Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Aszalt szilvás-kolbászos cipó

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 szelet Aszalt szilvás-kolbászos cipó elkészítéséhez

Kelt tésztához:

200 g aszalt szilva (mag nélkül)
kb. 100 g füstölt kolbász
300 g búzaliszt
1 púpos teáskanál só
200 ml langyos víz
4 evőkanál olíva olaj
60 g pisztácia

Kenéshez:

víz

Az Aszalt szilvás-kolbászos cipó elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

A szilvát és a kolbászt kis darabokra vágjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a vizet, olajat, és a sót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) 2 percig keverve sima tésztává dagasztjuk. A szilvát, a kolbászt és a pisztáciát is a masszához keverjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen egy kb. 20 cm hosszú cipóvá formázzuk, és 1 cm hosszan bevágjuk. A cipót a tepsibe fektetjük és meleg helyen, letakarva kelni hagyjuk kb. 15 percig, amíg szemmel láthatóan megnő. Ezután a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 35-38 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a cipót sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A cipó max. 3 napig tárolható, ill. lefagyasztható.
Aszalt szilvás-kolbászos cipó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-11-26
1 Kedvelés

Gombóc gombóc hátán – melyik a kedvenced?

Arról sajnos nincsenek információink, hogy Gombóc Artúr a csokikon kívül rajongott-e a gombócokért, azt viszont biztosan tudjuk, hogy nincs olyan süti/desszert toplista, amelyre ne kerülne fel valamiféle gombóc, golyó, labda…

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-11-19
2 Kedvelés

Édes sütik második fogásnak

Nálunk Magyarországon nagyon népszerűek a tartalmas levesek. Lehet sűrű babgulyás, húsleves vagy raguleves, ezek után második fogásként gyakran tálalunk „ebédsütiket”, azaz édes főételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-27
3 Kedvelés

Leveles tészta trükkök

Tarts otthon mindig egy csomag leveles tésztát, hogy a legváratlanabb „süti vészhelyzetekre” is legyen egy gyors és finom megoldásod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!