Amerikai sajttorta
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 30 cm):
némi zsiradék
Kekszes alaphoz:
125 g vajas keksz
80 g vaj vagy margarin
Sajttorta töltelékhez:
600 g mascarpone krémsajt
250 g félzsíros túró
150 g cukor
2 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
1 citrom leve
2 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj
4 darab tojás (M-es)
Öntethez:
tetszés szerinti gyümölcsszósz
Elkészítés
Előkészítés:
A tortaformát kenjük ki némi zsiradékkal és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Kekszalap:
Tegyük a kekszeket egy fagyasztózacskóba, zárjuk le jól, és sodrófával aprítsuk össze, vagy daráljuk le konyhai robotgéppel. Olvasszuk meg a vajat vagy margarint egy kis serpenyőben, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a kekszmorzsát. Jól keverjük össze, egyenletesen terítsük el a formában, és egy evőkanál domború oldalával nyomkodjuk le, majd tegyük a formát a sütő alsó részébe és süssük elő az alapot.
Sütési idő: kb. 8-10 perc
Hagyjuk az alapot rövid ideig hűlni a formában egy süteményrácson. Csökkentsük a sütő hőmérsékletét.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Töltelék:
Keverjük össze a krémsajtot és a túrót egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel) közepes sebességen. Keverjük bele a cukrot, a vaníliás cukrot és a citromlevet, a citromhéjat és a tojásokat kb. ½ percig. A tölteléket osszuk el egyenletesen a kekszalapon, tetejét simítsuk le, majd tegyük a formát a sütő alsó részébe.
Sütési idő: kb. 75-80 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütési idő végén a sajttortát még 15 percig hagyjuk a sütőben nyitott ajtó mellett, majd hagyjuk teljesen kihűlni a formában egy süteményrácson.
A sajttortát tetszés szerint tálaljuk gyümölcsszósszal, vagy lekvárral.
Tegyük a kekszeket egy fagyasztózacskóba, zárjuk le jól, és sodrófával aprítsuk össze, vagy daráljuk le konyhai robotgéppel. Olvasszuk meg a vajat vagy margarint egy kis serpenyőben, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a kekszmorzsát. Jól keverjük össze, egyenletesen terítsük el a formában, és egy evőkanál domború oldalával nyomkodjuk le, majd tegyük a formát a sütő alsó részébe és süssük elő az alapot.
Sütési idő: kb. 8-10 perc
Hagyjuk az alapot rövid ideig hűlni a formában egy süteményrácson. Csökkentsük a sütő hőmérsékletét.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Töltelék:
Keverjük össze a krémsajtot és a túrót egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel) közepes sebességen. Keverjük bele a cukrot, a vaníliás cukrot és a citromlevet, a citromhéjat és a tojásokat kb. ½ percig. A tölteléket osszuk el egyenletesen a kekszalapon, tetejét simítsuk le, majd tegyük a formát a sütő alsó részébe.
Sütési idő: kb. 75-80 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütési idő végén a sajttortát még 15 percig hagyjuk a sütőben nyitott ajtó mellett, majd hagyjuk teljesen kihűlni a formában egy süteményrácson.
A sajttortát tetszés szerint tálaljuk gyümölcsszósszal, vagy lekvárral.
Kedvencnek jelölöm
Amerikai sajttorta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 30 cm):
némi zsiradék
Kekszes alaphoz:
125 g vajas keksz
80 g vaj vagy margarin
Sajttorta töltelékhez:
600 g mascarpone krémsajt
250 g félzsíros túró
150 g cukor
1 citrom leve
4 darab tojás (M-es)
Öntethez:
tetszés szerinti gyümölcsszósz
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tortaformát kenjük ki némi zsiradékkal és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Kekszalap:
Tegyük a kekszeket egy fagyasztózacskóba, zárjuk le jól, és sodrófával aprítsuk össze, vagy daráljuk le konyhai robotgéppel. Olvasszuk meg a vajat vagy margarint egy kis serpenyőben, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a kekszmorzsát. Jól keverjük össze, egyenletesen terítsük el a formában, és egy evőkanál domború oldalával nyomkodjuk le, majd tegyük a formát a sütő alsó részébe és süssük elő az alapot.
Sütési idő: kb. 8-10 perc
Hagyjuk az alapot rövid ideig hűlni a formában egy süteményrácson. Csökkentsük a sütő hőmérsékletét.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Töltelék:
Keverjük össze a krémsajtot és a túrót egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel) közepes sebességen. Keverjük bele a cukrot, a vaníliás cukrot és a citromlevet, a citromhéjat és a tojásokat kb. ½ percig. A tölteléket osszuk el egyenletesen a kekszalapon, tetejét simítsuk le, majd tegyük a formát a sütő alsó részébe.
Sütési idő: kb. 75-80 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütési idő végén a sajttortát még 15 percig hagyjuk a sütőben nyitott ajtó mellett, majd hagyjuk teljesen kihűlni a formában egy süteményrácson.
A sajttortát tetszés szerint tálaljuk gyümölcsszósszal, vagy lekvárral.
Tegyük a kekszeket egy fagyasztózacskóba, zárjuk le jól, és sodrófával aprítsuk össze, vagy daráljuk le konyhai robotgéppel. Olvasszuk meg a vajat vagy margarint egy kis serpenyőben, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a kekszmorzsát. Jól keverjük össze, egyenletesen terítsük el a formában, és egy evőkanál domború oldalával nyomkodjuk le, majd tegyük a formát a sütő alsó részébe és süssük elő az alapot.
Sütési idő: kb. 8-10 perc
Hagyjuk az alapot rövid ideig hűlni a formában egy süteményrácson. Csökkentsük a sütő hőmérsékletét.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Töltelék:
Keverjük össze a krémsajtot és a túrót egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel) közepes sebességen. Keverjük bele a cukrot, a vaníliás cukrot és a citromlevet, a citromhéjat és a tojásokat kb. ½ percig. A tölteléket osszuk el egyenletesen a kekszalapon, tetejét simítsuk le, majd tegyük a formát a sütő alsó részébe.
Sütési idő: kb. 75-80 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütési idő végén a sajttortát még 15 percig hagyjuk a sütőben nyitott ajtó mellett, majd hagyjuk teljesen kihűlni a formában egy süteményrácson.
A sajttortát tetszés szerint tálaljuk gyümölcsszósszal, vagy lekvárral.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?