Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Madártej

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Madártejhez:

4 darab tojásfehérje (M-es)
800 ml tej
4 darab tojássárgája (M-es)
100 g porcukor
1 csipet só

Díszítéshez:

kevés őrölt fahéj

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Madártej desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton elkezdjük felverni. Amikor már keményedik a hab, hozzáadunk 20 g porcukrot és a vanillincukrot, majd közepesen kemény habbá verjük.

A tejet a vanília aromával felforraljuk. Visszavesszük alatta a lángot, és két kanál segítségével tetszőleges méretű tojáshab galuskákat szaggatunk a tejbe. Lefedjük, fedő alatt kb. 2-3 percet főzzük, majd óvatosan megfordítjuk a galuskákat, és fedő nélkül további kb. 2 percet főzzük. Szedőkanállal kivesszük, félretesszük.

A tojássárgájákat a többi cukorral konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton fehéredésig keverjük. A lábasból egy kevés tejjel kikeverjük, majd az egészet a lábasba csorgatjuk a többi tejhez. Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk kihűlni. A habgaluskákat a madártej tetejére helyezzük, és tálalásig behűtjük.

A behűtött madártejet desszertes tálkákba merjük a habgaluskákkal együtt, és kevés őrölt fahéjjal megszórva tálaljuk.

Tipp:

Kakaóporral, fahéjjal megszórva, csokoládé vagy karamellöntettel, fagylalttal is gazdagíthatjuk a Madártej desszertet.
A Madártej klasszikus édes desszert, mely forrón és behűtve is kínálható.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!