Angol szelet - tejfölös süti


Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Elkészítés
Elkészítés
2. A 2/3-ad rész tésztát a tepsiben sütjük meg, és benne is hagyjuk a tepsiben. Az 1/3 rész tésztát tepsi hátulján is meg lehet sütni.
3. A krémhez a tejföl kivételével az összes hozzávalót turmixgéppel összekeverjük, majd a végén a tejfölt is hozzáadjuk.
4. A krémet rákenjük a 2/3 rész kisült tésztára, majd min. fél órára betesszük a hűtőbe.
5. Ezután az 1/3 rész kisült tésztát ráreszeljük a tetejére. Nagyon finom és könnyed sütemény. Jó étvágyat hozzá!
Sütési hőfok:180°C
Sütési mód:alul-felül sütés
Tepsi mérete:24x36 cm
Tálalás



Angol szelet - tejfölös süti
Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2. A 2/3-ad rész tésztát a tepsiben sütjük meg, és benne is hagyjuk a tepsiben. Az 1/3 rész tésztát tepsi hátulján is meg lehet sütni.
3. A krémhez a tejföl kivételével az összes hozzávalót turmixgéppel összekeverjük, majd a végén a tejfölt is hozzáadjuk.
4. A krémet rákenjük a 2/3 rész kisült tésztára, majd min. fél órára betesszük a hűtőbe.
5. Ezután az 1/3 rész kisült tésztát ráreszeljük a tetejére. Nagyon finom és könnyed sütemény. Jó étvágyat hozzá!
Sütési hőfok:180°C
Sütési mód:alul-felül sütés
Tepsi mérete:24x36 cm
Tálalás
Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?