
Körtés szilvakompót fahéjjal



Hozzávalók
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A gyümölcsöket, a gyümölcsleveket, a fahéjrudakat és a vanillincukrot nagy főzőedénybe tesszük, a befőzőcukorral jól elkeverjük, és kevergetés közben felforraljuk. Állandó keverés mellett legalább 3 percig rotyogva főzzük. Elvégezzük a zselépróbát: Tányérra kiteszünk 1-2 teáskanál forró zselét. Ha nem szilárdul meg, akkor további egy percet még főzzük.
Üvegbetöltés:
A fahéjrudakat eltávolítjuk. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük, és a kompótot azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük. Csavaros tetővel lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Tippek:
A kompótot tálaljuk túrós étellel rétegezve.


Körtés szilvakompót fahéjjal
Hozzávalók
kb. 3 darab 720 ml-es üveg elkészítéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A gyümölcsöket, a gyümölcsleveket, a fahéjrudakat és a vanillincukrot nagy főzőedénybe tesszük, a befőzőcukorral jól elkeverjük, és kevergetés közben felforraljuk. Állandó keverés mellett legalább 3 percig rotyogva főzzük. Elvégezzük a zselépróbát: Tányérra kiteszünk 1-2 teáskanál forró zselét. Ha nem szilárdul meg, akkor további egy percet még főzzük.
Üvegbetöltés:
A fahéjrudakat eltávolítjuk. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük, és a kompótot azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük. Csavaros tetővel lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Tippek:
A kompótot tálaljuk túrós étellel rétegezve.

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?