Körtés szilvakompót fahéjjal
Hozzávalók
900 g körte (előkészítve mérve)
900 g szilva (előkészítve mérve)
250 ml narancslé
1 darab citrom leve
2 darab fahéjrúd
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor 3:1
Elkészítés
Előkészítés:
A körtét meghámozzuk, és kockákra vágjuk. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és szintén kockákra vágjuk. Mindkét gyümölcsből kimérünk 900-900 grammot. Az üvegeket és a csavaros tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy forró vízzel kiöblítjük.
Elkészítés:
Főzés:
A gyümölcsöket, a gyümölcsleveket, a fahéjrudakat és a vanillincukrot nagy főzőedénybe tesszük, a befőzőcukorral jól elkeverjük, és kevergetés közben felforraljuk. Állandó keverés mellett legalább 3 percig rotyogva főzzük. Elvégezzük a zselépróbát: Tányérra kiteszünk 1-2 teáskanál forró zselét. Ha nem szilárdul meg, akkor további egy percet még főzzük.
Üvegbetöltés:
A fahéjrudakat eltávolítjuk. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük, és a kompótot azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük. Csavaros tetővel lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
A gyümölcsöket, a gyümölcsleveket, a fahéjrudakat és a vanillincukrot nagy főzőedénybe tesszük, a befőzőcukorral jól elkeverjük, és kevergetés közben felforraljuk. Állandó keverés mellett legalább 3 percig rotyogva főzzük. Elvégezzük a zselépróbát: Tányérra kiteszünk 1-2 teáskanál forró zselét. Ha nem szilárdul meg, akkor további egy percet még főzzük.
Üvegbetöltés:
A fahéjrudakat eltávolítjuk. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük, és a kompótot azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük. Csavaros tetővel lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Tippek:
A kompót kb. 6 hónapig eltartható.
A kompótot tálaljuk túrós étellel rétegezve.
A kompótot tálaljuk túrós étellel rétegezve.
Kedvencnek jelölöm
Körtés szilvakompót fahéjjal
Hozzávalók
kb. 3 darab 720 ml-es üveg elkészítéséhez
900 g körte (előkészítve mérve)
900 g szilva (előkészítve mérve)
250 ml narancslé
1 darab citrom leve
2 darab fahéjrúd
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor 3:1
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A körtét meghámozzuk, és kockákra vágjuk. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és szintén kockákra vágjuk. Mindkét gyümölcsből kimérünk 900-900 grammot. Az üvegeket és a csavaros tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy forró vízzel kiöblítjük.
Elkészítés:
Főzés:
A gyümölcsöket, a gyümölcsleveket, a fahéjrudakat és a vanillincukrot nagy főzőedénybe tesszük, a befőzőcukorral jól elkeverjük, és kevergetés közben felforraljuk. Állandó keverés mellett legalább 3 percig rotyogva főzzük. Elvégezzük a zselépróbát: Tányérra kiteszünk 1-2 teáskanál forró zselét. Ha nem szilárdul meg, akkor további egy percet még főzzük.
Üvegbetöltés:
A fahéjrudakat eltávolítjuk. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük, és a kompótot azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük. Csavaros tetővel lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
A gyümölcsöket, a gyümölcsleveket, a fahéjrudakat és a vanillincukrot nagy főzőedénybe tesszük, a befőzőcukorral jól elkeverjük, és kevergetés közben felforraljuk. Állandó keverés mellett legalább 3 percig rotyogva főzzük. Elvégezzük a zselépróbát: Tányérra kiteszünk 1-2 teáskanál forró zselét. Ha nem szilárdul meg, akkor további egy percet még főzzük.
Üvegbetöltés:
A fahéjrudakat eltávolítjuk. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük, és a kompótot azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük. Csavaros tetővel lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Tippek:
A kompót kb. 6 hónapig eltartható.
A kompótot tálaljuk túrós étellel rétegezve.
A kompótot tálaljuk túrós étellel rétegezve.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?