
Körtés szilvakompót fahéjjal



Hozzávalók
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A gyümölcsöket, a gyümölcsleveket, a fahéjrudakat és a vanillincukrot nagy főzőedénybe tesszük, a befőzőcukorral jól elkeverjük, és kevergetés közben felforraljuk. Állandó keverés mellett legalább 3 percig rotyogva főzzük. Elvégezzük a zselépróbát: Tányérra kiteszünk 1-2 teáskanál forró zselét. Ha nem szilárdul meg, akkor további egy percet még főzzük.
Üvegbetöltés:
A fahéjrudakat eltávolítjuk. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük, és a kompótot azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük. Csavaros tetővel lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Tippek:
A kompótot tálaljuk túrós étellel rétegezve.


Körtés szilvakompót fahéjjal
Hozzávalók
kb. 3 darab 720 ml-es üveg elkészítéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A gyümölcsöket, a gyümölcsleveket, a fahéjrudakat és a vanillincukrot nagy főzőedénybe tesszük, a befőzőcukorral jól elkeverjük, és kevergetés közben felforraljuk. Állandó keverés mellett legalább 3 percig rotyogva főzzük. Elvégezzük a zselépróbát: Tányérra kiteszünk 1-2 teáskanál forró zselét. Ha nem szilárdul meg, akkor további egy percet még főzzük.
Üvegbetöltés:
A fahéjrudakat eltávolítjuk. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük, és a kompótot azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük. Csavaros tetővel lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Tippek:
A kompótot tálaljuk túrós étellel rétegezve.

Legújabb cikkek

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.


Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?