Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ananász-narancsdzsem Bourbon vaníliával

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 üveg (200 ml)
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 üveg (200 ml) elkészítéséhez

700 g ananász (előkészítve mérve)
800 g narancs (előkészítve mérve)
4 evőkanál narancslikőr
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az ananászt meghámozzuk, a torzsáját eltávolítjuk, kis darabokra vágjuk, és 700 g-t kimérünk belőle. A narancsot meghámozzuk, a belső fehér réteget is eltávolítjuk. A narancsfiléket kivágjuk, a maradékot egy kicsit kinyomkodjuk, és a levét szintén felhasználjuk. 800 g narancsfilét és gyümölcslevet kimérünk. A gyümölcsök kb. felét pépesítjük.

Elkészítés:

A gyümölcsöket, a Bourbon Vaníliás cukrokat és a befőzőcukrot egy nagy főzőedénybe öntjük, majd állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk, és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Tipp:

Zselépróba:
Az üvegbetöltés előtt egy tányérra kiteszünk 1-2 teáskanál forró lekvárt. Ha nem szilárdul meg, akkor további egy percet még főzzük.
A karakteres ízű Ananász-narancsdzsem Bourbon vaníliával gazdagítva kerül az kamrapolcokra.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!