Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Körtés szilvakompót fahéjjal

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 3 darab 720 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 3 darab 720 ml-es üveg elkészítéséhez

900 g körte (előkészítve mérve)
900 g szilva (előkészítve mérve)
250 ml narancslé
1 darab citrom leve
2 darab fahéjrúd
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A körtét meghámozzuk, és kockákra vágjuk. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és szintén kockákra vágjuk. Mindkét gyümölcsből kimérünk 900-900 grammot. Az üvegeket és a csavaros tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy forró vízzel kiöblítjük.

Elkészítés:

Főzés:
A gyümölcsöket, a gyümölcsleveket, a fahéjrudakat és a vanillincukrot nagy főzőedénybe tesszük, a befőzőcukorral jól elkeverjük, és kevergetés közben felforraljuk. Állandó keverés mellett legalább 3 percig rotyogva főzzük. Elvégezzük a zselépróbát: Tányérra kiteszünk 1-2 teáskanál forró zselét. Ha nem szilárdul meg, akkor további egy percet még főzzük.

Üvegbetöltés:
A fahéjrudakat eltávolítjuk. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük, és a kompótot azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük. Csavaros tetővel lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Tippek:

A kompót kb. 6 hónapig eltartható.
A kompótot tálaljuk túrós étellel rétegezve.
Körtés szilvakompót fahéjjal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!