
Aszalt szilvás-kolbászos cipó



Hozzávalók
Kelt tésztához:
200 g aszalt szilva (mag nélkül)
kb. 100 g füstölt kolbász
300 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
1 púpos teáskanál só
200 ml langyos víz
4 evőkanál olíva olaj
60 g pisztácia
Kenéshez:
víz
Elkészítés
Előkészítés:
A szilvát és a kolbászt kis darabokra vágjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a vizet, olajat, és a sót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) 2 percig keverve sima tésztává dagasztjuk. A szilvát, a kolbászt és a pisztáciát is a masszához keverjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen egy kb. 20 cm hosszú cipóvá formázzuk, és 1 cm hosszan bevágjuk. A cipót a tepsibe fektetjük és meleg helyen, letakarva kelni hagyjuk kb. 15 percig, amíg szemmel láthatóan megnő. Ezután a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-38 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a cipót sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Sütési idő: kb. 35-38 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a cipót sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A cipó max. 3 napig tárolható, ill. lefagyasztható.

Kedvencnek jelölöm

Aszalt szilvás-kolbászos cipó
Hozzávalók
kb. 15 szelet elkészítéséhez
Kelt tésztához:
200 g aszalt szilva (mag nélkül)
kb. 100 g füstölt kolbász
300 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
1 púpos teáskanál só
200 ml langyos víz
4 evőkanál olíva olaj
60 g pisztácia
Kenéshez:
víz
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A szilvát és a kolbászt kis darabokra vágjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a vizet, olajat, és a sót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) 2 percig keverve sima tésztává dagasztjuk. A szilvát, a kolbászt és a pisztáciát is a masszához keverjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen egy kb. 20 cm hosszú cipóvá formázzuk, és 1 cm hosszan bevágjuk. A cipót a tepsibe fektetjük és meleg helyen, letakarva kelni hagyjuk kb. 15 percig, amíg szemmel láthatóan megnő. Ezután a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-38 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a cipót sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Sütési idő: kb. 35-38 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a cipót sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A cipó max. 3 napig tárolható, ill. lefagyasztható.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?