percig közepes hőfokon besűrítjük. Röviden belekeverjük a vajat.
Sütés:
A vajat kis edényben megolvasztjuk. Egy serpenyőt (28 cm Ø) felforrósítunk, és kikenjük egy kis zsiradékkal. Vékonyan beleöntünk egy adag tésztát, a serpenyőt kicsit megdöntjük úgy, hogy a tészta egyenletes vékonyan szétfolyjon benne. Maximum közepes hőmérsékleten aranybarnára sütjük, tányérra borítjuk, majd ismét a serpenyőbe csúsztatjuk (a serpenyőt megint kikenjük egy kevés zsiradékkal). A palacsinta másik oldalát is aranybarnára sütjük. A maradék tésztából ugyanígy kb. további 6 palacsintát sütünk.
A kisütött palacsintákat egyenként megáztatjuk a narancsmártásban, kétszer összehajtjuk, és a narancsfilékkel díszítve tányéron melegen tálaljuk.
Flambírozás:
A narancslikőrt felmelegítjük. A megáztatott, meghajtogatott palacsintát visszatesszük a serpenyőbe, még egyszer felmelegítjük, és likőrt csepegtetünk rá. Meggyújtunk egy hosszú gyufát, a lángot a serpenyőbe tartjuk, közben tartsunk távolságot. A láng a likőr elégése után magától elalszik.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Francia narancsos palacsinta
Hozzávalók
kb. 6-7 darab elkészítéséhez
Tésztához és narancsmártáshoz:
Tésztához:
Narancsmártáshoz:
Ezenkívül:
Flambírozáshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Megolvasztjuk a vajat vagy margarint, majd egy kicsit hagyjuk kihűlni. A lisztet keverőtálban összekeverjük a sóval, majd habverővel belekeverjük a vanillincukrot, a tojásokat, a tejet és a narancslevet. Végül belekeverjük a vajat. A tésztát 30 percig pihentetjük.
Narancsmártás:
Meghámozzuk a többi narancsot, a fehér héját is eltávolítjuk, a narancsfiléket kivágjuk. A frissen facsart narancslevet (kb. 300 ml) a narancshéjjal együtt serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a cukrot és a narancslikőrt, és 5 percig közepes hőfokon besűrítjük. Röviden belekeverjük a vajat.
Sütés:
A vajat kis edényben megolvasztjuk. Egy serpenyőt (28 cm Ø) felforrósítunk, és kikenjük egy kis zsiradékkal. Vékonyan beleöntünk egy adag tésztát, a serpenyőt kicsit megdöntjük úgy, hogy a tészta egyenletes vékonyan szétfolyjon benne. Maximum közepes hőmérsékleten aranybarnára sütjük, tányérra borítjuk, majd ismét a serpenyőbe csúsztatjuk (a serpenyőt megint kikenjük egy kevés zsiradékkal). A palacsinta másik oldalát is aranybarnára sütjük. A maradék tésztából ugyanígy kb. további 6 palacsintát sütünk.
A kisütött palacsintákat egyenként megáztatjuk a narancsmártásban, kétszer összehajtjuk, és a narancsfilékkel díszítve tányéron melegen tálaljuk.
Flambírozás:
A narancslikőrt felmelegítjük. A megáztatott, meghajtogatott palacsintát visszatesszük a serpenyőbe, még egyszer felmelegítjük, és likőrt csepegtetünk rá. Meggyújtunk egy hosszú gyufát, a lángot a serpenyőbe tartjuk, közben tartsunk távolságot. A láng a likőr elégése után magától elalszik.
Tipp:
![A Francia narancsos palacsinta receptje 6-7 db sütemény elkészítéséhez elegendő.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31662/francia-narancsos-palacsinta-15316.webp)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?