
Amerikai palacsinta vaníliás málnaöntettel



Hozzávalók
Palacsintához:
1 tasak Dr. Oetker Amerikai palacsinta alappor
300 ml tej
kevés margarin a sütéshez
Öntethez:
300 g málna
2 evőkanál porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Elkészítés
Előkészítés:
A málnát megmossuk, szárazra töröljük, leturmixoljuk, majd egy szűrőn keresztül átpasszírozzuk.
Elkészítés:
Palacsinta:
Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kb. 7 darab palacsintát sütünk belőle. Ehhez 2-3 evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Öntet:
Az átpasszírozott málnát egy kis lábasba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot és a vanillincukrot. Kevergetve addig melegítjük, amíg a cukor elolvad. Az öntetet a kész palacsinták mellé tálaljuk.
Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kb. 7 darab palacsintát sütünk belőle. Ehhez 2-3 evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Öntet:
Az átpasszírozott málnát egy kis lábasba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot és a vanillincukrot. Kevergetve addig melegítjük, amíg a cukor elolvad. Az öntetet a kész palacsinták mellé tálaljuk.
Tipp:
Az öntetet fahéjjal vagy szegfűszeggel is ízesíthetjük.

Kedvencnek jelölöm

Amerikai palacsinta vaníliás málnaöntettel
Hozzávalók
kb. 7 darab elkészítéséhez
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A málnát megmossuk, szárazra töröljük, leturmixoljuk, majd egy szűrőn keresztül átpasszírozzuk.
Elkészítés:
Palacsinta:
Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kb. 7 darab palacsintát sütünk belőle. Ehhez 2-3 evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Öntet:
Az átpasszírozott málnát egy kis lábasba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot és a vanillincukrot. Kevergetve addig melegítjük, amíg a cukor elolvad. Az öntetet a kész palacsinták mellé tálaljuk.
Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kb. 7 darab palacsintát sütünk belőle. Ehhez 2-3 evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Öntet:
Az átpasszírozott málnát egy kis lábasba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot és a vanillincukrot. Kevergetve addig melegítjük, amíg a cukor elolvad. Az öntetet a kész palacsinták mellé tálaljuk.
Tipp:
Az öntetet fahéjjal vagy szegfűszeggel is ízesíthetjük.

Legújabb cikkek
0

Így készíts gyümölcskompótot!
Gyönyörű szilvák, őszibarackok, almák, körték közül válogathatunk a piacon, épp itt az ideje, hogy ízletes, fűszeres kompótot főzzünk belőlük.

0

Lángos, a nyári kedvenc
Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

0

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!
Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?