sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Angol szelet - tejfölös süti

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

2 tojás
1/2 kg liszt
10 dkg cukor
25 dkg margarin
1 citrom reszelt héja

Krémhez:

20 dkg margarin
20 dkg cukor
2 tojás
kb. 1 l tejföl
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd a tésztát két részre vesszük, 2/3 rész és 1/3 rész arányban.
2. A 2/3-ad rész tésztát a tepsiben sütjük meg, és benne is hagyjuk a tepsiben. Az 1/3 rész tésztát tepsi hátulján is meg lehet sütni.
3. A krémhez a tejföl kivételével az összes hozzávalót turmixgéppel összekeverjük, majd a végén a tejfölt is hozzáadjuk.
4. A krémet rákenjük a 2/3 rész kisült tésztára, majd min. fél órára betesszük a hűtőbe.
5. Ezután az 1/3 rész kisült tésztát ráreszeljük a tetejére. Nagyon finom és könnyed sütemény. Jó étvágyat hozzá!

Sütési hőfok:180°C
Sütési mód:alul-felül sütés
Tepsi mérete:24x36 cm

Tálalás

8 főre

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
61 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!